pitch bend bozuluyor

onur001

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
yamaha psr a1000
slm arkadaşlar klavyede dolaşırken pitch bend kendiliğinden sesi kaydırıyor ne yapmam lazım :confused: yardım ederseniz çok sevinirim ....

Cevap: pitch bend bozuluyor

araya para sıkışmıştır.DTL YE veya yakın bi tamirciye

50 tl :) o da bende :))

pitch bend yuvası aşındığında veya pitch bend işlevini yitirmeye başladığında bu tür sorunlar başlar. pitch bend yuvasını genelde aşınmalara karşın bir şekilde doldurduğumuzda bu sorunlar azalsa da pitch bendi değiştirmekten başka çare yoktur. Bunu ya servisine yaptırmalısınız yada yeni bir pitch bend alıp uzmanına taktırmalısınız. Malum her müzisyen elektronik çi de olacak diye bir kaide yoktur elbetteki anlayanımız çoktur ama genel anlamda bizler elektronikçi değil müzisyen isek işi ehline önermeliyiz. Geçmiş olsun Saygılarımla,

saz grubu moderatör : abi çok teşekkür ediyorum en kısa zamanda tamirciye götüreceğim :D

slm onur kardeş.benimde aynı sorun vardı ve orgu açıp kendim yaptım.saz grubu nun dediği gibi çoğunlukla müzisyen arkadaş herkes.ben elektronikçi olduğum için ufak tefek sorunlarını kendim hallediyorum.Aşınma sorunuydu bendeki içindeki yay ve oturduğu plastikte biraz işlem yaptım ve şimdi yeni bir pitchbend gibi sağlam.İşi ehli birine götür.50 ile 75 tl arası bi fiyata değiştiriyorlar.ok

kardeş bendede aynı sorunlar oldu baştan bi elektronik sprey sıktır pıthcbendin elektronik bölümünde kirlenmeden olabiliyor ben yeni aldığım pichbende yaşadım aynısını yani hemen değiştirme sprey taş çatlasın 10 tl kolay gelsin.... saygılar.

Piçbende sorun varsa yaparız garantili

sorun picmendin yayından kaynaklanıor

Yaptığımız pıchbende ömürboyu garanti veriyoruz