parçayı geçme

klavyeci07

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg PA600
başlık oldu mu bilmiyorum ama inşallah anlaşılmıştır.arkadaşlar bir eseri veya bir şarkıyı nasıl hazır hale getiriyorsunuz.yeni bir parça çıktı örneğin.orgta bu parçayı çalmak istiyorsunuz veya sahnede çalacaksınız.öncelikle nasıl başlıyorsunuz.nelere dikkat ediyorsunuz.şarkıyı kaç defa dinliyorsunuz gibi..şarkıyı orgta çalaren gerçeğe yakın olması için nelere dikkat ediyorsunuz.ritim ses vb.bir sıralaması varmı.üstadlardan bu konudaki düşüncelerini almak istiyorum..

Cevap: parçayı geçme

üsdat parçasına göre değişir ama genelde intro(giriş müziği)şan(söz kısmı)arada saz meyan girişide olabilir.tekrar saz ve şan biter .aslında müzik sazların söze sözün saza teslimiyle geçer kaide bu nacizane anlata bildmmi bilemiyorum hoşçakal

sagol cevat abi cevabın için ama sanırım tam anlatamadım ben..yeni bir parça çıkıyor yada daha önce hiç çalmadığım bir parçayı çalmak istiyorum orgta.bu parçayı hazır hale getirme aşamasını soruyorum...saygılar...

Benden bir püf noktasi kadesim,parcayi 3,e bölerek dinle...
1)intro
2)melodi
3)San bölümü
Ha diyeceksin bunlara ne gere var:)) notabiliyorsan iki dakikada nota gidisatini cikart..oda olmadimi genelde yeni cikan eserleri nota ve akorlariyla cok yerde veriyorlar...ordan basit notalardan takip edebilirsin...

Benden bir püf noktasi kadesim,parcayi 3,e bölerek dinle...
1)intro
2)melodi
3)San bölümü
Ha diyeceksin bunlara ne gere var:)) notabiliyorsan iki dakikada nota gidisatini cikart..oda olmadimi genelde yeni cikan eserleri nota ve akorlariyla cok yerde veriyorlar...ordan basit notalardan takip edebilirsin...

teşekkürler abi verdiğin değerli bilgiler için..

bi parçayı geçmede neden bu kadar zorlanıyonuz anlamış değilim

mesala ben parçaya bakıyorum bızı zorluyo yani mal terli
sayfayı çeviriyorum başka parçaya geçiyorum yani o parçayı geçmiş oluyorum
bukadar basit.

bi parçayı geçmede neden bu kadar zorlanıyonuz anlamış değilim

mesala ben parçaya bakıyorum bızı zorluyo yani mal terli
sayfayı çeviriyorum başka parçaya geçiyorum yani o parçayı geçmiş oluyorum
bukadar basit.

çok esprili bi kardeşimiz var karşımızda...ama aslında güzel yöntem deneyeyim bari...

güncell...

Parçanın giriş gelişme ve sonuç diyebileceğimiz gidişatına kısaca "trafik" diyoruz..Öncelikle trafiğini izlemek lazım parçanın..Nasıl giriyor durgunlaşan hızlanan yerleri varmı,parçaya tam mı eksik ölçüyle mi giriyor ölçüsü ve temposu nedir bunlara dikkat etmek lazım..

Parçanın öncelikle temposunu bulun daha sonra hangi ölçüyle çalındığını belirleyin (4/4,6/8,5/8 gibi) daha sonra karar sesi diyebileceğimiz tonunu bularak akorlarını belirleyin..Daha sonra transpoze yaparak sesinize uygun hale getirin..Parçayı heleki hucum kayıtlarda birebir çalmak zordur fazla ayrıntılara takılmayın parçaya siz de bir şeyler katmaya çalışın...

Ben parçayı telefona kaydediyorum mp3 olarak bir kere tam dinliyorum sonra 30 saniye 30 saniye durdurup dinleyerek çıkarıyorum notası olursa çok daha kolay oluyor.