- Enst.
- GW8, bk 5 or.
Cevap: Tsm ve thm için org tercihi
şimdi şöyle pahalı ürün kaliteli ürün değildir buna katılıyorum. ritm ve pratiklik yönünden pax serisi önde yüzden sordum.
roland bk ücret yönünden sound kalitesini fazlasıyla veren bir cihaz mesala. türk müziğine de uygun ritm de geniş ama pratik değil veya sahne de korg'a nazaran pratiklik konusunda zorlayabilir sizi. evde kullanılacaksa kimse bk 5 şaşmasın derim yani fiyatı uygun olduğu için 128 polifonik önemli bir faktör çoğu kullanıcı bunu atlıyo, satıcılar da atlıyo. ben bir kezinde bir dükkana g600 mü, korg is 50 mi demiştim satıcı bana aynı demişti yıllar sonra anladım ki hiçte aynı değil çünkü is 50, 32 polifonik dandik bir soundu var.
Sayın, Telli Saz ve Polatoğlu
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Forumun başında belirttim. Tavsiyelerinizde bütçe de olsun fakat, bütçeyi ikinci planda tutalım. Bu nedenle eski model orglar zaten herkesin bütçesini dengeler. Esas olan TSM ve THM icrasına ve kullanım kolaylığı olan en uygun özellikteki orgu tespit etmek ve tavsiyeleriniz bu yönde değerlendirmektir.
Çok pahalı org, "en iyi org" anlamı çıkarmayalım. Her pahalı güzelin mutlaka bir kusuru vardır.Öyle olsaydı, geçmiş zamanlarda çıkan en pahalı orglar, neden şimdiye kadar iyi olamadı?Neden hep arayış içerisindeyiz, bir düşünün. Çünkü işin içinde hep teknoloji ve talep var. Bu nedenle en azından alacağımız bir orgu amacımıza uygun, uzun vadeli kullanmaktır.
Forumda görüyorum, en son çıkanı veya ve pahalı olanı alınan orgların bile bu gün aldığını neredeyse ertesi günü çeşitli sebeplerle satanlar var. Üstelik zararına. Bu duruma düşmek kimsenin vicdanı rahat ettirmez. Onun için isabetli bir org tavsiye yaparak bu alım-satım-değiştirme karar sürecinde destek olmaktır.
Ketron modellerinin ses, ritim ve sağlamlık bakımından kaliteli olduğunu, ancak cihazın pratikliği ve teknik destek hususunda ne dersiniz?
Önceki cevap paylaşımda; bir orgun bana göre profesyonel olabilmesi için, bir eser içinde çeşitli ritimler varsa (8/8 - 3/4 -10/8 vb.) bu eseri icra ederken ritimler arası anlık geçiş yapabilme özelliklerine sahip midir? Sahip değilse eser yorumunda hatalar yaparsınız. Bu açığı her ne kadar doğaçlama ile kapatırsanız kulağı keskin olanların dikkatini çeker.Lütfen tavsiye ettiğiniz orglarda ritimler arası kesintisiz geçiş yapma (bir tuşla gibi) özellikleri var mıdır, yok mudur? Belirtiniz.
Yorumlarınız için tekrar teşekkür eder, saygı ve sevgilerimle...
şimdi şöyle pahalı ürün kaliteli ürün değildir buna katılıyorum. ritm ve pratiklik yönünden pax serisi önde yüzden sordum.
roland bk ücret yönünden sound kalitesini fazlasıyla veren bir cihaz mesala. türk müziğine de uygun ritm de geniş ama pratik değil veya sahne de korg'a nazaran pratiklik konusunda zorlayabilir sizi. evde kullanılacaksa kimse bk 5 şaşmasın derim yani fiyatı uygun olduğu için 128 polifonik önemli bir faktör çoğu kullanıcı bunu atlıyo, satıcılar da atlıyo. ben bir kezinde bir dükkana g600 mü, korg is 50 mi demiştim satıcı bana aynı demişti yıllar sonra anladım ki hiçte aynı değil çünkü is 50, 32 polifonik dandik bir soundu var.