re karar çalan biri transpoze +7 yaparsa ne olur

Cevap: re karar çalan biri transpoze +7 yaparsa ne olur

karar genelde şarkıların bitiş notasıdır.genelde diyorum çünkü bazen farklı olur ama yüzde 90 böyledir.

La oluyore...Re den çalarken transpozeye bastığın her artı ,yarımşar ton artırır,her eksi ,yarımşar ton eksiltir hesabına buna göre yap,mesela re karar çalarken -5 de La karar olur...

Hiç ellemeyeydin takılsınlardı öyle :D

bazı arkadaşlar bu işi pek bilmiyor orgda re çalıyor bağlamacının normal karar akordu çekili olmadığı zamanlarda adam diyelim sol üzeri çalıyor ama akort farklı olduğu için orgda farklı yere düşüyor bi keresinde

bi arkadaş kemanı cümbüş akortuna çekmiş tek sesten çalıyor ses olarak fa ama keman yerlerine göre sol (kalın telin boşu) ta karar sesi veriyor arkdaşa ne kadar dediysem anlatamadım öyle tek düzen alışmışlar çünkü başka bi sanatcıya çalmadıkları için kendi seslerine göre enstrumanlarını akort edip aynı karar ç alıp söylüyorlar kemanda sesler sol re la re( batıcılar mi) bu akortu kullanılır standart bu ama herkes transpozelli çalamadığı için ona göre akort yapıp yola devam ediyorlar olay bu

Valla ben daha re karar la karar ne ?.onu daha çözemedim:(

orgun tuşlarından kara sesin ne ise o karar çalıyorsundur yani diyelim bir pa 80 de soldan ilk tuş yani do tuşu kararınsa sen do karar çalıyorsundur sonrasında yaptığın transpoze de hangi sesten okunacağı veya çalacağındır umarım anlatabildim:D

valla en iyisi yanınızda tuner (akort aleti ) bulundurmak. ondan baglamanın karar notasını anlayıp klavyeyi ona göre transpoze edersin.

arkadaşım aslında la ama bağlama düzeni olunca bağlama sol olur ama teorik olarak adamın sol demesi normal

batı ve klasik olarak ikiye ayırıyorlar bazılarıda. bizim orglar batıdır yani nereden çalıyorsan re +7 yaptın ne oldu la klasikte olay biraz daha değişiyor. ben mesela mi üzeri çalıyorum ama klarnetci geldimi +5 yapıyorum bana göre la ama ona göre si diyor. :) senin olayda öyle olmuş.

İyiki Org'u Satıyorum. Aslında Sırf Bu Yüzden Kafayı Sıyırmamak İçin Satıyorum. Valla Akıl Karı Değil Bu İş Yok Karar Yok Sol Yok La Yok Mi Anasının Gözü. Aldık Heves Ettik İyi Güzelde Kulaktan Çalıyoruz Ama Bunları Bilmemek Kötü Bu Arada Anasından Kız Oğlan Kız Doğmuş BK5-OR Var Satıyorum Bölümünde Beklerim :)

+7 demişken geçmişten bir olay aklıma geldi vaktiyle birgün sahneye bir solist geldi hangi sesten okuyorsunuz dedim +7 dedi gülümsedim neye göre +7 dedim bizim orgcu +7 yapıyor dedim olay +5 ten çıkıp orcunun hangi karar çaldığına dönüştü uzun bir süreden sonra orgucuya ulaştık :) adam mi karar çalıyormuş hehehe hatun kendi sesinin si olduğunu bile bilmiyor öncelikle klavyede transpoze mantığı karar sesine göre sesi ileri yada geri çekmek + sesler tizden - sesler pesten gelecek dementir mesela ben RE karar çalıyorum biri geldi ben do sesinden okuyacam dedi hemen -2 yada +10 tranpoze yapılacak genelde karar sesine yakın transpoze değerleri kullanınki seslerin tonları daha az bozulmaya uğrasın düşünsene la zurnaya +10 transpoza yaptığını :)