üstatlarım buraya bi bakar mısınız teknik bilgi yardımı

pymmemo

paylaşımcı üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
pa3x & pa800
Ürün Tanımı: P.A. Kabinli Hoparlör
Bass Çapı: 15" - 8Ω
Tiz Çapı: 1,5" - 98 dB
RMS / Müzik Gücü: 450W
Materyal: Plastik Kasa
X-Over: Var
Frekans Aralığı: 50 Hz - 20 KHz
Aksesuarlar: Kabin El Tutacağı
Kabin Altında Askı Aparatı

yukarıda iki yollu bir hoparlörün özellikleri var özellikle tiz'in özelliğine.diğer 1 inç olan tizlere göre nasıl rms 450 ise peak da 900 mü oluor

Cevap: üstatlarım buraya bi bakar mısınız teknik bilgi yardımı

3 yollu Hoparlör kabini
8 ” Mid Hoparlör
1” Tweeter
1 x 15" Bass Hoparlör 400 W RMS 800 watt Max
Frekans Aralıgı : 45 Hz - 20 Khz
Ölçüler ( Y x G x D )
710 x 500 x 370 mm
Agırlık : 33 Kg.
size zahmet bide buna bakın(özellikle tiz)

ilk baştaki eagletech pro 15,ikincisi servo 153 dk

pymmemo 1. si peak veya max. olayını geç. artık devir o kadar değişti ki ölçümler tamamen şişirme. orada 450 w rms yazan güç gerçekte 250 w güç versin ben bu işi bilmiyorum..

tercih olayına gelirsek inch " büyüdükçe güç artar lakin tiz azalır mid'e doğru kayar.
1. hoparlor ucuzdur şan olarak işini görür lakin tatlı bir ton alabileceğini düşünmüyorum.
bir de plastik kasalarda bass dan fazla verim alamazsın. hafiftir ve kullanımı kolaydır.
üretim tamamen çin malıdır.

2. servo 153 dk. kullanımı çok rahat değildir ağır taşıması biraz sıkıntılıdır.tonları tatlıdır.
içerisindeki filtre devresi gerçekten servo nun yaptığı en iyi iştir.
diğer elementler(bass, mid,tiz) tamamen usa eminence dir.

(eminence kappa 400w, eminence beta 100w eminence nsu2002 16Ω tweeter.

sadece kasa ve filtre(x-over) devresi türkiyede üretilir ve toplanır.
frekans aralıkları birbirine çok yakın olmasına rağmen ahşap kasa ve filtre devresini hesaba katarsan bass olarak daha verimlidir..

tercih biraz da nerede kullanacağına( açık- kapalı alan, tek başlarına ,sub woofer üzerinde gibi) bağlıdır..

unutmadan yanma veya bobin şişmesi durumlarında servo nun tamir takımı veya membran ları diğerine göre 3-4 kat daha pahalıdır.

Sayin moderatörüm öncelikle vermiş olduğunuz cevaplar için minnettarim zira çok gerekli ve önemli açiklamalarda bulundunuz.servonun yeni 1600sx powermikserini aldim 1000*2=2000watt.servo 153dk üç yollulari ve plastik eagletechleride 3 ay önce sifir aldim.servo 153 dk lari aldiğimda tonlari çok güzeldi ama çok bass di tizler kuvvetli olmadiği için yükses ses alamiyordum.bu yüzden tizleri dolgun ve yüksek veren eagletech plastikleri aldim ve bu dört hoparlör mükemmel derecede sound vermeye başladi.ama gelin görün ki plastiklerin tizleri 3.proğramda 5 er dakika ara ile gitti rahatsiz edici cizirtilar vermeye başladi.henüz içini açtirip baktirmadim.acaba tiz mi yandi yoksa içindeki cros lardaki lehimlerde aşiri yüklenmeden dolayi erime mi oldu ve yahut içindeki sigorta amperi mi zarar görmüş olabilir.ve benim bu sistemi daha kalite ses alabilmem için ne yapmam gerekiyor.servolari sağ-sol dikip yanlarina da plastikleri diktiğimde tizleri mükemmel derecede aliyordum ama plastikleri monitör olarak kullandimmi servolar karşiya yine bas olarak gidiyordu ve sahneyi doyurmuyordu.şenlikçi hocam vereceğin cevap için şimdiden teşekkürler

tizlerinde bir sorun olduğunu sanmıyorum tizlerden cırlama geliyorsa muhtemelen membran sağlamdır ama düşük bir ihtimal de olsa yarı yanık olabilir.

bence bu cırıltının nedeni büyük ihtimalle filtre devresindeki kondansatör-ampul-diot yanması.. hangisi olursa olsun çok masrafı olmaz ( tabi bu servis elemanının insafına kalmış (ben olsam affetmem :) :) ) (şaka) :D

lehim erimesi söz konusu olmaz kolay kolay..

yanma nedeni ise sana anlattığım gibi hoparlör gücünün oldugundan fazla gösterilip şişirilmesi

servolar ve eagletach leri paralel olarak bağladığın için her kabine aynı oranda güç gönderiyorsun..

bir bakıma servo ya ihtiyacı kadar güç gönderirken diğerine kapasitesinden çok daha fazla güç gidiyor ve bu şekilde yanmalar olabiliyor..

tavsiyem eğer power anfin varsa kullandığın kabinlere ayrı ayrı güç göndermen ( kaldırabileceği kadar)