Serserim Benim,ChordSolo

Cevap: Serserim Benim,ChordSolo

teşekkürler.güzel çalışma olmuş her zamanki gibi..

ben sesinizi çok beğeniyorum.sıradışı farklı bir tınısı var.bu okumuş olduğunuz şarkıların a bölümünü çok iyi okumuşsunuz.ama b bölümlerinde prozodiler yine sizi zorlamış...artık bu kadar birikimden sonra kendi sesinize göre kendi bestelerinizi yapacağınıza inanıyorum...sizden fransızca şarkıları iyi analiz etmenizi öneriyorum...Bu ses Fransa da patlardı!(çocuklar duymasından..)...Türkiye de zurna seslilerin hüküm sürdüğü bir zaman dilimindeyiz...sizi çok iyi şarkılarda ancak elit insanlar keyifle dinler...bu sesin değerini biliniz...fransızca okumanızda ve o tarzlarda müzik yapmanızda ısrar ediyorum...yoksa bu sese yazık olur...saygılar sunarım...

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim sayın hocam...
esasen şan kayıtlarına fazla zaman ayıramıyorum.malum evde çoluk çocuk ve başımdan aşkın bir iş yoğunluğu olunca istediğim özeni gösteremiyorum haliyle...
mesela bu şan kaydı 10 dakikada alındı.Vokal daha da kısa süre...
Prozodi hatalarının farkında olmamla birlikte tekrar kayıt almak için uğraşmadım.tabii bunun bir sebebi de bu konuda iddialı olmamamdan kaynaklanıyor.
benim amacım tamamen öncelikle kendimi eğlendirmek hocam...
Fransızca önerinizi düşüneceğim,yapabilir miyim bilemem tabii...
tüm arkadaşlara teşekkürler...:)

Ch.

Çok canlı geliyor sesler abi.Ellerine sağlık.Flut sesini beğendim.

dostum sizin ses renginiz fransız müzik anlayışına ve amerıcan country müzik formuna çok uygun...bu sese alaturka gitmez...rock gitmez...bunları size dillendirirken şahsi kanaatimle değil uzun yılların vermiş olduğu deneyimlerimle söylüyorum...neden? hepimizin uzun yıllar deney yapacak süresi olmayabilir...sizden bir ricam da;kayıtlarınızda mükemmel tınılar peşinde koşmayınız.mükemmel enst.tınıları sizin sesinizin özelliklerini arka plana iter.ekolazer teknikleriyle fazla oynayarak her enst.nın rahat duyulmasına çalışmak sesinizi örter.kendi sesinizi ayrı,diğer bütün enst.manları tek bir enstrüman gibi düşünerek düzenlemenizi yapınız.biz bazen kayıt yaparken özellikle enst.seslerini pasifleştiririz...bu bir fotoğrafda arka planı hafifce flulaştırmak gibidir...Bunlar benim naçizane önerilerim...
sizi çalışkan ve başarılı buluyorum...çok iyi yerlerde görmek istiyorum...
(kendi kendinizi eğlendirme bireyselliğinize gelince,bırakın diğer insanlar eğlendirsin sizi...iyi bir müzisyen tek başına çalsada yanında çok iyi dinleyiciler varmış gibi işini ciddiye alır...)kültür bütün insanların az çok çabalarıyla oluşmuş insanlığın ortak üründür.bu ürünler içinde müzik baş sıradadır.hiç kimse bir müzik bestelerken bunu ben yaptım diyemez.çünkü çalmış olduğu her notada kendinden öncekilerin parmak izleri vardır.kısacası sosyalite yoksa müzik de yok demektir.onun için artık kendiniz için değil bizim için müzik yapınız lütfen.bütün içtenliğime saygılar sunuyorum...

Moderatör tarafında düzenlendi:

suleymanerol usta, chordsoloya 1,5 yıl önce ses renginin country müziğe uygun olduğunu, Neil Diamond 'a benzediğini ben de hatırlatmıştım. Sizde öz olarak aynı tespitlerde bulunmuşsunuz...

dostum sizin ses renginiz fransız müzik anlayışına ve amerıcan country müzik formuna çok uygun...bu sese alaturka gitmez...rock gitmez...bunları size dillendirirken şahsi kanaatimle değil uzun yılların vermiş olduğu deneyimlerimle söylüyorum...neden? hepimizin uzun yıllar deney yapacak süresi olmayabilir...sizden bir ricam da;kayıtlarınızda mükemmel tınılar peşinde koşmayınız.mükemmel enst.tınıları sizin sesinizin özelliklerini arka plana iter.ekolazer teknikleriyle fazla oynayarak her enst.nın rahat duyulmasına çalışmak sesinizi örter.kendi sesinizi ayrı,diğer bütün enst.manları tek bir enstrüman gibi düşünerek düzenlemenizi yapınız.biz bazen kayıt yaparken özellikle enst.seslerini pasifleştiririz...bu bir fotoğrafda arka planı hafifce flulaştırmak gibidir...Bunlar benim naçizane önerilerim...
sizi çalışkan ve başarılı buluyorum...çok iyi yerlerde görmek istiyorum...
(kendi kendinizi eğlendirme bireyselliğinize gelince,bırakın diğer insanlar eğlendirsin sizi...iyi bir müzisyen tek başına çalsada yanında çok iyi dinleyiciler varmış gibi işini ciddiye alır...)kültür bütün insanların az çok çabalarıyla oluşmuş insanlığın ortak üründür.bu ürünler içinde müzik baş sıradadır.hiç kimse bir müzik bestelerken bunu ben yaptım diyemez.çünkü çalmış olduğu her notada kendinden öncekilerin parmak izleri vardır.kısacası sosyalite yoksa müzik de yok demektir.onun için artık kendiniz için değil bizim için müzik yapınız lütfen.bütün içtenliğime saygılar sunuyorum...

abicim tavsiyelerinizi aklımın bir köşesine adeta "kazıdım"...
içten yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ediyorum,dediklerinizi dikkate alacağım...

Ch.

güzel bir çalışma, davullar biraz daha sert olabilirdi ama harika çalışma.

Emeklerine sağlık hocam feyz alacağımız bir çalışma daha.. Ayrıyeten vokalide çok beğendim ;)

Neil Diamond du 6 yaşından beri zevkle dinlerim.bugün kendime bob dylan günü yaptım.gün boyu protest rock dinledim.
dostum arkadaşlarımızın emeğini değerlendirirken mütevazi olmamız gerekliliğini hepimiz biliyoruz.ben yanlış yapmamak,bütün sesleri daha iyi algılamak için 6. müzik setimi alıp pc ye bağladım...yapılan çalışmaları defalarca dinleyip öyle analiz yapıyorum...müzisyenlerin çektiği ızdırabı çok iyi bilirim...müzisyen altın sarayda da yaşasa kendini dinleyecek eğitimli kulakların alkışını ve takdirini ister...eleştirilerimi ve yorumlarımı yaparken bazen dozu kaçırdığımın farkındayım.bu o çalışmaları ne kadar ciddiye aldığımın göstergesidir.bu düşüncelerimi sizinle bir sohbet aracılığı ile bütün arkadaşlara iletmek istedim...kısa sürelerde yapılmış basit çalışmalara nezaket gereği de olsa övgü yağdıramıyorum...bu yüzden arkadaşlarımız beni bağışlasınlar...sizin de gerektiğinde olmamış türü yorumlarınız beni sevindirdi...(biraz da sizden cesaret alıyorum)
her neyse fazla gevezelik yaptım...ben birazdan gw8 ve armoni başlıklı bir yazı yazacam.umarım beğenirsiniz...sevgilerimle...
bu yazım mustafa keşanlı ya sohbet arasında cevap niteliğindeydi...yanlış pencereye yazmışım.affetsin beni...

Moderatör tarafında düzenlendi:

kutluyorum ...mükemmel olmuş....

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri