pic bende trill nasıl veriliyor?

serkan9925

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
korg pa500tr
selam. elektolar için pic bende trill vermek istiyorum ama beceremedim. bilen varsa anlatabilir mi? Bu arada tamamen 2-4, misket, halay, çiftetelli gibi sololardan oluşan pad dosyası hazırlıyorum. Yakında paylaşırım...

Cevap: pic bende trill nasıl veriliyor?

bunun cevabını bende arıyorum, eğer bilen birisi var ise çok işime yaracak.

Arkadaşlar cehaletimi bağışlayın amatörce evde uğraştığım için soruyorum...Dediğiniz pitcbende trill verme dediğiniz nedir valla çok merak ettim...

Klavyenin sol tarafında bulunan ve sesleri bükmeye, titreştirmeye yarayan pitch-bent denilen aleti ileri ittirince; bağlamada seri mızrap vuruş tekniği olan tarama seslerinin elde edilmesi.
Ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Klavyenin sol tarafında bulunan ve sesleri bükmeye, titreştirmeye yarayan pitch-bent denilen aleti ileri ittirince; bağlamada seri mızrap vuruş tekniği olan tarama seslerinin elde edilmesi.
Ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Eyvallah kardeşim valla çok sağol sayende bir bilgi aldım..Ben pitchbenderı biliyorum sadece keman sesinde falan çok nadir kullanıyorum ama trill olayını bilmiyordum...Ama orgu kurcalamayı çok seviyorum ilk işim dediğinizi bulmaya çalışmak ve bulursam ilk fırsatta burada anlatmak olacak...Cevap için tekrar teşekkür ederim...

hocam şöyle diyebilirim trill ayarlarını nm saund diye hatırlıyorum youtubede olması gerek bi pa3x set yapımcısı var set satışı için irtibat no vermiş ondan bilgi alabilirsin başarırsan paylaşta yararlanalım

bağlamanın sample trill sesi de elinizde olması gerekiyor ve bu sesi sound menüsünden bağlama sesinize ossilatör ekleyerek osc trigger pitch +y yapmalısınız