Tüm Cihazlarım Yandı

• Konbuyu başlatan okan09
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 25
  • Görünümler : 5K
Cevap: Tüm Cihazlarım Yandı

Çok geçmiş olsun üzüldüm.İnşallah bir daha olmaz!

Öncelikle geçmiş olsun...

Arkadaş sadece powerlar yandı diyor. Sorun elektirkteyse neden diğer cihazlara birşey olmamış ? Tek sorun bence sese fazla ve gereksiz yere yüklenilmesi. Yanlış yapılan ayarlar. Mikrofonlara yakın konulan kabinler... Kabinlerin tizlerinin mikrofonu görüp feed back ( geri dönüş ) yapması ve tizleri öttürmersi... Powerlar başka şekilde böyle yanmaz. Ayrıca arkadaşımızın kabinleri de zarar görmüş. Tizler falan gitti baslar yandı demiş. Kesinlikle yanlış yapılan ayarlardan kaynaklanıyor. Mikrofonları çok fazla açıp cayık cuyuk öttürmüş olabilirsiniz tizleri. Tizler başka şekilde yanmaz. Ancak çıkışa çok yüklenilirse yanar. Bence 3-4 power yanması kesinlikle elektirikten değil. Ona bakarsanız bilgisayar bağlıymış org bağlıymış ... O cihazlara neden birşey olmamış ?

keşke sizin bu dedikleriniz olsaydı da bizde en azından sebebini bilirdik ama inanın yazdıklaınızın hiçbiri olmadı hani derler ya dakika bir gol bir zaten ilk power öyle gitti ve giderken pat diye ses çıkartarak yandı,CEVAT ÖZMEN abinin dediği bence en aklıma yatan sebeb şu an için ama elektirikten anlayan biri değilim,ayrı bir priz daha doğrusu okulun trafosumu ne oradan elektiriği alınca sorun kalmadı ama cihazda kalmadı arkadaşın servo 700 what küp amfisi ve 2 kabinle idare ettik diken üstünde.

abi çok geçmiş olsun ama powerı bikere yaktın ikinciyi yaktın bidaha başka power takma gari neden bitane daha takıyon keşke hemen kontrol etseydin bizimde regulatör sayesinde ara kablo ve priz eridi yarım saat çıkaramadık yapışmış,regülatör sakat ya taksan bir türlü takmasan başka bir türlü

üstadım çok geçmiş olsun.. on yıl evvel başıma geldi benzer bir olay: düğün mahalledeydi cihazı kurdum yandaki eve arakabloyu verdim yaşlı bir teyze, bunu pirize takıverin dedim. derken elektrik geldi ses ayarına geçtim. sesler çok düşük geliyor birtürlüde yükseltemiyordum. derken orgun ışıkları söndü!! sonrada anfi ve power. hatta ozamanlar kasetçalarlı teyp vardı fonmüziği için. o bile sustu! kısabir şok geçirdim. önce kabloları kontrol ettim elektrik var ama cihaz tamamen iptal işin içinden cıkamıyorum. derken şeytan dürttü sanki teyzeye rica ettim pirizi kontrol edebilirmiyim diye. eve girdim bide ne göreyim. ev önceden marangozhaneymiş. sanayi elektriği yani tri faz. kadın benim fişi iki ucuda faz olacak şekilde takmışmı. nötür olmayınca hemen yaktı bütün tesisatı. şimdi bu olay cevat özmen hocamın ve org yanmaz voltaj düşürücü var diyen arkadaşımın tezlerini çürütüyor. bizzat başıma geldi çünkü. ona bakarsan aynı voltaj düşürücü mixerdede var powerdede var. hepsi yandı.şimdi bu durumda eğer okulun elektrik tesisatı trifaz değilse geriye sadece regülatörün transistörü dengesiz voltaj verip ençok elektrik akımı kullanan cihazı yakmıştır. bu bence regülatörün arızasından kaynaklanıyor. keşke arkadaşın poweri getirdiğinde direk elektriğe takıp çalıştırsaydın. hem sesdüzenin daha kaliteli olurdu hemde adamın powerini yakmamış olurdun. sağlık olsun cana gelmesin. regülatörü hemen işin ehli bir elektrikçiye göstermeni tavsiye ederim.. tekrar geçmiş olsun

çok sağolun arkadaşlar,inşallah bu yaşadığım olay hiç bir müzisyen arkadaşımın başına gelmez çok kötü hemde çok,bi ara sendeledim sanki boşluğa düşmüşüm gibi,düğün kalabalık seste rezalet olunca varın gerisini düşünün siz,işimiz çok riskli aslında çook,bırakın cihazın yanmasını diyelim ki ishal oldunuz o zaman ne olacak,sağolsun insanlarımızın çoğuda anlayış değerini kaybetmiş bela herzaman hazır yani,ama yinede herşeyi hayra yormak lazım..

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.aletlerin yanma sebebi voltajın yüksekliğinden kaynaklanıyor olma sebebi yüksek.270 v ve üzeri voltajlar elektronik aletlere zarar veriyor.ama diyeceksinki o zaman klavye neden yanmadı.sanırım klavyelerdeki ac regülatörü daha dayanıklı.ikinci yanma sebebi ise nötüre faz girmesi yani nötürdede elektrik olması ama öyle olsa ne var ne yok yanardı.yani bence sebep voltaj yüksekliği.bu arada konuyu okuyan arkadaşlar lütfen 3lü dagıtıcılarınızı kaliteli markalardan tercih edin mesela viko falan olsun.

benim deneyimlerimde karşılaştığım temel sorunlar:
1-Yanlış Ohm hesapları(cihazın çıkış omajıyla hapörlölerin toplam omajı birbirini tutmalı..2 ohm dan aşağısı zaten kısa devre demektir..)
2-Hapörlerlerin içinde oluşan ve farkedilmeyen kısa devreler
3-Kablolarda oluşup farkedilmeyen kısa devreler
yüksek voltaja karşı ampfilerde koruma devreleri vardır...ama yukarda saydığım nedenler oluştuğunda yüksek voltaj ciddi zararlar verebilir...
ne diyelim geçmiş olsun...daha nice cihazlara....

ben bu türkonulara biraz daha vakıf birisi olarak bence sıkıntı elektrikde meydana gelen dalgalanmalar özellikle köy ve şehir merkezinden uzak yerlerde meydana gelmesinden kaynaklanıyor 2. si ise amfilerde kısa devere koruma yokmu sorusu aklıma geliyo geçmiş olsun

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri