Tüm Cihazlarım Yandı

• Konbuyu başlatan okan09
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 25
  • Görünümler : 5K
Cevap: Tüm Cihazlarım Yandı

çok gecmiş olsun abi üzüldüm

valla abi benimde aklıma elektrik tesisatı veya regülatör geliyor..regülatör elektriği dengeliyorsa naısl oluyorda yüksek veriyor buda ayrı bir olay..elektrik tesisatından olsa diğer prizden çekincede olması lazım..büyük ihtimal regülatör seni yarı yolda bırakmış..
İşte program yaparken bunları biraz düşünüp fiyat verin arkadaşlar götürdüğünüz cihazların kalitesinide düşünerek fiyatınızı verinki bişey olduğu zaman bir kısmı karşılansın..

arkadaşlar hepinize genel olarak bir cevap yazayım bende piyanistim ama aynı zamanda yıllarca elektrikçilik yaptım zaten arkadaş regülatörden 297 volt geldiğini açıkça söylüyor başka sebep aramaya gerek yok eğerki kullandığı power amfiler çok eski ürünler değilse hoparlörlerde kısa devre olursa power protect yapıp o kanalı kapatır zaten yüksek voltajda orgun ve mikserin yanmamasının sebebide adaptörleri olmasıdır adaptörler zaten bir voltaj regülatörü görevini görür ve voltajı gereken seviyeye düşürür ve büyük regülatör kullanan arkadaşların elektiriği alırken prizdeki fazın yönüne dikkat etmelidirler bu regülatörler aslında sabit kullanmak için tasarlanmıştır ve faz -nötr girişleri sabittir
regülatöre bağladığınız prizin faz yönünü işaretlemeniz lazım daha sonrada çektiğiniz ara kablodaki faz'ı kontrol kalemi ile kontrok ettikten sonra fişi takınız ayrıca ara kablonuzda kullandığınız grup prizleri 2 ayda bir içini açıp fiş yuvalarını pense yardımı ile sıkılaştırın kablo erimesi ve yanmasını tek sebebi düşük kesitli kablo kullanmak ve prizlerdeki gevşekliktir ara kablonuzu mutlaka kaliteli yapın arkadaşlar ben şahsen 50 mt 4x4 siyah toprak altı ttr kablo ve kauçuk fiş ve priz kullanıyorum ısınma diye birşey söz konusu dahi değil ve şu anki maliyeti 150 tl civarında

Arkadaşlar olayın sebebi akımın yüksek ve dengesiz gelmesidir. Ayrıca bir çıkışa 3 kabin verilmez, omaj çok düşük olur 3. kabini bağladığınızda. Sesleri düşük bile tutsanız power'ı sürekli zorlamış oluyorsunuz düşük omajla çalıştığınız için. Bir de bunun yanına dengesiz ve yüksek elektrik işin içine girdiğinde cihazlarınız zarar görüyor.

Nasıl bu kadar emin konuşuyorsun derseniz aynı olayı 2 sene önce ben yaşadım. Bir Behringer EP2500 power'ı komple pelte çıkardık, tamiri için de çıkış katı komple değişecek denildi. Aynı zamanda bir detay daha vereyim biz elektriği elektrik direğinden almıştık orada 200-240V bandından daha yüksek akım oluyor, hem 3er kabin sürüp hem 240+V voltaj aldığımız için yandı cihazlarımız.

kesinlikle regülatör arızası bende yaşamıştım, haa regülatörü bir de 10 kwa lık kullanırsan rahat edersin...geçmiş olsun ,hayırlı işler dilerim

Yorum yazan ve fikirlerin i paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler,olay büyük ihtimalle regülatördenmiş,regülatörü gösterdik arızalı çıktı,ne yapalım bizim için tecrübe oldu artık ama acı bi tecrübe,sağlık olsun demekten başka bişey gelmiyor,canımıza bişey olmasın,herkeze teşekkürler,saygılar.

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri