Piyanistlik öldümü

Cevap: Piyanistlik öldümü

Yorumlarınız için tşk ediyorum mp3 çalarla düğüne gidenleri gördüm ustalardan yorumları bekliyorum

Dediklerinize bir örnekte ben ekliyim. daha 16 yaşındayım bi abi var babamın lise arkadaşı babam 40 lı yaşlarında . o abi diyoki bana sen daha gençsin kanın sıcak biz senin gibiyken bedavaya çıkıyoduk sende böle olursun.. Ama ben öle olmayalım diyorum öle olanlarda bıraksın düğünleri felan milletin hakkını, parsını yemeye hiç hakları yokk

Düğün sahibinin bütçesi yoktur gider güzel bir cd yaptırır yakınlarından birisinide bulur müzikçaların başında durdurur bunu anlarım ama sen okadar para ver piyanis tut adam laptoptan çalsın olucak işmi bu

Bu sitede Ada çiftetellisi kaydı arayan bir arkadaşa şunu söylemiştim: "Çalamıyorsan bu işi yapma!" Çok tepki aldım. Arkadaşlar sizlerin yaptığı oyun havaları kayıtları, piyasa da işi bilmeyen adamların ekmek kapısı haline geldi maalesef, yani bindiğimiz dalları kestik. Ben yaklaşık 22 yıldır bu işlerle uğraşan biri olarak hiç kayıt yapmadım. Ki bu işlerin ilk yıllarında da çok talep vardı. Sonuçta yapabileceğimiz hiçbir şey yok, isteyen istediği adamı tutar ister canlı çaldırır, ister laptop.
Piyanistlik konusu ise çok derin: :) Kimse yanlış anlamasın ama, bence bizlere piyanist denmemeli. Piyanist piyano çalana denir, bizim çaldığımız piyano değil! ( piyano çalabilenleri tenzih ederim) Klavyeci, orgcu,müzisyen, çalgıcı her neyse ama piyanistlik başka birşey.
Herkese hayırlı kazançlar..

Haklısın abi altyapı isteğinde bende çok bulundum biyerde kendi sesini koy kayıttayken ;-)

Bu sadece org konusunda degil tum enstrumanistler icin gecerli guzel bir konu basligi olmus tesekkurler . Teknoloji insan gucunu sanati yetenegi bitiriyor kimse farkinda degil . ileride ne olacagimiz belli degil belki artik elektrik sinyalleri direk beynimize gelecek ve hic bir seye dokunmadan bakmadan sadece beyinde bitirecegiz herseyi ileride , bu komik gelebilir ama bundan 30 sene oncesinde insanlara goruntulu kablosuz telefonlardan bahsetseniz size gulerlerdi. Iyi hatirliyorum startrek diye bir dizide vardi ve buyuklere cok sacma gelmisti bu. Sonuc itibari ile yine dokunma gorme duyumlama yeteneklerine donme istegi dogacak ileride cunki teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin insana verilmis olan vucudun cesitli duyumlari algilamasi herzaman ihtiyactir ve bambaskadir. Buna geri donusum yada formatlama diyelim .Hic birsey ALLAHin bahsettigi his yeteneginin onune gecemez diye dusunuyorum.
tesekkurler.. saygilar

bence bu meslek ASLA ölmez. ben kendi payıma '' klavyeme'' aşığım ve insan aşkla bağlı olduğu bir meslekten vazgeçemez. bizim buralardada var birkaç laptopçu. ama gerçek müzisyenle muhattap olurken ezilip büzülüyorlar! demekki gerçek bir müzisyenin yerini dolduramadıklarının farkındalar. budurumu ''piyanistlik öldümü'' diye araştırmak kesinlikle doğru değil bence.'' insanların maddi gücü azaldıkça farklı çözüm arayışına gitmeleri '' aslında konu bu. düğün sahibi maddi yetersizlik sebebiyle işim olsunda nasıl olursa olsun kıvamına gelmiş. yapacak bişey yok gerçek müziği her kulak ayırt eder müzisyen olsun olmasın. ama maddi durum tercihi saptırabilir. kimseye mana bulamayız. yapılacak tek şey daha çok çalışıp daha kaliteli müzik yapma hevesini yitirmemek. elbette emek karşılığını bulacaktır. saygılar...

Yorumlarınız için tşk ediyorum öyle altyapılar varkı canlı çalmaktan bır farkı yok özellikle potpori oyun havaları altyapılarında

Yorumlarınız için tşk ediyorum öyle altyapılar varkı canlı çalmaktan bır farkı yok özellikle potpori oyun havaları altyapılarında

elbette var öyle alt yapılar ama ben onu kast etmiyorum. adam bu alt yapıyı laptopla atarken insanlarda bunun farkına varıyor. yada zamanla dahada fark edicekler. çalan alt yapı nekadar kalitelide olsa yapılan iş çok kalitesiz ve bayağı. gerçek bir müzisyen çalarken oluşan ambians tüm dinleyenler tarafından hissedilir. ve canlı müzik ''etki,tepki'' meselesidir. verdiğin elektriğe göre tepki alırsın. benim görüşüm bu. ve bu meslek hiçbir zaman ölmez..

Yorumlarınız için tşk ediyorum tecrübeli üstadlardan yorumlar bekliyorum

Bu alana bir cevap yazın...