Tüm Cihazlarım Yandı

• Konbuyu başlatan okan09
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 25
  • Görünümler : 5K

okan09

**Müzik**
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg Pa600 Bateri Bağlama
Arkadaşlar ben Aydından ozan bazılarınız beni iyi kötü tanır,sanırım meslekteki 22. yılım ama dün akşam yani pazar günü akşam başıma öyle şeyler geldi ki,22 yıldır hiç böyle şeylerle karşılaşmadım neyse fazla uzatmadan konuya gireyim,dün akşam burada bi beldede düğüne gittik düğün bi okulun bahçesinde başladı,cihazları kurduk 2 powere 6 kabin sürdüm,neyse cihazları açtık ilk birinci dakikada 1000 what olan inter-m power çatır çutur gitti onu iptal ettik kablolara falan bkatık bişey yok diğer studio master 2000 what poweri çalıştırdık 3-5 dakika demedi öyle bi çatırtı çuturtu koptu ki oda gitti,kaldık amfisiz,hemen arkdaşları aradık saolsun kardeşimizn birinin işi yokmuş hemen 14 kilometre minimüsle hızlı bi şekilde onun powerlerini, ve kablolarını aldık geldik çalıştırdık abi oda sanırım bi 30 dakika dayandı oda gitii yani 3 tane poweri yaktık bu arada teleştan kabinlere bakmaya fırsat olmadı tabi onlarda ne var ne yok diye neyse hemen başka bi arkaştan küp amfi bulduk ve düğün sahibine elektiriğin yerini değiştirmesini yoksa bu düğünün burada biteceğini söyledik onlarda başka bi yerden elektirik çekti ve regulatörüde iptal ettik ,küp amfiye bi küçük hoparlör bide büyük hoparlör takıp rezaletmi rezalet bi şekilde sesle düğünü bitirdik ama bana olan zararı 3 tane power bitane servo kulelerin tivitırı bi tane servo üç yolların göbeği bi tane wharfadele hoparlör tivıtırı ve göbeği de gitmiş,yani anlycanız ne var ne yok götürdük,biraz önce regulatörün çıkışını ölçtürdüm 297 wolt a kadar çıkıyo acaba bu arızalar regulatördenmi kaynaklandı diycem ama bir gün önce cumartesi hiç bir sorun yoktu ama başka yerde düğündeydik inanın kafayı yemek üzereyim ne yapcağı ne edeceğimiz şaşırdık zaten birazdan cihazları toplayıp tamire gidicez,bakalım artık hayırlısı.

Cevap: Tüm Cihazlarım Yandı

Geçmiş olsun,inşallah fazla masraf çıkarmazlar, en çok korktuğum şeylerden biri bu. Elektriğin sağı solu belli olmuyor, klavyeye bir şey oldu mu ?

regulatoru servo kontrollu 5 kwa dan assa kullanma bence bu sorunların sebebi regulatorunuz arızalıdır elektrigi dengede tutamadıgı icin yakmıs olabilir bence hemen regulatoru degistirin tamiriyle falan ugrasmayın yada en iyisi kullanmayin deilse yine yakar

çıkış 297 volt ise muhtemelen yakar cihazları çünkü kullandığımız cihazlar genellikle 200-240 volt arası çalışır fazladan bir 50 volt var ortada regülatörün servo olması şart ve güç olarak alabildiğin en yükseğini al mümkünse yerli malı olsun digital tunçmatikler falan hepsi çin ben denedim 5 kw olanı sistemi kaldırmadı sonra 10 kw seçkin marka buldum 2 el aldım sanada tavsiye ederim çok ağır ama çok iş yapar

Geçmiş olsun.

baştan powerler gidince orgu açmadık bilgisayardaki kayıtlarımla idare ettim,org yamaha a 1000 var regülatöre gelince servo 7.5 kw regülatör var ama sayacı bozuktu :(

kardeşim senin olayın regilatörle alakası yok öyle olsaydı daha evvel zaten olurdu rgltr olmadan çalışan binlerce arkadaş var bence sorun okulun eletrık tessisatı . iki uçda kısa devre yapıp uzun süre artı elektirik vermesiyle olma ihtimali yüksek geçmiş olsun

Geçmiş olsun.

Öncelikle geçmiş olsun...

Arkadaş sadece powerlar yandı diyor. Sorun elektirkteyse neden diğer cihazlara birşey olmamış ? Tek sorun bence sese fazla ve gereksiz yere yüklenilmesi. Yanlış yapılan ayarlar. Mikrofonlara yakın konulan kabinler... Kabinlerin tizlerinin mikrofonu görüp feed back ( geri dönüş ) yapması ve tizleri öttürmersi... Powerlar başka şekilde böyle yanmaz. Ayrıca arkadaşımızın kabinleri de zarar görmüş. Tizler falan gitti baslar yandı demiş. Kesinlikle yanlış yapılan ayarlardan kaynaklanıyor. Mikrofonları çok fazla açıp cayık cuyuk öttürmüş olabilirsiniz tizleri. Tizler başka şekilde yanmaz. Ancak çıkışa çok yüklenilirse yanar. Bence 3-4 power yanması kesinlikle elektirikten değil. Ona bakarsanız bilgisayar bağlıymış org bağlıymış ... O cihazlara neden birşey olmamış ?

klavye boyle bir durumda zaten yanmaz cunku icinde elektrik dusurucu adaptor vardır ve 12 voltla calisir ayarlari yanlis cekmeyle mikrofon otmesiyle powerin yanmasinin hic alakasi yok regulatorun ekrani bozuk demis bence regulator bozuk elektrikten ust uste yanacagini sanmiyorum hoparlorlerin yanmasinin sebebi power yandigi icin olabilir o regulatoru kullanma at cope gitsin

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri