Ritim İmport & Export Sorunu

• Konbuyu başlatan VolkanB
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 11
  • Görünümler : 3K

VolkanB

Altın
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha / Korg
Üstadlar cihaz usb'den hiçbir şekilde ritim import yada export etmiyor. Tek tek denedim, dosya ismide uygun. Yeniden formatlayıp denedim nafile. Mp3 ve sound dosyalarında sıkıntı yok ama ritim yüklemiyor. Böyle bir sıkıntı yaşayan veya çözümünü bilen varmı?

Cevap: Ritim İmport & Export Sorunu

baska bir usb yi tekrar fortmatlayin,ritimleri roland dosyasindan style bolumunu acip oraya yukleyin,zaten usb formatinda roland dosyasi varsa bir sorun olmamasi lazim,ritim isimlerinden turkce harfleri silin,yine olmuyorsa baska ritimler deneyin,kolay gelsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Öncelikle teşekkürler Barış.

Evet başka bir usb'yi formatlayıp denedim. Farklı ritimleride denedim. Sadece style 'ı import ve export etmeyi denedim. ALL seçeneğinide denedim. ALL yaptığım zaman sound/system import ve export yapıyor ama style klasörü yine boş kalıyor. Tek tek ritim yüklemeyide denedim yine olmuyor. Export etmek istediğimde "write error", import etmek istediğimde "cannot store anymore styles" veriyor. Dosya isimleride uygun.

System bölümünde usb driver tipi var. Bunlarıda denedim sonuç yok.
Fabrika ayarlarına geri dönmeyi deneyeceğim ama bu sefer üzerindeki ritimleride kaybetme riski var.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ritimlerin sonuna ".STL" eklerseniz sorun çözülür.

STL ile alakalı bir durum değil, bu export etmemesini açıklamıyor ama yinede bunuda denedim şuan.

Teşekkürler @rolandE500or.

İmportu hallettik ama hala export edemiyorum. 4 gb flash kullanıyorum bununla ilgili olabilirmi diye düşünüyorum ama sound dosyasını yazabiliyor. Neyse bunada şükür :)

İmportu hallettik ama hala export edemiyorum. 4 gb flash kullanıyorum bununla ilgili olabilirmi diye düşünüyorum ama sound dosyasını yazabiliyor. Neyse bunada şükür :)

klavyeyi kullandığım dönemlerde, export sorunu bendede mevcuttu, farklı bir usb ile denedim (çünkü klavye'ye bu sorunu yakıştıramadım neticede roland :D) sorun çözülmüştü. ayrıca kullandığım usb hafızası 2 gb'tı.

Teşekkürler exlove. Sanırım usb konusunda biraz saçici davranıyor. İşin kötüsü 2 gb flash bulunmuyor.
Alınık 2 gb flash.. 4 gb ile birebir takasta olur :)

Aletin içindeki ritimlerde bozukluk olabilir. Bende bozuk ritim yüzünden start stop tuşu çalışmaz olmuştu. Ritimleri tek tek export deneyip, olmuyorsa önemsiz olanlarını veya yedeği olanları silip önemlilerini export etmeyi tekrar deneyebilirsiniz. Kolay gelsin.

Antalyadan bir arkadaş bana 4 gb gönderdi , 2 gb lıkla takas yaptık sorunu düzeldi.