raks makami koma yardim lutfen

ender kavlak

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
pa 80
nihavent makami koma yardim lutfen

Slm arkadaslar benim bir sorum var bu nihavent makaminda re üzeri caliyorum mesela tanri istemeze parcasinda nereye koma veriyoruz yardimlarinizi bekliyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: raks makami koma yardim lutfen

tanrı istemezse nihavent makamı bir parçadır. nihavent makamı komasızdır. re üzeri rast makamı biraz sıkıntılı oluyor. bence do üzeri çalmalısın hem daha basit(kromatik olarak) hemde tekrar re üzeri devam ederken koma değiştirmen gerekmez. do üzeri rast makamında mi ve si ye koma verirsin yani aslında re kalbının komaları. bi dene kolay gelsin

Slm arkadaslar benim bir sorum var bu raks makaminda re üzeri caliyorum mesela tanri istemeze psrcasinda nereye koma veriyoruz yardimlarinizi bekliyorum

Kardeşim bu şarkı nihavent makamındadır.Sanırım şarkının meyan bölümündeki saba geçkiden bahsediyorsun.(Allah öldürür dünyadan alır diye başlayan kısım)Eğer bu şarkıyı re üzeri çalıyosan meyanda la üzerinden saba yapıp(Ki meyan seni oraya götürecektir)re ve si'ye koma koyman gerekir.

Eğer normal bir rast eseri re üzerinden nazariyata uygun çalmak istersen de fa# ve do#'e koma koyman yeterli

Kolay gelsin

Slm arkadaslar benim bir sorum var bu raks makaminda re üzeri caliyorum mesela tanri istemeze psrcasinda nereye koma veriyoruz yardimlarinizi bekliyorum

bildiğim kadarıyla RAKS diye bir makam yoktur..RAST diye bir makam vardır... diğer koma açıklamaları da arkadaşlar yeteri kadar yapmışlar..

Öncelikle verdiginiz bilgiler icon tesekür ediyorum sagolun ben baglama caliyordum iki sen öncede org calmaya basladim o yüzden rast makaminda zorlaniyorum malum ögrendigim seyleri bana kimse göstermedi ve herseyi kendim ögrendim

Bu sitenin bu yönünü cok seviyorum kimse kimseyi kìrmadan yardimci oluyor unutmayalim bilgi paylasílínca güzeldir ve cokalìr

üstad tanrı istemezse nihavent bi şarkı rast makamına gelince re sıkıntılı do karar çalarsan mi ve siye - 27 yarım koma ver tadından yenmez kolay gelsin

arkadaşım parça arkadaşların dediği gibi nihavent bir parçadır ama meyanda sabah oluyor parça. yane sen direk mi ye koma vericeksin vede nihanvent makamındada daha tatlı gelicek tir saygılar dj yeto ;)