Şarbon Mustafa(Mustafa ipekçioğlu) mu? Motor aLi(Ali yılmaz) mı ?

Cevap: Şarbon Mustafa(Mustafa ipekçioğlu) mu? Motor aLi(Ali yılmaz) mı ?

bi kiyaslama yapmamiz cok sacma bence herkezin kendine gore bi tadi ve teknigi var diye dusunuyorum..... Ayrica daha bir suru usta isimler var Arab Ali, Hasan Genc, Japon Fikret ve daha niceleri..... Kim daha cok enstrumanina hakim diyede birsey soyeleyemeyiz eminimki hepside cok hakim aletine ..... Kiyaslama sorusunu sormadan ikisindende bir ornek verseydik video olarak tanimayanlarda tanimis olurlardi .... Ayrica herkezin zevki ayri ayri oldugu icin bu konu sonsuz bir sekilde gider boyle ....

Saygilar .............

S-Kan dikkat ettiysen ben hangisi daha iyi calıyor diye bir kıyaslama yapmadım.Senin saydıgın ustaları ben de biliyorum canını sıkma.Benim sevdigim isimler bunlar ben arkadaslardan bu kişilerin hakkındaki yorumlarını düşüncelerini istedim ben konyayı sormuşum sen amerikayı anlatmışsın.Hangisi enstrümanına daha hakim diye bi soru söyleyemeyiz demişsin bence hiç sacma degil herkesin farklı düşünceleri var.Herkesin zevki ayrı demişsin herkesin zevki aynı olsaydı bu konuyu acmamın amacı olurmuydu ? Önemli olan farklı görüşleri merak edip öğrenip farklı acılardan bakmak degil mi ?

bence cok gereksiz bir sey hakkında yorum istemişiniz kardeşim... ikiside iyi ustaddır..ve ikiside sazına son derece hakimdirler..... birinin bazı yonleri diğerinden az daha iyiyse....digerinin de başka yonleri öbüründen iyidir... yani tarza göre değişir....

ama gereksiz olmasını düşünmeme rağmen illada fikrimi söylersem ve bana sorarsan HASAN GENÇ hocayı hepsinden üstün tutarım ve tek geçerim ............

Arkadaş size hiç birşey sorulmaz.Ben ikisininde farklı yönleri oldugunu zaten biliyorum hangisinin hangi yönlerinin sizin hosuna gittigini merak ettim ki siz bunu anlamadınız ya neyse.Ben senden bahsettigim kişilerin hakkında yorum istedim sacma buluyosan ya da bilgin yoksa cevap yazma sana Hasan genci soran mı oldu arkadas bi soruya cevabınız varsa yazın yoksa abuk subuk farklı şeyleri anlatmayın.

motor ali
bence

tabi motor alii dünyanın en iyisi

Bağlamacıları arkadaşlar arasında bazen bizde kıyaslarız.
Genelde herkes İsmail Tunçbilek der. Gerek yaş itibariyle gerekse çalıştığı insanları göz önüne alırsak İsmail Tunçbilekten daha iyisi yok.

Ama arkadaşın sorusuna gelince tabiki Şarbon Mustafa

Bir patates düşünün, bu patates ten sayısız tatlarda yemek üretmek mümkündür. Sanatçı da madem müziğin malzemesidir bunlarında kendine has tatları vardır. Adamın hiç nota bilgisi bile yoktur, öyle bir yerde çıkış yapar ki insana parmak ısırtır. Bu nedenle herkesin kendine özgü bir tarzı sitili vardır. Bunun için Ahmet veya Mehmet diye ayrıştırmak doğru değildir. Biranlık duygu insana hiç ummadık tarzda bir melodi çaldırır. Örneğin ben öyle kromatik tarz çalmaları benimsemeyen biriyim ama yanlış ta diyemem yanlış demem için önce yapabilmeliyim. Hah yapamadan eleştiriyorsam işte buda benim eksikliğim demektir. İbo gibi sahne sanatçıları her zaman bu kromatik tarzda çalan Bağlamacıları benimserler çünkü onların istediği hiç kimsede bulunmaz bir tarzı yakalamaktır doğrumudur? orasıda bir muamma notalı çalan kötümü çalıyor? orası da ayrı bir zevk. Bu nedenle bağlamacı bağlamacı ile kıyaslanamaz. O anda gönlünden geçen en güzel vurgularla melodiyi veya parçayı kim seslendirmiş ise o an senin gönlündeki yiğit odur. Yarın birbaşkası elbette olacaktır sırayla yani :) Hah bu ara, geçenlerde İstanbul Bağcılar da bir asker uğurlama töreninde Şarbon'un babası Mehmet bey ile biraraya gelmiştik oda harika bir üstattır zaten elinde de üzerinde Şarbon Mustafa yazan oğluna ait beyaz elektro sazı vardı. Şarbon iyi bir üstadın oğlu yani. Saygılarımla,

benden size tavsiye. sakın o daha iyi çalıyor bu daha iyi demeyin. sorulan iki bağlamacıda aynı şeyleri yapabilecek kişiler ama kendi tarzlarını ortaya koyabilmek için birbirlerinden farklı işler yapmaya çalışıyolar. eğer kıyaslayacaksanız tuşeyi kıyaslayın. mesela motor ali şarbona göre daha sağlam basıyor ve stüdyoda duble çalma işini de şarbondan daha iyi yapıyor ama şarbon da pek bi dadlı çalıyor:)
bu arada cengiz özkan kendisi söylüyor, daha lezzetli çalabilmek için bildiklerimi unuttum diye bunuda unutmamak gerek.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bence şarbon, adamın tarzına stiline komple hastayım

Bütün enstrumanlarda ( klavye de dahil ) hızlı çalabiliyor olmak eşittir iyi olmak gibi bir durum çıktı son yıllarda. Ben buna katılmıyorum! Hızlı olmak tabi önemli, hızlı olurken aynı anda doğru notalara basabiliyor olmak önemli bir kriter. Ama işin asıl önemli kısmı özgün olmak ve çaldığın enstrumana ruhunu, yüreğini aktarabilmektir. Bu videoda çalan arkadaşı çok başarılı buluyorum. Bağlamanın tınısı da çok güzel.
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=pmKx3W2H7Vk]Pire Mehmet (Gökçe) - YouTube[/ame]