yamaha dx7 soru cevap

macitvega

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
ketron x1 + yamaha dx7 II hd
sevgili dx7 kullanıcıları tüm kafanıza takılan soruları ve sorunları gidermek istiyorum ki yamaha dx7 çok farklı bir klavyedir ucu bucağı olmayan bi klavyedir elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışacağım yeni sesler üretmeye devam edeceğim sample ötesi moss ve sentez teknolojisi ile bi katkım olsun istiyorum soru larınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım
not: klavyede sesler silindiği zaman içerisinde hiç ses kalmıyor ilk iş frekans larla başlamakki buda yaklaşık 4/5 ayınızı alır o yüzden elimde her zaman yedek arşiv bulundurmam lazım saygılar

Cevap: yamaha dx7 soru cevap

slm benimde sana bir sorum olacak DX7 seslerini nerden aliyorsun midi nereye bagli ben 10 sene DX7 II kullandim müthis bir alet ben sampler kullaniyordum,DYNACORD Add one - Add Two Sampler

Moderatör tarafında düzenlendi:

slm benimde sana bir sorum olacak DX7 seslerini nerden aliyorsun midi nereye bagli ben 10 sene DX7 II kullandim müthis bir alet ben sampler kullaniyordum,DYNACORD Add one - Add Two Sampler

aleykum selam dx7 sesleri içerisinde bulunan fm frekans modulu ile frekansların sıklaşması ile algorhytm 32 - 7 lik ölçülerde yapıyorsunuz mesela örnek bi kaval sesi yapmak için bu rakamlar 28-5 oluıyor algorhytm den benzer modu seçip birde isteğe bağlı noise rüzgar sesi verilebiliyor dinleyenler hayran kalmıştı sample ötesi sesler üretebiliyorsunuz ayrıca sample kullanmak için modulu midi aracılığı ile kullanabiliyorsunuz yine foruma eklediğim kullanım kılavuzundan bakabilirsiniz bencede müthiş fiyatıda 750 tl gibi komik bi rakam

sende bana fl studio ve m-audio klavye konusunda yardımcı olursan sevinirim sn. hasso45 hiç bir bilgim yok onun hakkında mesela sahnede laptop aracılığı ile kullanılabilirmi? transpose yapılabilirmi ? pratikliği barlarda ne derece? program üzerindenmi yapılıyor? aydınlatırsanız sevinirim bilgi paylaşmak la güzeldir paylaşılmayan bilgi bilgi değil dir