yamaha or700tr için bir adet ritim

piyanist0606

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
korg pa800-korg pa3x-yamaha tyros2
sayın yamaha kullanan arkadaşlar.belki çoğu orgda bu ritim yoktur.ama bi iki sette rastgeldim bu ritime.BİR AY DOĞAR DÜN GECEDEN GECEDEN ritimi yok.eğer bu konuda elinde olan varsa lütfen paylaşırsa seviniriz.yada v2 için yapılan güncellemelere bu ritim eklenebilirmi.

özellikle DR SALİM VE BATUHA bu mesajım.

Cevap: yamaha or700tr için bir adet ritim

valla kardes bu ritmi bulmakda yapmakda zor

teşekkürler kardeş deli oldum yav.çalamıyom ritim kalıpklarının hiçbiri uymuyo.deneyim yorum gelir.

kardeş valla denedim.ama çok düzensiz birşeye uyduramadımya bende bisırun var yada ritimde.tekliyo.

Arkadaşlar bahsettiğiniz rtim tanıdığınız ritimlerden çok farklı ve karma dediğimiz bir olguyu içerdiği için yazmasıda icraa etmeside bir hayli zordur. Asıl ritmi 11/8'lik diye bilinir ama içerisinde 5/8'lik ve 9/8'lik ölçüler de barındırır. dolayısıyla bir hayli meziyet ister.

Türkünün gerçek notası ve yapısına şurdan ulaşabilirsiniz Bir Ay Doğar İlk Akşamdan Geceden - Türkü Notası

Kolay gelsin saygılarımla,

kardeş sende okumamaış olabilir çünkü a1000tr ile düzenlediğim bi ritim ve kitleri uymamış olabilir sorun ihtimalle budur.ama şunu söylemeliyimki verdiğim ritim a1000tr lerde tamıtamına uygun ve çalıp denediğim ve sorun yaşamadığım bi ritim ki pa800 ile yapılmış ve batı kitlerle yani baterilerle yazılmış olduğu için a1000de kitlerle ufak oynama ile okuttuğum bi ritim yani okusaydı aradığın ritim buydu.
bide arkadaşların bahsettiği gibi icrasıda zor bi ritim onuda belirteyim başlarda ayrı nakaratta ayrı vurgulamalarla yapılmış yani çalanda ritimi iyi bilen çözebilen biri olmalı ben çoğukez çaldım bu ritimle bu parçayı ve kalıplar birebir hiç şaşmaz...bi çiftli jak bulsam demo bile yapıp gönderirdim ama bilgisayarımın ses kartıda pek iyi değil.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Korg dan dönüştürdüm yamaha psr ye introlari var ben pcde dinliye biliyorum sadece or700 ye yükleyince drum kitleri ve accleri editlemen gerekecektir .bir dene bakalim belki işini görür.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ilginiz için teşekkürler arkadaşlar.