Şaka Yapıoruz Ama 1 Nisan'ın Ne olduğu biliyomuz Herkes Okusun!!!

• Konbuyu başlatan seco_35
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 5
  • Görünümler : 2K

seco_35

Paylaşımcı üye
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA 800-PA 3X
15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının daetkisiyle,
kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım' der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.

Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size dün akşam içdi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada Şehit edilir.

İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak kutlanmaktadır.

Maalesef halkımız arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şakagünü olarak kutlanmaktadır.

Cevap: Şaka Yapıoruz Ama 1 Nisan'ın Ne olduğu biliyomuz Herkes Okusun!!!

önemli olan niyettir dostum, o şakayı yapanlar müslümanlarla alay emek için değil gırgır olsun diye bunu yapıyorlar.

senin dediğine göre o zaman hiç bir müslüman hristiyan, yahudi yada farklı dinlerdeki hiç bir ülke ile ticaret yapmasın, yada siyaset yapmasın. zamanında bir çok din arasında savaşlar olmuş, insanlar ölmüş ve haksızlıklar yapılmıştır ama bunu şu anda yaşayan insanlara mal edemeyiz.

yoo sadece gezerken gördüm ve paylaşmak istedim bi art niyet yok

1 nisan bilindiği üzere batı geleneği.. efsane ilk okunuşta akla sağlam şekilde yatıyor ama kaynaklanmadığı için bir tarafıda muallakta kalıyor...

önemli olan niyettir dostum, o şakayı yapanlar müslümanlarla alay emek için değil gırgır olsun diye bunu yapıyorlar.

senin dediğine göre o zaman hiç bir müslüman hristiyan, yahudi yada farklı dinlerdeki hiç bir ülke ile ticaret yapmasın, yada siyaset yapmasın. zamanında bir çok din arasında savaşlar olmuş, insanlar ölmüş ve haksızlıklar yapılmıştır ama bunu şu anda yaşayan insanlara mal edemeyiz.

bizim yerimizde farklı bir din hristiyan veya yahudi ve onlara aynı sey yapılsa eminim ki onlar 1 nisanda şaka yapmazlar veya kutlamazlardı bence

ben eğer saygın bir kuruluş kaynaklı değilse internette yayınlanan hiçbir habere inanmam. kesin konuşmak istemem ama buda bana fake gibi geldi.