Siteyi kullanmak

  • Konbuyu başlatan Ruhi
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 14
  • Görünümler : 3K
Cevap: Siteyi kullanmak

Güzel Türkçe mizin her alanda doğru kullanılması taraftarıyız tabiki, fakat ne varki bu özen gerek bilinç altı gerekse bilinçsiz bir şekilde verilmemekte...
 
Cevap: Siteyi kullanmak

Öncelikle gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Bunun için teşekkür ederim. Aslında ben her ne kadar yetkili birisi olmasam da bu tip konular herzaman dikkatimi çeker. Sayın arkadaşlarımızın da belirtttiği gibi malesef bizim insanımızda ki Forum Kültürü anlayışı oldukça farklı. Bir çok insan ne konu açmayı biliyor ne yorum yapmayı. Yorumlara Teşekkür butonunu kullanmak yerine sadece '' Teşekkürler '' yazıp geçiyorlar. Bunun sebebi sırf mesaj sayılarını arttırmak. '' Teşekkür Butonu '' denilen olayın aslında ; Emeğinize teşekkür ederim , Saolun varolun , Paylaşımızı beğendim gibi bir çok cümleyi ifade ettiğini bilmiyorlar. O butona bile basmaktan aciz bir anlayış var malesef bizde.

Kaldı ki bir paylaşıma adam gibi yorum yapmak da çok nadir görülen bir olay. Belli başlı kişiler dışında tabi ki. Bunun sebebinin ise yine Forum anlayışı ile bağdaştığını düşünmekteyim. Yabancı forum sitelerinde bu tip olaylara rastlamak çok zor. Çoğu kişi sizlerinde dediği gibi en kaba tabiri ile sömürmek için üye oluyor. Acınası bir durum , çünkü bu sitenin perde arkası dediğimiz kısmı kimse göremiyor. Bu işin sadece görünen kısmı. Bu forumda bizim göremediğimiz Moderatör , Admin , Yönetici konumundaki kişilerin çektikleri ne zorluklar var. Bizlere daha yararlı olmak için kimbilir nelerle uğraşıyorlar onlar. Kim biliyor. Sen , ben , o... Ben adım gibi eminim ki böylesine büyük bir platformu idare etmek hiç kolay değildir.

E lütfen ama !! Bizlerde üzerimize düşeni en iyi şekilde yapıp dediğiniz gibi bari elimizde kalan değerlerin en önemlisi olan dilimizi , güzel Türkçemizi en iyi şekilde kullanalım. Daha saygılı olmak için çaba sarf edelim. Teşekkür butonunu daha çok kullanalım. Baktığımız konulara beğendiysek yorum yapalım. En azından teşekkür butonunu kullanalım derim...

Herkese Sevgi ve saygılarımla.
 
Cevap: Siteyi kullanmak

iyi güzelde bu siteye takılan yelpazesi çok geniş çoluk çocukta var çobanda var inşaat ameleside var doktorda var mühendiste varda var siteye üye olurken sınav yapmak lazım:)
sınavdan geçemeyenlerin üyeliği silinsin

görüşlerinize katılmıyorum. sonuçta hobi denen birşey var.:cool:
 
Cevap: Siteyi kullanmak

Konu için teşekkürler Ruhi Abi.Çok isabetli olmuş.
Tabii bunları söyleye söyleye dilimizde tüy bitti lakin bunlara dikkat etmeyen, "ne olacak ki canım deyip gülüp geçen", sırf yardım için burada bilgi paylaşımı yapan kimseleri klavye yetkili destek servisi zanneden(...) maalesef o kadar çok kimse var ki...!
Çok hazıra konmayı seven bir toplum olduk çıktık gerçekten.
Aramak,araştırmak,okumak nedense zor geliyor bizlere maalesef.

Ch.
 
Cevap: Siteyi kullanmak

.
Türkçe dilinize batmasın. Güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım...

İnternet ortamı türkçenin yanlış kullanılmasında en büyük tehlikelerden biri oldu.
Kısaltmalar, yanlış harflerle kelime kullanımı;
'w' ve 's' harfinin 'v' ve 'z' harfi yerine kullanılması (sevimli bir ifade katıyor olsa da) cümle içinde yabancı (özellikle ingilizce) kelimeler kullanmak sadece birkaç örnek.
Böylece ortaya 'chat dili' denen abuk bir dil çıktı ve önlenemez biçimde ilerliyor.
El birliği ile gördüğümüz yerde uyararak belki bu kirliliği azaltabiliriz diye düşünüyorum.
Yoksa yakında elime sopa alacağım. :)

v = w
ç = ch
ş = sh
k = q değildir, dilimize sahip çıkalım.

Tabi bu arada yurt dışından forum sitemize katılan arkadaşların klavye düzeni genellikle ABD Q olduğundan türkçe karakterlerden (i, ö, ü, ç, ş, ğ gibi) dolayı sıkıntı yaşıyor olabilirler. Onlarıda anlayışla karşılıyoruz.

25mbn.jpg


Bir karınca ağzına bir damla su alıp, o bulutları yalayan korkunç alevlere doğru koşmaya başlamış. Bunu gören bir başka karınca:
"Nereye gidiyorsun?" diye sormuş. Su taşıyan karınca demiş ki:
"Nemrud, Hz. İbrahim'i yakmak için büyük bir ateş tutuşturmuş. O ateşi söndürmek için." Diğer karınca gülmüş ve:
"O ateşe karşı senin bir damla suyun ne yapabilir ki?" deyince, Karınca cevap vermiş:
"Hiç olmazsa tarafım belli olsun!"

''Ulusal duygu ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin ulusal ve zengin olması ulusal duygunun gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil bilinçle işlensin.
Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk ulusu, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır.'' Mustafa Kemal Atatürk
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri
Üst