roland gw8 mi yamaha or700 mü???

Cevap: roland gw8 mi yamaha or700 mü???

her 2 klavyeyide iyice test edip almanı tavsiye ederim.Birde deneme imkanın varsa Ses tesisatında dene.O zaman daha iyi fikir sahibi olursun;)

Moderatör tarafında düzenlendi:

ikiside güzel org orta sınıf aletler içinde fakat türk müziği yönünden or700 daha üstün ses ve drum kitlere sahiptir batı özellikleri açısından birbirlerine üstünlükleri olmayabilir kullanım pratikliği or700 de daha kolaydır klavye ve piç gw8 de daha iyidir ve fiyatı daha ucuz

özellik.................................or700v2...........................gw8
...........................................................................................
klavye.................................kötü................................iyi
piçbend...............................kötü................................iyi
türk ses ritim........................iyi...................................kötü
batı ses ritim........................iyi...................................iyi
sağlamlık..............................iyi...................................iyi
kullanım kolaylığı....................iyi...................................kötü

or700 tr v2 konusunda uzman bir ekip ve yetkili servis dtl tarafından drum kit -ritim-ses ve pad ler olarak (piyasa beklentileri doğrultusunda ) modifiye edilmiş bir alettir.ve aynı ekip tarafındanda destek verilmeye devam etmektedir.

gw 8 ile ilgili olarak bazı üstad ve arkadaşların set çalışmaları ve bilgi paylaşımları dışında ayrıca zuhal müziğin yayınladığı ritimler ve sesler dışında fazla bir çalışma yapılmamıştır.
tabiki birçok gw8 kullanan arkadaşlarımızın sitedeki ritim ve ses dosya ve demo paylaşımlarını takdir ve merakla takip etmekteyim.

ben tavsiyeden ve kıyaslamadan ziyade her iki alet hakkında gözlemlediğim mevcut durumu objektif olarak belirtmeye çalıştım .
aletleri birbirleri ile değilde kullanıcı olarak bizlerin beklentilerini karşılayıp karşılamadığı yönünden kıyaslamak daha doğru olur diye düşünüyorum...

saygılar

Valla or700 e şahsen ben para vermem. Yamaha için psr s900 olsa onda da türk ritim sesler olsa yapabilirliği 2500 tl civarı hak eder. bilimiyorum or700 için 2500 3000 tl çok çok. Onun yerine 2 tane gw8 alırım. sonuçta or700 ün seslerini hiç beğenmedim tüm denediğim cihazlarda. bağlamalar metalik ses sırıtıyor sanki gitar seslerinden türemiş gibi. Yani gw8 bağlama ile or700 bağlama arasında aman aman bir karakteristik fark yok.
or700 de öyle aman aman bir kaliteli klavye de değil çok arkadaşlar ses çızırtamalarından bahsediyor.
Gw-8 öyle zor da cihaz değil dediğiniz kadar. İş bilen kılıç kuşananındır. ve de öyle bahsedildiği gibi or700 den kötü bir cihaz değildir.

gw-8 yeni cihaz, daha v3 veya daha üstü version çıkacak ve daha özellikli olabilecektir. set yapanlar bunu satanlar , alanlar , bundan ekmek yiyenler çıkacaktır. Şurada 1 senelik cihaz, daha pa80 gibi 10 yılı aşkın zaman görecektir.

Valla or700 e şahsen ben para vermem. Yamaha için psr s900 olsa onda da türk ritim sesler olsa yapabilirliği 2500 tl civarı hak eder. bilimiyorum or700 için 2500 3000 tl çok çok. Onun yerine 2 tane gw8 alırım. sonuçta or700 ün seslerini hiç beğenmedim tüm denediğim cihazlarda. bağlamalar metalik ses sırıtıyor sanki gitar seslerinden türemiş gibi. Yani gw8 bağlama ile or700 bağlama arasında aman aman bir karakteristik fark yok.
or700 de öyle aman aman bir kaliteli klavye de değil çok arkadaşlar ses çızırtamalarından bahsediyor.
Gw-8 öyle zor da cihaz değil dediğiniz kadar. İş bilen kılıç kuşananındır. ve de öyle bahsedildiği gibi or700 den kötü bir cihaz değildir.

Hem bilmiyorsun, bari sallama :D

2500-3000 ! Yuh kardeşim..

2350TL Sıfır fiyatıdır..
Ayrıca ses cızırdaması yok, o arkadaşlar aleti yanlış kullandıkları için kolonların anasını ağlatıklarından dolayıdır..

Alanlar öyle diyor. Sonuçta 2 el 2 adet gw8 bir sıfır or700 ediyor. Sallamamış oluyorum :)
Diğeri ise kullanan vatandaşların yalancısıyım. or700 1 tane düğün ve 6-7 kez de arkadaşlarımdan denedim. Bir de tamire gelenlerden denemiş oluyorum. Aslında tuşe lastikleri uc karbon tabanları biraz daha geniş olsa iyi olacak ta. işte. herneyse..

ithrofila,

kimsiniz ve nerde tamircilik yapıyorsunuz?

Beykozdayın.
Kim olduğum konusuna gelince, Siemens te yıllar boyunca profesyonel otomasyon kartı tamirinde, ayrıca arge bölümünde çalıştım.
okuduğum okul gereği tonnmaister lik ve dj lik yaptım. Bunun dişinda zamanım oldukca Düğünlerde bazı mekanlarda piyanistlik yapıyorum. Organizasyonlarda ses sistemi tesisatı verir ve bunun desteğini sağlarım.
Ofisim var. Bir çok elektronik kuruluşunun yapmakta zorlandığı cihazlar veya sistemleri tamir eder tanışmanlık yaparım.

İstanbulda bir çok kuruluş veya kimse beni tanır.
Saygılarımla. Sofu SOYLU

tüm yazan üstadlara teşekkürler, saygılar saolun warolun...