Pa900 ün tuşundan yay sesi geliyor.

• Konbuyu başlatan yesiem
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 45
  • Görünümler : 9K

yesiem

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA 900
Arkadaşlar alalı 3 hafta oldu genelde kulaklıkla çaldığım için pek dikkat etmemiş olabilirim.
sağdan ikinci oktavın mi ve si tuşlarında pamağımı bastırıp çekip bıraktığımda azda olsa bir yayın titreme sesi gibi bir ses duyuyorum. Aynı şey bir oktav aşağıdaki mi tuşunda daha az seviyede oluyor. Diğer tuşlarda hiç ses yok. Söz konusu tuşların çalışmasında velocity ayarında hiç bir sorun yok. Az basınca az çok basınca çok ses veriyor.

Pa900 kullanan arkadaşlar,

Sizde de böyle bişiy var mı? kafayı takmayıp kullanmaya devam mı edeyim yoksa DTL yollarımı görünüyor?:(

Cevap: Pa900 ün tuşundan yay sesi geliyor.

pa900 ün tuşlarında yay yok benim bildiğim kaucuk contalar üzerinde yaylanıyor pa600 öyle aynısı olması lazım bu durumda klavyeyi komple tutan vidalarda gevşeme olabilir sonuçta aletin malzeme kalitesi belli bu tip şeyler olabilir.

pa900 ün tuşlarında yay yok benim bildiğim kaucuk contalar üzerinde yaylanıyor pa600 öyle aynısı olması lazım bu durumda klavyeyi komple tutan vidalarda gevşeme olabilir sonuçta aletin malzeme kalitesi belli bu tip şeyler olabilir.

yay olmadığını nereden biliyorsun sayın ümit abi :) bende 3 aydır var alet ben bilmiyorum yay olup olmadığını içini açmadanda emin olamam ancak tuşlar pa600 le aynı değil farklı pa900 ün ki dış kasa aynı duruyor ama rada gerçekten çok farklılıklar var pa900 e pa600 gözüyle bakmayın lütfen ve ayrıca pa900 ün tuşe si a2000in tuşesini katlar katlar katlar yamahanın tyros harici bütün klavyelerinde tuşeler çok dandik.....
saygılarımla

bence çok önemli birşey değil ama şunuda belirteyim bu sorun tamamen malzeme kalitesinden dolayı gerçekleşiyor

bana hep neden 2x diyorlar 900 alsa diyorlar bende 900 malzeme itibarıyla uzun vadede gitmez diyorum düşüncemde haklımıyım acaba:)

Arkadaşlar alalı 3 hafta oldu genelde kulaklıkla çaldığım için pek dikkat etmemiş olabilirim.
sağdan ikinci oktavın mi ve si tuşlarında pamağımı bastırıp çekip bıraktığımda azda olsa bir yayın titreme sesi gibi bir ses duyuyorum. Aynı şey bir oktav aşağıdaki mi tuşunda daha az seviyede oluyor. Diğer tuşlarda hiç ses yok. Söz konusu tuşların çalışmasında velocity ayarında hiç bir sorun yok. Az basınca az çok basınca çok ses veriyor.

Pa900 kullanan arkadaşlar,

Sizde de böyle bişiy var mı? kafayı takmayıp kullanmaya devam mı edeyim yoksa DTL yollarımı görünüyor?:(

Ümit hocam doğru söylüyor. Kasa ve tuşe pa600le aynı inanmayan DTL yi arayıp sorsun. Ve şu an bende de pa 600 var. aynı notlardaki tuşlarda aynı ses bende de var. Birde her iki aletide kullanmış biri olarak söylüyorum. Pa900 veya pa600 ün tuşeside malzeme kaliteside, plastiğide elektroniğide. Yamaha A2000 den dandik. Marka fanatikliği yapmaya gerek yok. Ben ikisinide kullandım ve ikisininde içini gördüm. Şu anda pa 600 kullanıyorum malzeme kalitesi berbat....!

bence çok önemli birşey değil ama şunuda belirteyim bu sorun tamamen malzeme kalitesinden dolayı gerçekleşiyor

Bence de çok önemli bir sorun değil sonuçta çalışmasında bir problem yok

Benim öğrenmek istediğim pa900 kullanan aradaşlarda böyle bir ses var mı? Varsa malzeme kalitesi derim zamanla oluyormuş derim kullanır geçerim. Yok eğer arkadaşlar aylardır kullanıyoruz tüm tuşlar aynı standart derlerse o zaman garanti kapsamında DTL ye götürmeyi düşünüyorum.

benim klavyede hiç bir sorun yok şans belki üretim hatası olabilir pa600 ü açıp takmıştım bir bidayı yanlış taktığım için bahsettiğin olaya benzer bi sorun yaşamıştım 3tane tuş bastığımda değişik ses cıkartıyordu sonra vidaları inceledim 3-4 mm lik bir fark varmış değiştirince düzeldi vidayı fazla sıktığımdan diğeride esnek kaldığından kaynaklanmış sorun belki sizin alette vidayı gevsek yada fazla sıkılmış olabilir saygılar

bana hep neden 2x diyorlar 900 alsa diyorlar bende 900 malzeme itibarıyla uzun vadede gitmez diyorum düşüncemde haklımıyım acaba:)

üstadım şunu unutmamak lazım PA serileriyle PRO X serileri hiç bir zaman aynı olmaz elbette hem malzeme hemde ne kadar yok denilsede saund farkı olabiliyor.

Bence de çok önemli bir sorun değil sonuçta çalışmasında bir problem yok

Benim öğrenmek istediğim pa900 kullanan aradaşlarda böyle bir ses var mı? Varsa malzeme kalitesi derim zamanla oluyormuş derim kullanır geçerim. Yok eğer arkadaşlar aylardır kullanıyoruz tüm tuşlar aynı standart derlerse o zaman garanti kapsamında DTL ye götürmeyi düşünüyorum.

bi bakalım benim cihazdada bi sorun varmı yokmu söylerim sana akşam kontrol edeyim tuşları.