- Enst.
- Roland FA-06 & Casio XW-P1
Merhaba üstadlarım bende şuanda bir Casio CTK-800 klavye var, iyi kötü klavye çalmayı da klavyedeki eğitim programları sayesinde öğrendim. Ancak artık synth olayına girmek istiyorum daha kaliteli sesler ve seslerle oynamak efektler vermek sololar atmak gibi şeyler yapmak istediğimden synth almak istiyorum, bu tarz bir konuyu çok önceden açmıştım. Ancak fikirlerim değiştiği için bir kere daha açmak istedim. Daha synth almama var gerçi ama şimdiden açtım böyle bir konu. Sıfır almak istiyorum ve bütçe maximum 1200 TL. Aklımdaki modeller ise Vocoder/D-Beam/1000 küsür gibi ses bankası/usb bellek girişi olduğu için Roland Juno Di,,,,, Ritimleri güzel techno tarzı/motif sesleri/sequencer özelliklerinden dolayı Yamaha MM6,,,,, 2010 model olduğu için/tritondan seçme sesler bulundurduğu için/genelde çoğu yabancı metal gruplarda tercih edilen marka olduğu için/diğer iki seçeneğe göre daha fazla seslerle oynama imkanı ve solo atma için uygun olduğunu düşündüğüm için Korg PS60...
Düşündüğüm modeller bunlar sizce hangisi daha uygun olur. Piyano sesinin 3 alette de çok iyi olduğunu biliyorum. Onun dışında Lead,string sesler benim için önemlidir. Ayrıca da 3 aletin de ortak özelliklerinden biri performans/sahne aletleri olmalarıdır. görüşlerinizi bekliyorum.
Düşündüğüm modeller bunlar sizce hangisi daha uygun olur. Piyano sesinin 3 alette de çok iyi olduğunu biliyorum. Onun dışında Lead,string sesler benim için önemlidir. Ayrıca da 3 aletin de ortak özelliklerinden biri performans/sahne aletleri olmalarıdır. görüşlerinizi bekliyorum.
Moderatör tarafında düzenlendi: