Teşekkürler YAMAHA...

ChordSolo

Forum Doktoru
Yönetici
Administrator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Web sitesi
chordsolo.wixsite.com
Enst.
Yamaha PSR670&750
Bu yazıyı neden mi yazıyorum?
Efendim şöyle izah edeyim;
Bazılarınızın malumu yılbaşı akşamı benim " bazılarının bununla düğün mü yapılır,bu alet sırf batı" dedikleri PSR S900 cihazımla tam 5,5 saat sadece yarım saat mola vererek program yaptım.
Yıllardır sahnede çalmadığım,bildiklerimi de unuttuğum için haliyle öncesinde 3 gün kadar cihazı kurcaladım.Şarkı gruplarına reg. padlerine yükledim,ritm açıkken wav dosyaları okuyan playerın çalışabildiğini keşfettim ve bir sürü kanun,keman,klarnet taksimlerini repertuarıma serpiştirdim.Çok yorulduğum yerde bu siteden indirdiğim 30dk lık oyun havasını yine aynı metot ile orga çaldırdım üzerine söyledim.Mikrofonu klavyeme bağladım,sesimi efektlendirdim ve komprese ettim(ki bu Salim'in tavsiyesiydi,kendisine teşekkür ederim,yardımlarından dolayı)
Kıytırık bir mixer kullanmama rağmen harika bir sound yakaladım.(mixer ayarları konusunda da sevgili Dreamsong a teşekkürler...)
Dinleyenler ve arkadaşlarım inanılmaz eğlendiklerini,yıllardır burada bu şekilde eğlenmediklerini ifade ettiler defalarca...

Bunu Yamaha'ya ve onun eşsiz teknolojisine borçluyum.Evet hakikaten benim cihaz batı müziği yapmaya çok çok daha elverişli.Ben oyun havaları için kendi yazdığım yada or700 veya psr9000 için yazılan elverişli ritmlerden derlediğim 5-10 tane toplama ritmle bu işi rahatlıkla idare ettim,bu kadar antremansızlığa rağmen...Registrasyon padleri adeta bir mucize yahu!Tek tuşla çalacağın parçanın her ayarı karşında...
Bu nedenle;

TEŞEKKÜRLER YAMAHA...

işte bir hatıra;

5bw9ib.jpg

Ch.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Teşekkürler YAMAHA...

.
Sayın bahadır hocam,
Aslında Yamaha klavyelerin bir çoğunda mevcut olan tek tuşla ses, ritim, pad, tempo, tranpoze gibi ayarlarımızı Registray bank yardımıyla anında geçiş yapabiliyoruz. ve bu registray bank hazır tuş sayısı klavye üzerinde 8 adet olmasına rağmen + ve - tuşlarıyla 8'er katagoriler halinde sınırsız bank oluşturabiliyoruz.
Ayrıca bir çok klavyede olmayan en güzel özelliği ise, tek bir ritim, ses, pad gibi dosyalarımızı anında usb ile kullanma imkanımız var. Yani başka bir deyişle kullanabilmek için komple bir set yüklemene gerek yok. Bulduğun herhangi bir dosyayı anında kullanma imkanın var ve bu dosya sayısında da sınır yok. Usb belliğin hafızası ne kadarsa o kadar dosya depolayabilirsin. Yetmedimi o zaman al bir harici usb harddisk sınırsız kullan daha ne olsun.
Bahadır üstad,
eğlencenin çok iyi ve problemsiz geçmesine sevindim. Böylelikle kendine ve klavyene olan güvenin bir kat daha artmış oluyor. Bu bilgileride bizimle paylaştığın için TEŞEKKÜRLER...

Abi sahneye yakışmışsınız, keşke video falan olsaydı sizi orda canlı dinliyormuş gibi olurduk.

resimde görülen alttaki org ne marka üstad.saygılar...

resimde görülen alttaki org ne marka üstad.saygılar...

abi o roland e40,ama alet savaştan çıkmış gibi...
benim değil gazinoya ait idi.piyanolarını filan kullandım ama işin doğrusu sehpanın dengesini sağlamak için koydum daha ziyade:D:D:D

selamlar

Ch.

Hocam söylediklerine canıgönülden katılıyorum..Resim de pek fiyakalı çıkmış bu arada :) ..Bendende bir teşekkür Yamaha'ya..Or700 aldığımda "sen batıcısın ne yapacaksın bu orgla" diyen arkadaşlarıma sizlerlede paylaştığım bir çok batı demoyu dinlettiğimde şaşırdılar ve Yamaha'yı takdir ettiler...Üzerinde editlenebilecek bateri kiti ve temel batı sesleri olduktan sonra (tersi alafranga müziğimiz içinde geçerli) gerisi kullanıcıya kalmış..Ve de tabiki orgun teknik kapasitesine;)

Bu arada bende Roland G-1000'de var ama aletin maalesef papucu dama atıldı ara sıra çıkarıyorum ama ne yalan söyleyeyim tad vermiyor bazı sesler hala çok güzel bu seslerin üzerine ses tanımam ama işte..üzülerek söylüyorum :(...

İnşallah bir gün bende bu denli aleti kullanmayı başarabilirim.Adınıza sevindim japon malı sonuçta. :)

dediklerine aynen katılıyorum arkadaşım.Bende tyros 2 ile sahnedeye çıkarken üzerinde 24 bit effect işlemcisi bulunan mikserimi kullanmıyorum.t2 ye bağladığım mikrofonu kullanıyorum.vocader süper oluyor.Yani tam anlamıyla iş makinesi!!Salim kardeşimizin anlattığı mp3 şarkıları waw formatına da çevirdim artık şarkıda okuyor alet!E daha ne olsun herşey elinin altında teşekkürler YAMAHA

ben yamaha a1000 ve or 700 kullandım fakat registrasyom memory i pek kullanışlı bulmadım çünkü 8 tane gruplar halinde kayıt yapıyor ve registrasyona kaydettiğiniz program isimlerini ana ekranda göremiyorsunuz illaki ana ekrandan reg memory e girip tekrardan buradanda kaydettiğiniz 8 li grubu seçip açmanız gerekiyor yani kısacası hiç kullanışlı değil ben sadece 8 li ses kaydedip registrasyonu program ses olarak kullanıyordum diyeceksinizki user ses kullan fakat oda tek ses olduğu için yaramıyor
şu an ketron sx 3000 kullanıyorum ve birkaç özelliği şöyle:
1-registrasyon 200-300 lü gurup halinde kayıt yapıyorsunuz ve ana ekranda örneğin 123 numaraya bir şarkıyı sesleri transpozeyi vb kaydttiniz ve isminide görüyorsunuz ekranda
2-dört ses birleştirip program hafızasına yine 200 ses kaydedebiliyorsunuz
3-yamahada olduğu gibi yine user ses hafızasıda var
4-en önemlisi diğer standart seslerde yamaha gibi ham değil fabrikasyon olarak işlenmiş efektlendirilmiş direk kullanabiliyorsunuz
herşeyden önemlisi sound çok güzel güçlü ve doğal
ayrıca yamahada megavoice diye yazılan seslerin hepsi ve daha fazlası var bu alette

görüldüğü gibi bütün orgların bilinmeyen bir çok özelliği var görmeyince kullanmayınca bilinmiyor ne yazıkki
sonuç olarak her orgun ayrı güzellikleri var ama bir markaya bağlanma fikri bana ters her markanın ayrı tadı var ben yamaha ya kötü demiyorum çok iyi yanlarıda var tabiki sadece tecrubelerimi yazdım

Moderatör tarafında düzenlendi:

kimse Demez Ayranım, Ekşi cacığım kıLLııı ;)

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

Geri