pitch bender arızalarından kurtulmanın yolu

• Konbuyu başlatan kuscy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 20
  • Görünümler : 10K

kuscy

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
korg pa300
Arkadaşlar bu ikinci oluyor pitch bender arızalandı allahtan garantisi var orgun yokmu bu arızalardan temelli kurtulmanın yolu 5 6 ayda bir pitch bend mi yaptırcaz ?

Cevap: pitch bender arızalarından kurtulmanın yolu

Kullanırken fazla hırpalamamaya dikkat edeceksiniz. Mekanik bir parça olsa da kullanırken kendinizi fazla kaptırıp sert kullandığınızda zarar görebiliyor. Tabiki bu benim fikrim...

Pıtchbend arızasının potans sorunu varsa ben yaparım ıstanbuldaysan eger bıdaha arıza yapmaz plastık yerıne çelik koyuyoruz ama teknik arızayı yapmayaız ben ve hocam yaptığımız picbend bidaha bozulmuyo özellikle pa80 pa1x de

istanbuldan Artvin e doğru yolcu otöbüsü seyir halinde .önde şöförün çaprazında oturan yaşlıca teyze pürdikkat yol boyu hem şöförü hem yolu izlemekte.sabaha sabaha yakın arabanın elektronik göstergelerinde bir arıza oluşur.şöför telaşlı,ön panelle uğraşmakta,bizim teyze sorar:
oğlum ne oldu arabaya bişe mi oldu
şöför kızgın bezgin:yok teyze bişey der geçiştirir
teyze üsteler;var var baksana araba gitmiyor
şöför başından savmak için vites kolunu gösterir;bu bozuldu teyze
teyze bilmişçe;e oğlum onu bozacağın belliydi sabaha kadar bir ileri bir geri oyani çöktün bu yani çöktün
Şöför iptal:)

(şahit olduğum ve beni gülme krizine sokan bir anı idi)

Doğru bir benzetme olmuş :)

hehehe süper bi yaklaşım hocam kuscy kardeşim viraj ları yokuşları 5 le çıkma vites küçült ama şu konuda ciddiyim yaptığmız piçbend bozulmuyo çünkü dandik potans koymuyoruz piçbendi yaptırırken başında dur koyduğu potansa bak ustanın

Orgun kalitesini gösteren bir gerçek.
pa800'lerin bile bozuluyor sen 4bin TL alete ver pitch bendi bozulsun.

Gerçi piyano çalarken bile pitch bend kullanan zihniyet olduğu sürece yine iyi dayanıyor.

ülkemizde damarcilar cok.. ben sahsen bi üst notaya bile pitch bendle gecdigim oluyor bazen.
hata yapiorum tabiki ama naparsin :)

Kullanırken fazla hırpalamamaya dikkat edeceksiniz. Mekanik bir parça olsa da kullanırken kendinizi fazla kaptırıp sert kullandığınızda zarar görebiliyor. Tabiki bu benim fikrim...

abi sert kullanmıyorum pek ama anlamadım dün akşam düğünü bitirdik hiç bişey yoktu eve bi geldim nakavt olmuş :D

Pıtchbend arızasının potans sorunu varsa ben yaparım ıstanbuldaysan eger bıdaha arıza yapmaz plastık yerıne çelik koyuyoruz ama teknik arızayı yapmayaız ben ve hocam yaptığımız picbend bidaha bozulmuyo özellikle pa80 pa1x de

düşüncen içi teşekkürler usta ama manisadayım istanbulda olsam gelirdim çünkü bıktım artık valaha :)