üstadlar sizce or700 pich bendi yumuşakmı

mehmet01

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
or700 v2 plus xd9plus korg pa500tr
üstadlar sizce de or700 pich bendi aşırı yumuşak (hassasmı)

or700 kullananlar sizce or700 pichbenderi cok mu yumusak demek istedigim anlasılmıstır yumusak derken ınsallah

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: üstadlar sizce or700 pich bendi yumuşakmı

kardeşim sende or700 yok mu da.

Biraz öyle kardeşim hassaslık var.

bu nasıl soru yav. :D kızma arkadaşım ama ne alakası var yumuşaklıkla pich bender in :D

ya üstadlar öyle değil or700 plus var cuma gunu aldım tabide bundan once de yamahanın boyle pich bendli orgu vardı baya eski model pich benderi biraz daha sert gibiydi bu cok yumusak geldi demek ıstedıgım anlasılmıstır telefazumunda kusura varsa kusura bakmayın bunu demek ıstemıstım

Pitchbend’li orglarım 3 adet.

1. Yamaha PSR OR700 (V1)
2. Yamaha DSR 2000
3. Casio AT-1

Sorunuz üzerine merak ettim. 2 ve 3 ü de dolaptan çıkarıp inceledim. Pichbend açısından üçü arasında hiçbir fark göremedim. Hepsinde aynı özellikte yay kullanılmış sanki.. Diğer orgları bilmem.

bana göre her org çalan Pitchbend işini çözmüş anlamına gelmez.. Pitchbend olayı ayrı atmosfer...

korgların Pitchbend leri yatay olduğundanmıdır nedir daha etkin kullanılıyor sanırım..

benim ellerde sanırım sorun var.. gerekli yerlerde Pitchbend olayını yapamıyorum..

belkide daha zamanı var..

kardeşim yumuşak değildir sana öle gelmiştir hemen hemen yamahaların hepsi aynı a300 a1000 kullandım oda aynıydı.

yok hocam ne kusuru. bana değişik bir soru geldi ondan dedim. yanlış anlamayın altında birşey yok. önceki modellerini bilimem ama. tyros serisine göre daha yumuşak ;)

piyanist0606 tsk ederım demek ıstedıgımı anlatabılmısımdır sımdı umarım :)