Yamaha için PC de ritm yapma

• Konbuyu başlatan Ruhi
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 5
  • Görünümler : 6K

Ruhi

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
YAMAHA OR700 TR V2 - YAMAHA DSR 200
Sevgili dostlar, burada Stylemaker programının tercümesini kısaltarak vermeye çalışacağım. Çeviriyi yaptıkça, eksik bölümleri ekleyeceğim. Bu arada eksiklik veya yanlışlıklar olursa ya da düzeltilecek yerler olursa, Yamahaya gönül vermiş üstadlardan katkı olur kanısındayım. Henüz ben de programın acemisiyim. Umarım birlikte bir şeyler yapabiliriz.

Sahip olmamız gereken programlar

1. Müzik yapabileceğimiz gelişmiş bir program (Cubase, Cakewalk gibi)
2. Stylemaker
3. Midiplayer
4. Styleplayer

Not : Stylemaker, Midiplayer, Styleplayer programlarını aşağıda vereceğim adresten indirebilirsiniz. Bunların her birini indirdikten sonra, bunların herbirinin altında daha üst versiyonları da vardır. Programları kurduktan sonra, bu gelişmiş versiyonları ayrı bir klasöre açıp, içindekileri kopyaladıktan sonra, 'Programlar' menüsü içindeki asıl yüklediğiniz programı açıp bunun içine yapıştırın ve değiştirilme cevabına da evet deyin.

Bedesem - StyleMaker

STYLEMAKER KULLANIMI

Bu program bilgisayarda ritm yapmak için bir sequencer program (Çok kanallı müzik yapma programı) yardımıyla kullanılır. Bunun için ya bir MİDİ dosyası ya da daha önce yapılmış bir ritm kalıbı veya düzenlenmiş ritm kullanılır. Ritmin her bölümü ayrı ayrı düzenlenebilir. (Bass, chord,intro) gibi.
Stylemaker, çok farklı şekillerde oluşmuş ( setup sysex, effects types ve markers) gibi komutları kaydedebilir. Bir çok müzik programını da destekler.

Not: Stylemaker sadece Type 0 midi dosysını kabul eder. Bu yüzden, midi dosyanızı PSR orgunuza yükleyip, yeni bir ad vererek bu dosya tipine çevirebilirsiniz, ya da muzik programınızı kullanabilirsiniz..

İlk ayar: Stylemaker hangi müzik programıyla çalışacağını bilmelidir. Bu yüzden önce bu işi halletmeliyiz. Programı ilk açtığımızda, Setup menüsünü tıklamalıyız. Karşımıza üç seçenekli bir tablo çıkacak.

1. Kullanacağımız müzik programının exe dosyasının yolunu girmeliyiz. Bunun için ‘Browse’ butonunu kullanıp Hard diskimizde C/Program files menüsü altındaki exe dosyasının yolunu göstermeliyiz.
2. İkincisinde ritm çalıcımızın yolunu ya da midiplayer’ in yolunu belirlemeliyiz.
3. Üçüncü olarak yaptığımız yeni dosyaların tutulacağı bir klasör belirlemeliyiz.

1. Open :

File menüsünden ya da ‘Open’ butonunu tıklayıp, kullanacağımız midi’yi seçiyoruz. Yükledikten sonra, Stylemaker’ da dosya ismi, tempo, mezur ve kaç kaçlık ritm olduğu bilgileri görülüyor.

İlk iki kolon midi kanalını gösteriyor. İlki enstrüman tipini, örneğin org, diğeri tüm midi kanalının sahip olduğu ses tipini gösterir. Midinin içinde birden çok değişiklik varsa, ( ) arasındaki rakamla gösterilir. Midi dosyası, Genel Midi Standardında yaygın olan, LSB Kontroloru olmadan, Open ya da BBStyle komutlarıyla yüklendiğinde, Stylemaker MSB ve LSB olaylarını yaratır ve 112. kanaldaki PSR panel sesini tam anlamıyla açıklar. Bir dosyayı (GMV = General Midi Voice) standart midi sesi ile yüklemek için, midiyi yüklemeden önce, ‘Option (Seçenekler)’ menüsünde ‘Specify Panel Voices’ seçeneğinin seçili olmadığını görmeniz gerekir. Böylece herhangi bir LSB değeri olan (hatta 0) dosyalar ve .mid uzantısından daha kapsamlı ( örneğin .sty) olan dosyalar herhangi bir ekleme ya da değiştirme olmadan yüklenebilecektir.

Devamı sürekli eklenecek...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Yamaha için PC de ritm yapma

Hocam teşekkür ederiz bende bu programları indirdim ama kullanım ile ilgili bilgiye ihtiyaç var google ile türkçe çeviri yaptım fakat yetersiz tam çözemedim.

Hocam teşekkür ederiz bende bu programları indirdim ama kullanım ile ilgili bilgiye ihtiyaç var google ile türkçe çeviri yaptım fakat yetersiz tam çözemedim.

Sevgili dostum
Fırsat buldukça çevirisini yapıp buraya ekleyeceğim. Google ile yapılan çeviriden per bir şey anlaşılmaz. Ben de yeni başladığım için anlayamadığım ya da zorlandığım yerleri var ancak zamanla çözeriz. Çünkü bazı teknik kavramların tam Türkçe karşılığı olmayınca, biraz zorluk oluyor. Merak etme devamını getireceğim. Kolay gelsin.

hocam ben görme engelli olduğum için orgumun ritim oluşturma menüsünü rahat kullanamıyorum. şimdi eğer ekran okuyucum sözünü ettiğiniz programlarla uyumluysa benim için müthiş bir kolaylık olacak. indirdim deneyecem. çok teşekürler. kurt gibi devamını bekliyorum.

yamaha psr-90 ada bu dediğiniz şekilde ritim atabiliyormuyuz.

stylemaker programının *.rtf formatındaki yardım belgesinin makina çevirisini sizlerle paylaşmak istedim. google çevirisinden bir parça daha iyi. sayın hocamız çevirilerini tamamlayıncaya kadar idare ederiz. umarım faydalı olur.

Ekli dosyalar

• StyleMaker_TURKCE.rar
    11.9 KB · Görünümler: 318