roland bk-5 or iyidi

ertan1970

-Altın-
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
pa 600
arkadaslar aslinda bk-5 or iyi bir org ama malesef 23 bayi olupta tek 1 kisi ritim yazmakta oldugundan ve ileri dönemlerde hep ayni ritimleri veyada geriye dönüp rolandin eski ritimlerini kulanacagimi düsünerek roland dan vaz gectim korg a geri dönüs yaptim

burada yanlis anlasilmasin isteyende istedigini kulansin ben zaten bk-5 org olarak cok begenmistim kulanis i da bana kolay geliyordu ama destek roland türkiyeden benim icin sifir okadar sifir ki mailere bile cevap verecek durumda degiler koskoca türkiyede de sadece 1 kisinin üzerine tüm bk-5 or nin türk ritimlerini yüklemisler
aslinda bk-5 or bunu hak etmiyordu ama beni bu konular roland dan vaz gecmeme
sürükledi

icerisine bakilirsa simdiye kadar roland din bizlere sundugu son dönemin en hos en güzel org u roland bk-5 or oldu dedigim gibi destek gelmese herkes birgün roland di birakacak ben roland da bir ara demistim ya ücretli olsun fark etmez yeteri programi cok olan org olsun bakin ozaman roland bk-5 nereye gelecek.

benim görüsüme göre roland bk-5 cok güzel bir org ama destek olmadigindan dolayi deger kaybeden org

not: baze arkadaslar simdi belki diyece iste serkan türkümün ritimleri ama benim hosuma giden senin hosuna gitmek zorunda degil serkan türkümede allah 1000 kez razi olsun bizlere elinden geleni yapiyor konu zaten serkan türkümün ritimleri degil

saygilarima

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: roland bk-5 or iyidi

Sn. Ertan1970
Öncelikle merhabalar, BK-5 OR modelinden vazgeçip Korg ürününe geçtiğinizi belirtmişsiniz.Umarız yeni aletinizi iyi günlerde kullanmanızı dileriz. Bu açıklamamız ile bazı düşüncelerinize cevap vermek ve hem sizde hemde diğer kullanıcılarda oluşabilecek yanlış bilgilenmeleri diğer kullancılarında bilmesini sağlamak amacıyla yapıyoruz.
Öncelikle Serkan Türküm'e teşekkürlerinizi iletmişsiniz ve kendinin bu konuda emek harcadığından bahsetmişsiniz.Serkan Türküm Roland bünyesinde çalışan bir kişidir, yani Serkan Türküm'ün tüm alet üzerindeki çalışmalarımız bizim çalışmalarımız oluyor.Ayrıca, Serkan Türküm haricinde bu alet üzerine yapılan bir sürü çalışma var.Sırasıyla size sayalım isterseniz...Emo Müzik (önümüzdeki hafta itibariyle yeni ritimleri siteye yüklenecektir), Mürhen Sarmacı (Kendisi geçen hafta itibariyle ritim yazılımları üzerine çalışmaya başladı ve önümüzdeki bu hafta sonu itibariyle ritimleri bittikçe yayına alınacaktır.) Ömer Narin (Geçmişte EXR-46 modelinde de çalıştığımız çok genç ve yetenekli olduğuna inandığımız bu arkadaşımız bu hafta sonu itibariyle ritim çalışmalarına başlayacaktır) Bu konuda şunu eklemek isteriz ki, bizde tabii ki herşeyin sizlerin istediği gibi bir anda olmasını isteriz fakat bu bazen mümkün olamayabiliyor. Bu kişilerin haricinde görüştüğümüz birçok isim var.Tabii ki bunlar kesinleşmedikçe açıklamasını yapamıyoruz.Bu alet üzerine çalışma yapan kişilerde, günlük hayatlarını devam ettiriyorlar ve onların da bir işleri var ve kendi içlerinde bir sıralama yapıyorlar.Bizde bu duruma uymak durumunda kalıyoruz.Henüz alet Türkiye piyasasına sunalı 2 ay oldu ve biz bu süre zarfında tam 31 adet ritimi kullanıcılara ücretsiz olarak sunduk ve aynı hızla sunmaya devam edeceğiz.Ritimlerin gerekirse paralı olmasından bahsetmişsiniz, bizim geçmişteki aletlerimizde de olduğu gibi(EXR-46 / GW-8) ritimlerden para kazanmak gibi bir amacımız hiçbir zaman olmadı.Biz tüm bu ritim çalışmalarımızı sadece kullanıcılara destek amacıyla yapıyoruz.Bu anlamda sadece ritim çalışmaları değil, Türkçe Kullanım Kılavuzu,Özel Web Sitesi ve Kullanım Detayları ile ilgili videolar sunduk.Bu durum bu zamana kadar hiçbir klavye için yapılmamıştı.
Bizim bütün bu çalışmalarımız bu forum yada başka platformlar üzerinden beğenilmek yada alkış toplamak için değildir, hiç alkış almasak da biz bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz.
Ayrıca tüm bu desteklerimizi gördüğümüz kadarıyla sadece Türkiye için değil Almanya'ya kadar ulaştırıyoruz.BK-5 OR sitemiz ilk açıldığında DNS ayarlarımız sadece Türkiye içindi.Çünkü bizim sorumluluk alanımız bu sınırlar içerisinde.Fakat yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın yoğun isteği üzerine DNS lerimizi tüm dünyaya ücretsiz kullanabilecekleri şekilde açtık.Bunuda altını çizerek belirtmek istiyoruz.
Yapılan çalışmalarımızı beğenip beğenmemek tabii ki sizin takdiriniz, fakat sizden ricamız eksik bildiğiniz konularda lütfen diğer kullanıcılarıda etkileyebilecek yorumlar yapmamanız olacaktır.
Umarız yaptığımız açıklama sorularınızı cevaplayacaktır.Tüm kullanıclara saygılarımızı sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla,
Roland Türkiye

Bk-5 Gerçekten güzel bir org. Piyasaya çıkışı tam sezonun işlek bir anına denk geldiği için bazı zorluklar yaşadık. Eminim ki önümüzdeki günlerde çok güzel şeyler olacak değişik ellerden çıkmış değişik tonlardaki ritimlerle buluşacağız.

Rolandın elinden geldiğini yaptığı kanaatindeyim yukarıdaki yazıyı okuyunca inanın çok sevindim.

sayin roland türkiye öncelikle aydinlatmalariniza tesekürler yanliz bu aydinlatmalarinizi neden daha önce sordugumuzda cevabini alamiyoruz ileki bisey yazincami olmasi gerekiyor?

bakin simdi bu yazdiklarinizla en azindan tüm bk cilari sevindirdiniz ve hocam bu yazdiklarinizi önceden yazsaydiniz benimde 300 euro zararim olmazdi.

bide su var darilmayin ama fahti hocam daha cok bizi ümitlendirdi ve destek cikmaya calisti ritimleri düzelti performanc yoladi onada yarica tesekür ederim onun performanc lariyla daha cok bir zenginlik geldi bk5 e

ben daha öncede siteye yazdim roland tr benim mailerime cevap vermiyor diye eyerki cevap verseydiniz belkide korga dönüs yapmazdim
bende itraz etmedim etmiyorumda roland bk-5 or cikan orglardan yabana atilacak bir org olmadini roland türkiye destek verdigini defalarca yazdim ve hicbirzamanda kulanicilara roland bk.5 kötü bir alet oldugunuda yazmandim cünkü bugüne kadar ben kulaniyordum.

benimde veyada kulanicilarinda örenmek istedigi birtakim sorular oluyor tabiki sorulara anida cevap vermeyebilirsiniz bakin mesela daha önce roland türkiyede neden sadece 1 kisi ritim yaziyor dedigimde haftalarca sizden hic birsey cikmadi en azindan sayin ertan yapiliyor deseniz ozaman bizimde düsüncelerimiz farkli olur ama siz susarsaniz bizde basimiza neler gelecegni bilmeyiz ve bazen konularda elestiri yapariz cünkü sizden destek bekliyoruz.

tekrardan eyerki yanlis bisey söylediysem özür dilerim fakat yanlis bisey söyledigmi hic hatirlamiyorum

roland aiylesinede simdiye kadar yapilan destek icin tesekürler saygilar

bk-5 i değiştirmekle hata etmişsiniz ertan hocam ben batı seslerini ve ritmlerini hiç editlemeden kullanıyorum ayrıca roland bk-5 e yapılan çalışma diğer hiçbir orga yapılmadı... bu çalışmalar diğer orglarda kendiliğinden ortaya çıktı sample atmalar setler falan bence serkan türküm ritm yazmada çok başarılı onun bir gitar çaldığına eminim... 10 yıldır işlerin haricinde ilk defa bir orgu günde 2-3 saat çalıyorum ve bundan büyük keyif alıyorum... bk-5 ile kendime geldim diyebilirim... ama iş yapıyorsanız yaptığınız iştede bk-5 sizin ve müşterilerinizin isteklerinizi karşılamıyorsa (şimdilik) haklısınız

Roland Türkiye'ye açıklaması için teşekkürler, benim gibi almayı düşünüp takip edenler için ikna edici bir açıklama idi....

Roland tr gerçekten bu aletin arkasında.Ben bunu şu yazı ile daha iyi anladım.Bir ara yeni çıkacak olan PA600 ü beklesemiydim demiştim ama şimdi bu düşüncemi roland tr bariz bir şekilde ezdi geçti.Bu alet parasını fazlasıyla hak ediyor ve bu destek olduğu sürece bizler daha çok sevinip daha çok seveceğiz bu aleti...

saygılar...

eski bir roland kullanıcısıyım gem wk8se var dı sattım roland bk-5 aldım diğer marka klavyelerin hepsınde kullandım ama roland başka ya:))

Roland'ın bu açıklaması yetti... 3 Haftadır gidip gidip geliyorum. Hatta en son bir sitede okuduğum kadarı ile tamam dedim kesin PA600 alacağım ne olursa olsun dedim. ve dün alacağım orgu erteledim. Fakat bugün bu topiği gördüm ve Roland Türkiye'ye açıklaması için teşekkürler. Bugün Zuhal Müzikten bu cihazı alacağım.

arkadaslar hepiniz adina sevindim eyer konuyu yazmasaydim belki bukadar net aciklama gelmeyebilirdi roland türkiyeden

saygilarimla