Konuyu takip ettim ve kimin ne yazacağını merakla bekledim..
Hayata ve Müziğe bakış açım ile bu konudaki fikirlerimi beyan etmek isterim..
İlk önce ritm isimleri ;
Türk Müzisyenler (kendini bilenlerden bahsediyorum) bir geçiş aşamasındalar..ve Ağar ağar müzikteki inceliklerin farkına varmaya başlıyorlar ve ona göre seçim yapıyorlar ama bu geçiş dönemi gerçekten bıçak sırtı gibi birşey..
Doğruyu nasıl öğreteceğiz ? Çok zor olabilir çünkü kalıplaşmış bir sistemimiz var ! (Vahde1,4-4Halk) gibi..
Psr or700tr v2 gibi bir projeden yola çıkalım.. Ritm isimlerinize baktığınızda Vahde 1 gördünüz mü? Evetttttttt

Bu ritmin ismi böyle olmalıydı..
Çiftetelli1 gördünüz mü? Evetttttt

Bu ritminde ismi böyle olmalıydı..
Katibim gördünüz mi? EVETTTTTT

İşte burada bir dakika ! Niçin o ritmin ismi Katibim ? İntro III çaldığınız zaman bunu anlıyorsunuz.. Ritm ismini oradan alıyor..
Fakat şöyle birşey var ;
Ben bu ritmin ismini böyle verirken ilk önce araştırma yaptım..Bu Katibim eserini ortaya koyan kişi yaşıyor mu ve yaşıyorsa nerede ? veya esere talip olabilecek kişi var mı ?
Yoktu..Telif hakkı olmadığı için bu ritmin ismini böyle koyduk
Eğer ki telif hakkı olsaydı o ritmin ismini Pop1 koyabilirdik çünkü başka bir seçenek yok..
Gönül isterdi ki birçok ritmde kalıplaşmış sistem yerine özel isim verebilseydik..Ama bi başkasının emeğini alıp bunu isim olarak kullanamazdık..
Bu olaya teknik olarak bir bilgiydi..
Ama sizler kullanıcı olarak herşeyi düzenlemelisiniz !
Ritmlerin ünvanları ?
PRO - SESSION - PIANIST gibi.. Böylece gruplar şekilde etkin görme sağlayabilirsiniz veya o ritmde ne var ne yok o an beyninize girer!.. Ritm her anlamıyla yapılmış ise PRO damgası verirsiniz ve 'Acaba Intro kısımları var mıydı' diye bir soru gelmez (Program esnasında)
LOGOLAR !..
Bir sürü değişik logo seçenekleri var..Bunlar ile beraber göze hitap edecek şeyleri kullanmanız sizin yararınıza olur..
BİTTİ..
BÖLÜM II
Ritm vuruşlarıyla ilgili diyebileceğim tek şey ;
Herşey çok iyi dinleme ve bunu uygulama
Ki bu yetmez !..
Bunun altında gezen ACC kısımları gerçek bir orkestra esintisi olmak zorundadır!
ve ritm eğer ki fazla velveleli olarak gitmiyorsa ;
*MAIN C kısmını ilk bitirin ve çoşkuyu bu bölümde yaratın..
*Sonra MAIN B ve MAIN A olarak geriye gidip MAIN C'den kopya yaparak çoşkuyu azaltın..
*En son ise MAIN D kısmı solo olarak kendi hünerlerinizi göstereceğiniz bölüm olduğu için şarkıya uygun bir pattern yazın..
Ama her ritm yazarken düşünmeniz gerek şu ;
SİZ PIANO BAŞINDASINIZ..
AHMET DARBUKADA
VELİ BATERİDE
HÜSNÜ BASS GİTARDA
MAHMUT ELEKTRO GİTARDA
HAYRİ PERKÜSYONDA