Siteyi kullanmak

• Konbuyu başlatan Ruhi
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 14
  • Görünümler : 3K

Ruhi

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
YAMAHA OR700 TR V2 - YAMAHA DSR 200
Bu yazıyı Dr. Salim' in serzenişinden " okadar yazı yazdım şu sitede biri de allah rızası için okusun yaa!!!!! " yola çıkarak yazmak istedim. Ne yazık ki aynı türden sorular sürekli soruluyor. Bu da siteyi kullanmayı bilmemekten ya da öğrenmeye gereken önemi vermemekten kaynaklanıyor sanırım. Harika bir paylaşım yaşanan bu sitede beğenmediğim bir kaç durum var ve bu da özellikle müzisyen camiasına hiç yakışmıyor. Çünkü müzisyen deyince aklıma 'Aydın insan' geliyor... Oysa bazı tutumlarımız buna pek yakışmıyor. Birincisi halen güzel Türkçemizi kullanmaya özen göstermiyoruz. Hep yanlış kullanımlar var. Bir kaç örnek vermek istiyorum:
Cümleye başlarken büyük harf kullanmalıyız. Katılım bildiren 'de - da' lar ayrı yazılır. Ya da ayrı yazılır. Herkes (Doğrusu), Herkez(Yanlış kullanım) - Yanlış(Doğru), Yalnış (Yanlış kullanım) - Beğenmek (Doğru), Beyenmek (Yanlış kullanım) Bu örnekler artırılabilir. "Canım ne olmuş böyle yazıyorsak... Detaylara takılmayalım..." diyebilirsiniz ama bu detaylar aynı zamanda karşınızdakilere verdiğiniz değerin bir göstergesidir. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır. İkinci önemli olay, hiç araştırmadan soru sormamız. Gerçekten soruların çoğunun cevabı sitede zaten var. Üçüncüsü ise, iletişim dilimiz ve yöntemlerimiz... Bu konuda fazla yorumda bulunmayacağım. Sadece olabildiğince saygın davranmaya çalışmak yeterlidir sanıyorum. Unutmayalım ki en aydın insanlar sanatçılardır. Bizler de müzisyen olduğumuza göre sanatçıyız. Öyleyse topluma yön vermek bizlere düşen görevlerden biridir. Bu site de araç olarak bizlere sunulmuş. Güzellikleri paylaşmak dileğiyle.

Cevap: Siteyi kullanmak

Güzel bir noktaya değinmişsiniz sayın hocam,türkçeyi yanlış kullanmayla ilgili ben zaten profil imzama dikkat edilmesi hususunda bir resim ekledim... :)

Siteyi araştırmak gerçekten de çok önemli olduğunu düşünüyorum.Ben bir paylaşım yapmadan önce anasayfanın üst kısmında bulunan "Arama" kısmından arama yapıyorum. Daha önceden paylaşım yapılmışmı diye kontrol ediyorum.Çünkü aynı paylaşımı iki defa yapıp benden önce paylaşım yapan arkadasında emeğine saygı göstermiş oluyorum.Bazen üyelerimize ben şahsım adına konu başlıklarına varana kadar açtığı konulara gerekli özeni göstermeleri hususunda arasıra özelden kendılerıne mesaj attığım dahil olmuştur.Değerli üyelerimizin bu hususlara dikkat etmelerini rica ediyorum.

Saygılar

çok güzel bir konuya değinmişsin sevgili Ruhi.inşallah bütün üyelerimiz okur vede yazdıklarına daha çok özen gösterir.çok teşekkürler.iyi çalışmalar dilerim.

iyi güzelde bu siteye takılan yelpazesi çok geniş çoluk çocukta var çobanda var inşaat ameleside var doktorda var mühendiste varda var siteye üye olurken sınav yapmak lazım:)
sınavdan geçemeyenlerin üyeliği silinsin

iyi güzelde bu siteye takılan yelpazesi çok geniş çoluk çocukta var çobanda var inşaat ameleside var doktorda var mühendiste varda var siteye üye olurken sınav yapmak lazım:)
sınavdan geçemeyenlerin üyeliği silinsin

dediğin kadar geniş değil.yüzde doksandokuzu müzisyen.bir çoban veya işçi vs.sitemize niye gelsinki.müzik haricinde bir konu yok.bir kere girer bir dahada uğramaz siteye.sonra türkçeyi doğru yazmak her türk vatandaşı için gerekli.yanlışları düzeltip doğru yazmak, bilmediklerimizi öğrenip düzeltmek güzel bir şey.niye karşı çıktığını pek anlayamadım.bence bu konuya hepimizin destek vermesi gerekir.

Karşı çıkmadım, sadece biraz zor geldi bana.

Ruhi abicim bu konu için size çok müteşekkirim.

Benim en büyük kanayan yaram, soru sorulmadan önce ilgili soru ya da o sorunun cevabının sitedeki varlığının kontrol edilmemesi.

BAKINIZ : http://www.trakyamuzik.net/yamaha/11938-or700v1-v2-tyros2-3-4-soru-cevap.html

Kendi çabamca sunumlar yaptım, yazırlar yazdım, önemli bilgilerin haberini verdim, birileri soru sordu cevabını kocaman dolu dolu konu açarak cevap verdim.

Hadi bunları geçtim.

Üstelik bunların hepsini bir araya getirip sabit konu yaptım el altında dursun diye. İsteyen, arayan, merak eden kolayca bulsun diye...

Ben mi çok ayrıntılı ya da detaycı düşünüp insanlardan da benim düşündüğüm gibi düşünmesini mi bekliyorum, yoksa ben doğruyu yapıyorum da insnalar mı üşengeç bunu çözemedim. Bu tür gel gitler bende artık asabiyete yol açıyor. Sert bir dil kullanıyorum sonra da kötü, burnu havada artist te ben oluyorum...

Geçenlerde bir Samsun Wave modelli BADA işletim sistemli bir cep telefonu aldım. Yazılıma meraklı biriyim ve kendi çapımca yazılımlar yapıyorum. İnternette yeni aldığım telefonumun işletim sistemi hakkında bilgi toplamak için araştırmalar yaptım. Bilgi yönünden zengin, ilgili bir forum sitesi buldum ve siteye kayıt oldum.

Aklımda bir çok soru vardı ve merakla forumu incelemeye başladım. Site içerik yönünden okadar zengin ki tüm sorularıma cevap buldum ama 1-2 soruya bulamadım. İnat ettim siteyi alt üst ettim... 2009 yılından itibaren olan tüm konuları, yorumlarıyla birlikte tek tek okudum. Siteyi hatim ettim diyebilrim. Aradan 3 gün geçti (konu açacağım ama sadece şunu demelerinden korkuyorum;

'Arkadaşım bunun cevabı şu zamanlı şu linkli konuda var...'

Artık dayanamadım, cevabımı bulamadım ve sorumu sordum. Ki, sorulması gereken bir soru ve içeri konusunda bir eksiklik olduğu için sorumu ve o soruya veirlen cevabı sabit konu yaptılar ve yukarıda tuttular. Üstelik te soru için teşekkür ettiler :)

Benim forum kültürüm bu!

musik den anlamayan bu siteye girmez ne yapsin bu sitete burasi paylasim yeri 7 bolgeden insan var kurt laz cerkes gurcu arnavut bosnak roman yoruk herkesin ayri sifesi var on yargili olmayalim bizler turk olarak

musik den anlamayan bu siteye girmez ne yapsin bu sitete burasi paylasim yeri 7 bolgeden insan var kurt laz cerkes gurcu arnavut bosnak roman yoruk herkesin ayri sifesi var on yargili olmayalim bizler turk olarak

Dilde yazı tektir hocam. Şivenin yazım kuralına bir etkisi yoktur.