Pitchbend hakkında yardım lütfen

multraslan

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Roland Bk-5 Or
Selamlar. Yaklaşık 2 haftadır Bk5 sahibiyim. Evde amatör olarak çalmaya yeni başladım. Şu anda pek tabii ki pitchbend kullanamıyorum. Malumunuz bu klavyede meşhur pitchbend ayarı, değişimi v.s. probleminden bahsediliyor. Peki cahilliğimi mazur görürseniz şöyle sorayım: Pitchbendin bozuk olduğunu benim anlama şansım var mıdır? Muhtemelen ben pitchbendi kullanmaya başlayana kadar garantisi bitecektir ve değişmesi gerekli ise fiyatı hakkında bir fikrim yok ancak garanti dışı değiştirtmek zorunda kalacağım için soruyorum. Tamamen yeni org ile haşır neşir olan birisi olduğumu gözden kaçırmadan yanıtlarsanız sevinirim.

Cevap: Pitchbend hakkında yardım lütfen

iki şeyden bahs ediliyo abi birisi kalibrasyon ayarı o ayarlarla alkalı onu kendinde yapabiliyorsun arıza degil ... bide kablosu kopuyo kablosu koparsa zaten hiç çalışmaz her hangi bi notaya basıp pıcbent i sağ sol yap sesinde bi değişme varsa sağlamdır

iki şeyden bahs ediliyo abi birisi kalibrasyon ayarı o ayarlarla alkalı onu kendinde yapabiliyorsun arıza degil ... bide kablosu kopuyo kablosu koparsa zaten hiç çalışmaz her hangi bi notaya basıp pıcbent i sağ sol yap sesinde bi değişme varsa sağlamdır

Kalibrasyon ayarını zaten anlatıldığı şekilde yaptım. Ancak forumda 2 haftada bir kaçırmaya başladığı falan söyleniyordu. Kablo koparsa zaten anlarım ancak kaçırmak nedir, ayarı nasıl bozulmuştur, sese nasıl etkisi olur onu anlayabilir miyim onu soruyorum.

ha kaçırma olayı hiç başıma gelmedi onu bilmiyorum bilen ustalar yardımcı olabilirler

garanti dışı bender 60 dolar....sorun varsa garantisi varken değiştir....geçenlerde dtl yi arayıp sormuştum ordan söylediler...piyasad bulunmuyor..

garanti dışı bender 60 dolar....sorun varsa garantisi varken değiştir....geçenlerde dtl yi arayıp sormuştum ordan söylediler...piyasad bulunmuyor..

Anladım da sorunlu olup olmadığını benim gibi bir amatör anlaya bilir mi diye sormuştum

Anladım da sorunlu olup olmadığını benim gibi bir amatör anlaya bilir mi diye sormuştum

Sese herhangi bir yaylı alıp herhangi bir tuşa basılı tutun. Pitchbend'e sağa sola hafif dokunun 1 cm kadar. Kaçırıp kaçırmadıgı belli olur. Sonra sağa doğru yatırın, bırakırken sola yaslamadan çok yavaş bırakın. Bakalım tam ortaya geliyor mu yok 1-2 mm sağ'damı kalıyor.

Kaçırma yapıyorsa zaten pitchbendde 1-2 mm kadar esneme var demektir. Bazen o 1-2 mm yüzünden performans esnasında koma vermiş gibi olur. Yani pitchbend çeyrek ses kaçırıyor demektir. Deneyin işte pitchbend kullanmıyor olmanız sorun değil. Kulağınızla deneyin.

Sese herhangi bir yaylı alıp herhangi bir tuşa basılı tutun. Pitchbend'e sağa sola hafif dokunun 1 cm kadar. Kaçırıp kaçırmadıgı belli olur. Sonra sağa doğru yatırın, bırakırken sola yaslamadan çok yavaş bırakın. Bakalım tam ortaya geliyor mu yok 1-2 mm sağ'damı kalıyor.

Kaçırma yapıyorsa zaten pitchbendde 1-2 mm kadar esneme var demektir. Bazen o 1-2 mm yüzünden performans esnasında koma vermiş gibi olur. Yani pitchbend çeyrek ses kaçırıyor demektir. Deneyin işte pitchbend kullanmıyor olmanız sorun değil. Kulağınızla deneyin.

Teşekkürler. Tam olarak anladım olayı.:)