Ses Düzeni Hk. Yardım

Cevap: Ses Düzeni Hk. Yardım

aktif hoparlörlerin değerleri zaten yazıyor RMS değeri ve maximum değeri
toplama içinde ne olduğu belli olmayan kabinlerle kıyaslamayın lütfen
ups sadece elektrik kesintisinde sizi bir müddet daha idare eder sadece size cihazları kendiniz kapatabilme olanağı tanır tabi büyüklüğün bağlı olarak programı sürdürebilirsiniz ancak akımı düzenlemez
akım düzenlemek için regülatöre ihtiyacınız var gelen akım düşsede çıksada cihazlara zarar vermeden 220-230 volt aralığında gönderir
ben 15 kwa DELTA marka regületör kullanıyorum gayet memnunum evet biraz ağır (70kg civarında) ama aktifte bir tweeter yansa canınız yanar regülatörün parasını zaten verirsiniz
bence siz 10 kwa regülatör almalısınız taşıma konusunda bişey diyemem

Elektronik mühendisi olduğumdan ve o model kolondan en az 7-8 civarı tamir ettiğimden dolayı çıkardım...diğer soruya gelince; deck mixer olsa en yaklaşık 30 watt rms olur. O zaman da power amplifier devreye girer. Tek power amplifikatör piyasada gördüğüm yüzde doksan rms 1400 watt. Çok nadir toroid trafoda 2000 watt .. Olsun da 2000 watt... Ayrıca bahsi geçen yükte.... tam çekilecek yüktür. Şayet bu yüklerde tam kullanılabilecek mi ..o da tartışılır. Ben fiyat pek bilmem...yönendiririm. ama 10 larca kişiye bu verileri verip ..böyle ürün alıp ta...aaaa bu olmadı ,yanlış yönlndirdin diyen de olmadı..... her biri de ayrıca memnun... son kısmı anlayamadım... arkadaş regülatör istedi tavsiye yönlendirdim.. sonra konu akümülatör falan olahyına girince..bu da ups ye döndü.. malüm ups işi hem ağır hem pahalı, hem de sinus tasarımlı ups olduğuna dikkat etmek lazım. regülatör zaten süper iş görür..... Aslına bakarsan hiç birine gerek yok... Zaten kolonlar switch mode devre..160 ile 240 volt ac arasında çalışır... Mixer de öyle... org ta öyle.. iş power amplifkatör veya power mixere... onu da beslemesi trafo değil de switch mode olursa...regülatör koruma filtre falan hiç birine gerek yok.... ups olayı ise ayrı bir şey.. ups i de ufak 800 watt için alıp sadece org ta kullanmakta fazda olur...

Moderatör tarafında düzenlendi:

değerli refala;

bilgi birikimine, işine, mesleğine diyecek lafım yok
lakin!!!!
arkadaşın kullandığı Dynacort mixer zaten deck mixer dolayısıyla tonlama ve ses kontrolünden başka bir iş yapmayacak yani extra bir gücü yok! mixeri güç olarak hesaplamaya da gerek yok!
hoparlörler aktif. mixer sizinde dediğiniz gibi 30w civarı çeker ve bu önemsenecek bi rakam değil.
sonuç şudur:
soru basit: kaç kwa regülatör almalı?
cevap daha da basit: bu sistem için 5kwa şayet daha fazla cihaz eklenecekse daha fazla
ne ups, ne piyasadaki amplifikatörler, ne de akü konuyla, soruyla alakası olmayan şeylerdir

amacım insanlara yardımcı olmak doğru bildiklerimizi aktarmak tabiki eksiklerimiz olabilir bu hepimiz için geçerli. haddimi de aşmak istemiyorum şayet aştıysam da özür dilerim.

saygılarımla