- Enst.
- M-Audio Axiom-49 - FL Studio 10
Şimdi abilerim bugün bize bi eleman geldi bayan bize bi hediye kartı verdi.Bunlardan herhangi birisinin içinde hediye var dedi seçin birini dedi.Annemde seçti bikaç dakka sonra başka bi eleman geldi pakedi açtı içinden hediye çıktı..Sonra zarfı açan eleman bize toplam 3 tane malın özelliklerini açıkladı sonra fiyatını falan söyledi annemde süpürgeyi seçti...2-3 dakika sonra süpürgeyi getirdiler..Benim pek kafama yatmadı bu olay gözüm tutmadı, annemde sevinmişti bişey demek istemedim..
Neyse..Sonra internetten biraz araştırma yaptım başka bi eleman bunların mağduru olmuş olay aynen şu şekil:
Eğer böyle bişey olursa ne yapmalıyız hukuki olarak zor yollada çözülür ama bize yakışmaz.?Lütfen yardım ederseniz sevinirim..Saygılar.
Neyse..Sonra internetten biraz araştırma yaptım başka bi eleman bunların mağduru olmuş olay aynen şu şekil:
ROZA ALIŞVERİŞ MERKEZİ Satılan Malı Almıyorlarmış!
Bir yakınımı Roza Alışveriş Merkezinden gelen eleman ziyaret ediyor. Bir süpürge satıyor. Süpürgenin fiyatının 80.00 TL olduğunu söylüyor. Bilinçsiz bir tüketici olan müşteri senetleri kontrol etmeden imzalıyor. Ve malın fiyatının 380.00 TL olduğunu eline tutuşturulan bir karton parçasında görüyor.
Karton parçasında şöyle de bir not var "Satılan mal geri alınmaz ve değiştirilmez."
Tüketici fiyatı görünce hemen firmayı arayıp iade talebini iletiyor. Alınan cevap "İstersen polise ver"oluyor. 29 Temmuzda olan olay için ben bugün aradım. Tüketici kanunundan söz ettim. 7 günlük sürede geri almak zorunluluğunu söyledim.
"Mal satın alınırken yanında mıydınız? Madem tüketici kanunlarına vakıfsınız o zaman geri verin de görelim!" gibi sözlerle karşılaştım. Gerekirse suç duyurusunda bulanacağım. Acil çözüm rica ediyorum.
Eğer böyle bişey olursa ne yapmalıyız hukuki olarak zor yollada çözülür ama bize yakışmaz.?Lütfen yardım ederseniz sevinirim..Saygılar.