Rıza silahlıpoda ve roland :)

• Konbuyu başlatan watert
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 6
  • Görünümler : 2K

watert

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
ROLAND BK5 OR
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=T3er19gYaGk]Nükhet Duru - Rıza Silahlıpoda / Geçmişten Esintiler - 1 - YouTube[/ame]

Cevap: Rıza silahlıpoda ve roland :)

çizgi ötesi programını asla unutmam
efsane Roland E 70 in ozamankı yaptıgı etkıyı ınanın bugun hıcbır cıhaz vermedı (onca teknoloojık özelliklere sahıp olmalarına ragmen )
müzik evlerınınonunde oyle bakardık cıhaza denemek ne mumkun yanına bıle yaklastırmazlardı :D
sırf o ıçımde kalan uhde ıcın bır sene evde kullandım bu cıhazı
hey gıdı hey ...

Yok böyle bir cihaz .Zamanın teknolojisinin çok çok ötesinde bir alettir ROLAND E-70.. Ağzımın suları akarak bakardım :) Ankara Kızılayda ki müzik evlerinin önünde.Bundan 4 yıl önce elime ikinci sahibinden geçti ne bir plastik aksamında parmak izi var,ne bir tuşu bile basmamazlık yapıyor diyebilirim ki ilk gün ki gibi.Pitcbender de en ufak bir kaçırma yok.Tüm switçleri ilk gün ki gibi basıyor.Elimde iki adette ritim kartı var birinde 8 diğerinde 32 ritim var inanın kendimi şanslı hissediyorum ve evimde göz bebeğim gibi duruyor , klavye standım iki katlı pa3X bile alsam ilk katta her zaman için yerini koruyacaktır benim için...Görüntüsüne bakmak bile bana zevk veriyor.Saygılarımla

Watert, helal olsun sana. Nereden buldun bu nostaljiyi? gerçi arayan bulurmuş. Resmen yine buğulu gözlerle izledim, benim jenerasyonu. Genç olduğum zamanlarda Yamaha, Technics vs. ile başladım. Roland'ı bir tanıdım pir tanıdım. Yaş 59, bundan sonra havada başka bir kuş tanımam. İzlettirdiğin çok hoş olmuş özellikle benim için. Şunuda belirtmeden geçemeyeceğim. O kadar org (klavye) arasında roland sanki silik kalmış. Daha iyilerini yapacağından zaten eminim. Sağlıcakla kal güzel kardeşim...............

Abicim rıza silahlıpoda ve roland türk müziğinde klavye tarihinin yapı taşlarıdır bence. Bu sebeple bu ikiliyi özellikle rıza hocanın değeri benim gözümde başkadır. Ben öğrenciyim. Keşke durumum olsa da rıza hocayı tanımak babında trakya müzik ve müzisyenler adına ziyarete gidebilsem. Aslında rıza hocaya yakın müzisyen arkadaşlar onu bizim adımıza ziyarete gidebilirler. Bu çok güzel ve anlamlı olur. Çünkü rıza hocanın değeri gereği kadar bilinmedi. Şu videoya bakar mısınız bence çok güzel.

Riza silahlipoda ve ritm 68 - YouTube

Rıza Silahlıpoda - Sensizim (1981) - YouTube

harika.Bence hayattayken değerinin bilinmesi lazım.

roland e-86 ile o zamanlar tv ye de çıkmıştı.alet o zaman en üst aletti.org almayı düşündüğüm yıllardı...

Watert , Rıza' nın benim gençliğimde o haşmetli burnu ile org çalarken bizzat gördüm. Ender sanatçılardandı. Rıza' ya illaki ulaşmak istiyorsan sitemizden Ahmet Can Başar üstatla bir görüş derim. Vaktiyle Can üstadım Rıza ile yakın görüşmeleri olmuş. Belki sana bir yardımı dokunur. Kolay gelsin, hoşçakal.........