PİYASADA TUTULMAK İÇİN NELER ŞARt?

lost__92

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA800-1X -YAMAHA S650-A300V2
Değerli hocalarım.. piyasada en çok iş alan üstadların görüşlerini almalıyım.. Piyasada nasıl tanındınız? insanlar neye göre tercih eder bi orkestrayı?

Piyasada yeni olmama bağışlayın bu sorumu..bu bitmiş meseleğe yeni adım atan birisi olarak soruyorum nasıl piyasaya giriş yapabilirim.. çalışım mükemmel olmasada piyasada çoğu pianistim diyen elemanlardan iyi çalarım sanırım :) ( yanlış anlaşılmasın , koma,karar,makam bilmeyenler için söyledim..bu cümlemden farklı anlamlar çıkmasın)

Tüm tavsiyelerinizi bekliyorum.. nereden başlamalıyım sizce

görüşlerinizi bekliyorum değerli üstadlar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: PİYASADA TUTULMAK İÇİN NELER ŞARt?

Nasipse gelir bagdattan yemenden nasip degilse ne gelir elden.bu kadar basit.gerisini dusunme tingirddirmaya defam...

çevrendeki piyanistlerin etkisi çok istanbulda yaz sezonunda işsiz kalmazsın özellikle ben varken kartal maltepe kaynarca pendik çevresi haftanın 5günü gazino programı aksam 8 sabah 4 kısacası çevre önemli bi ekstraya hatır için 50 60 uygun fiyata gidersin sana 10 tane iş getirir bide usta olduğun tarz da önemli türkü oyun arabesk sanat tarzına göre çevrendeki piyanist arkadaşların seni yönlendirir

bikere öncelikle esnaf olman gerekiyor (karakter olarak) ağır başlı efendi ve sözünün eri olacaksın. bu camia çok zıplayan tipleri sevmez verdiğin sözü tutacaksın.. ayrıca şu fikrini hemen değiştirmelisin (piyanistim diye geçinen çoğundan iyi çalarım) Allah herkeze bir kapasite verir ve neyaparsan yap bu limiti aşamazsın. o kastettiğin adamlarda okadar kapasiteye sahip olabilir kimsenin sanatkarlığını kendinle ölçme kaldıki kendini onlardan üstün görme müzisyen adam kibirli olmaz. iyinin iyisi var bigün çobanın biri gelir sahnede bozar adamı :) sen işini doğru yap takdiri insanlara bırak onlar en doğru kararı verecektir.

bikere öncelikle esnaf olman gerekiyor (karakter olarak) ağır başlı efendi ve sözünün eri olacaksın. bu camia çok zıplayan tipleri sevmez verdiğin sözü tutacaksın.. ayrıca şu fikrini hemen değiştirmelisin (piyanistim diye geçinen çoğundan iyi çalarım) Allah herkeze bir kapasite verir ve neyaparsan yap bu limiti aşamazsın. o kastettiğin adamlarda okadar kapasiteye sahip olabilir kimsenin sanatkarlığını kendinle ölçme kaldıki kendini onlardan üstün görme müzisyen adam kibirli olmaz. iyinin iyisi var bigün çobanın biri gelir sahnede bozar adamı :) sen işini doğru yap takdiri insanlara bırak onlar en doğru kararı verecektir.

doğru diyorsun kesinlikle hocam, ama piyasada neler gördük.. koma vermeden kesik çayır çalanmı istersin :) mp3 açıpta çalar gibi yapanmı.. o yüzden ufak tefekte olsa org çalmayı bildiğimi belirtmek istemiştim yanlış anlaşılmasın .

benim bu konuda sorduğum mekan mekan gezip işmi arayayım :) piyasada tanınmıyoruz daha.. tanınmak için neler yapmak gerek sorum budur

Furabi kardesimin fikirlerine birkac cümlede ben ekleyim,cizgin ne olursa olsun bozmayacaksin,üzüm yemek amac olacak bagci dövmek degil,sen biraz az alacaksin biraz mekan fazla verecek ortada bulusacaksin...Bu dünyanin heryerinde aynidir,örnek vereyim ben 5. yilimi doldurdum mesela ayni mekanda sahne aliyorum,

çevrende organizatör varsa bir müddet onla çalış derim..

herşeyden önce geniş bir repertuar ve top 20 listesindeki şarkıları hiç ara vermeden sadece ataklarla birbirlerine bağlayarak çalabildiğin zaman .herkes seni arayıp bulacaktır zaten .o yüzden çok çalışmak..çok çalışmak...daha çok gençsin.izledim çokta güzel çalıyorsun.ama dediğim gibi vahde ,ardından 2-4,ardından pop, v.s arka arkaya hiç stop tuşuna basmadan 20 top parça.güncel , veya nostalji gibi tercihe göre.

güzel fikirler çıktı ortaya :) hepinize teşekkür ederim.. bu konuyu açarak öğrendiğimiz şey kimseyi küçük görmemek .. laptopla bile çalsa ona saygı duymalıyız sanırım :):) şaka bi yanada geçenlerde bi iş geldi hiç gelmeyecek bi yerden (kız öğrenci yurdu yurkur'un) 250 lira fiyat istedim 150-200 tesisat kiralıyoruz zaten.. kalsa kalsa bana 50 belki kalır..adamlar çok pahalı dediler bende o fiyattan aşağısını yapamam dedim gittiler nasıl buldularsa sanırım baya bi ucuza kapattılar eğlenceyi düzenlemişler ...nasıl bi müzik piyasası var anlamadım.. orta parası için bedava iş yapan bile duydum yuh dedim, bu meslekte son günlerini yaşıyor artık... allah sonumuzu hayır etsin.. bugüne kadar 15-20 program bitirmişimdir ama elime hatrı sayılır bi para geçmedi..

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri