Trakya Müzik de Bunu Çalabilecek Olan Var mı ?

• Konbuyu başlatan FLYALONE
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 23
  • Görünümler : 6K
Cevap: Trakya Müzik de Bunu Çalabilecek Olan Var mı ?

buna org dayanmaz yanarr alev alır )

Ben bu şekilde çalarım, hemde çok rahat çalarım amaaaa, rüyamda olması koşuluyla :)

Çok başarılıymış, Saygılarımla,

Öncelikle Herkese Selamlar!

Ben klasik piano çalan birisi olarak sizi aydınlatmak için konuyla ilgili bir şey söylemek istiyorum...

Klasik müzikte bir eser notasyon olarak hangi tempoda icra edilmesi gerekiyorsa o temponun dışına çıkılamaz heleki seyirci karşısında çalıyorsanız kariyerinizin zirvesinde bile olsanız bir anda kariyerinizde sıfıra inersiniz...Çünkü bu eserler klasik müzikte kurandaki ayet gibidir ve kimsenin bu eserlerin temposuyla oynamaya hakkı yoktur cesaret bile edemez...

Bu eseri icra eden kişi bu hızda çalmamış arkadaşlar dikkat ederseniz video hızlandırılmış zaten...

Umarım kısa bilgi vererek faydalı olmuşumdur...

Saygılarımla

By_CTO

Bu eserin BPM hızı 144 dür. Hangi versiyonunu dinlerseniz dinleyin.Hepsi aynıdır. Bunun yavaş versiyonu , o versiyonu bu versiyonu da olamaz. Bu şekilde çalınır ve bu şekilde de çalınması gerekir. Buyrun notaları...

bumble_bee1.gif

bumble_bee2.gif

bumble_bee3.gif

bumble_bee4.gif

bumble_bee5.gif

Öncelikle Herkese Selamlar!

Ben klasik piano çalan birisi olarak sizi aydınlatmak için konuyla ilgili bir şey söylemek istiyorum...

Klasik müzikte bir eser notasyon olarak hangi tempoda icra edilmesi gerekiyorsa o temponun dışına çıkılamaz heleki seyirci karşısında çalıyorsanız kariyerinizin zirvesinde bile olsanız bir anda kariyerinizde sıfıra inersiniz...Çünkü bu eserler klasik müzikte kurandaki ayet gibidir ve kimsenin bu eserlerin temposuyla oynamaya hakkı yoktur cesaret bile edemez...

Bu eseri icra eden kişi bu hızda çalmamış arkadaşlar dikkat ederseniz video hızlandırılmış zaten...

Umarım kısa bilgi vererek faydalı olmuşumdur...

Saygılarımla

By_CTO

Maalesef size bir ölçüde katılmıyorum. Belki eser biraz hızlı çalınmış olabilir ama video hızlandırması diye bir şey yok. Başka bir yerde konserde çalıyor, yine aynı hızda. Eserin Rahmaninov tarafından Piyanoya uyarlanmış hali biraz daha yavaş ama normalde bu eseri orkestrasyon olarak dinlediğiniz zaman bu kızın çaldığı hızla aynı.

eser çocukların bile çalabileceği derecede basit yazılmıştır...sorun disiplin ve hız metodları çalışma... o da bizde yok...fakat bu eseri bir çok türk piyanisti zaman zaman çalmıştır.
ne yazık ki bizler ülkemizin ekonomik koşullarından dolayı müziği ya ikinci iş ya da hobi olarak yapıyoruz...bu tür eserleri çalışacak geniş zamanlara sahip değiliz...koşullar el verse Trakya Müziğin bütün üyelerinin en az bir bölümünü başarıyla çalacağından eminim...
sevgiler,saygılar,selamlar hepinize...

Size aynen katılıyorum sevgili dostum. Bundan çok daha zor eserlerin olduğunu söylediğim zaman bir arkadaşımız varsa diye tereddüte düşmüştü... Gerçekten de söylediğiniz gibi bir hız çalışması. Haklısınız bir çok olumsuz koşul yüzünden bizler bu şekilde çalamıyoruz çünkü buna zamanımız yok. Çünkü hobi olarak bu işi götürüyoruz. Oysa onlar profesyonel olarak bunu yapıyorlar. Yoksa bizim müzisyenlerimizin çoğu bunu rahatlıkla çalabilirler. Paylaşım için teşekkürler.

Bu konuda kesinlikle katılıyorum size.Şimdilerde moda oldu klasik müzik icra eden bazı kişiler var..İsimleri şu anda aklımda değil bir tek keman virtiözü Vanesa Mae aklımda..

Mesela Vivaldi For Seasons'ı çalıyorlar çok hızlı şekilde neymiş artık aşmışlar olayı orijinal hız kesmiyormuş.Giyim kuşam ve sosyal yaşamları pop yıldızları gibi.Klasik müziği de pop anlayışında bir yerlere getirmek istiyorlar belki ama gerek yok bence klasik müziğin dinleyicisi belli.Ve öyle de kalmalı bence.

Bu konuda kesinlikle katılıyorum size.Şimdilerde moda oldu klasik müzik icra eden bazı kişiler var..İsimleri şu anda aklımda değil bir tek keman virtiözü Vanesa Mae aklımda..

Mesela Vivaldi For Seasons'ı çalıyorlar çok hızlı şekilde neymiş artık aşmışlar olayı orijinal hız kesmiyormuş.Giyim kuşam ve sosyal yaşamları pop yıldızları gibi.Klasik müziği de pop anlayışında bir yerlere getirmek istiyorlar belki ama gerek yok bence klasik müziğin dinleyicisi belli.Ve öyle de kalmalı bence.

Sevgili dostum bu eser olduğundan hızlı mı çalınıyor bu video da?

Evet Ruhi hocam bu videoda çalan bayan oldukça hızlı çalıyor parçanın orijinaline göre..Bu parça arı vızıltısını anlatıyor o yüzden çalış şekli hızlı olmak zorunda ama bu bayan arıların bu kadar hızlı vızıldayamayacaklarını hesaba katmamış bence :D

Birde eser Korsakov'un diye biliyorum...Orijinal hızı baz almak açısından...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yahu girin Youtube a lütfen. Yazın Flight of Bumbble bee diye. Yavaş ya da normal bir versiyonu var mı bakın. Bu şarkının orjinali bu şekilde !!!! Orjinal notalarını verdim 144 BPM de çalınması gerek. Youtube da çalan bir kaç küçük çocuk da var hatta. Onlarda aynı şekilde çalıyor. Ama düşünün bir kez artık nasıl bir müzik disiplini ve eğitimi aldılarsa... Kutlamak gerek...

Saygılar.

Evet Ruhi hocam bu videoda çalan bayan oldukça hızlı çalıyor parçanın orijinaline göre..Bu parça arı vızıltısını anlatıyor o yüzden çalış şekli hızlı olmak zorunda ama bu bayan arıların bu kadar hızlı vızıldayamayacaklarını hesaba katmamış bence :D

Birde eser Korsakov'un diye biliyorum...Orijinal hızı baz almak açısından...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=aYAJopwEYv8&feature=related]Flight Of The Bumblebee - Rimsky-Korsakov - YouTube[/ame]

Bir de burdan dinlermisin. Bana orkestradaki kemanlarla aynı hızda çalıyor gibi geldi ama yanılıyor da olabilirim.

Kendimi yalanlıyorum :D

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=EgtExoc_Zfk]HOROWITZ - FLIGHT OF THE BUMBLE BEE - YouTube[/ame]

Bu videoda çalan Horowitz..Klasik usulun muhafazakar temsilcilerindendir.Onun çalışıyla Sayın Flyalone arkadaşımızın koyduğu videoların mp3 lerini Cubase'de aynı hizada açtım tam aynı anda çaldırdım nerdeyse salise sekmeden aynı hızda çalıyorlar..Bayan arkadaş biraz atraksiyonlu çalıyor hızlı gibi algıladım :D Özür...