PA900 ile PA600 farkı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: PA900 ile PA600 farkı?

Geceliği 4000₺ iş yapıyorsan pa600le ne işin var? Sermaye bigünde kazanılcak diye bişey yok o zaman market açan bi adam aldığı malın parasını ilk günde çıkarsın çıkaramıcaksa o marketi açmasın acayipp :)

üstad korg pa 80 den sonra ilk kez pa 800 de doyurucu olarak saund verdi. 600 ve 900 den uzak dur.. Al bi 800 64 ram canlı performans çal.. iş sende biter.

Selo Merak Ediyorum Pa600 veya 900 Dinledinmi çaldınmı bu Doyurucu Sound dEdiğin nedir nasıL oluyor doyurucu sound. Ben pa 600 e pa80 in setini yükledimi boş kutuya vuruluyor gibi durumlar gelio doyurucu derken bunumu kastettin merak ettim.

Vokal Vs işin olmuyorsa al pa 600 Arkana bile bakmassın ne ram yakma olayı var ne bişi en başta güncel alet. 96MB Tek Kötü Yanı Oda arttırılabilir olsa diğer enstrumanlar nasıl satılsın değilmi :D Kolaygelsin.

Pa Serisi Bütün Klavyelerin Ritim ve Sesleri Okuyor Pa600QT

konular malesef artık bilgi paylaşımından çok polemiğe doğru gidiyor...

herkesin zevk ve beklentisi farklı kim hangi klavyeyi iyi kullanıyorsa onu över, konuyu takip ediyorum yazıp yazıp siliyorum bende polemik yaratmamak dahil olmamak için zor tuttum kendimi ancak

burada kim ne söylerse söylesin cihazı kullanmadan bilemezsiniz ,en iyisi gidin 600-900-800 iyice inceleyin çalın öyle alın sonrasında bana bunu tavsiye ettiler de aldım pişman oldum satıcam diye düşünmeyin son kararı verecek kullanacak olan sizsiniz.

tuşlar kimine dandik gelir kimine kaliteli kimine kasa dandik gelir ekran vs açıkçası herkese bir cihazı beğendirmek zordur...

kullanacak olan sizsiniz ...

ben yinede her iki cihaz hakkında size bilgi vereyim

600-900 kasası tamamiyle üst panel ve ekran harici aynıdır
pa600
daha ufak ve çerçevesiz ekran
96mb pcm rom
hoperlor bas kabininde tiz (tweeter yok)
mp3 kayıt yok
waw kmp sf2-yüklenemez (sesler ancak setten aktarılabilir-pa600kullanmadığım için yanlış
biliyorda olabilirim yanlışım varsa belirtiniz)
2x15w ses çıkışı
plastik yan paneller
10kg ağırlık

pa900
dahili ses datası daha geniş
metalik boyalı kasa
daha büyük ve çerçeveli ekran
unbalanced jack girişleri (bağlama mikrofon vs bağlanabilir mp3 kayıt yapılabilir)
192mb pcm rom
duble mp3 player
mp3 recorder
tc helicon mic
baskabininde tiz (tweeter var)
kmp-sf2-waw vs yüklenebilir
assingable swich ve kontrol farkları
video çıkışı var şarkı sözü vs ekran tv veya lcd ye ayna olarak yansıtılabilir
2x20 w ses çıkışı
aluminyum yan paneller
11kg

resim de ekledim inceleyiniz...

Bu resimdeki karşılaştırmada yanlış noktalar var. Örneğin pa 300 ve 600 de tuşların yarım ağırlıklı ve aftertouch olduğu işaretlenmiş. Oysa sadece pa 900 de yarım ağırlıklı tuşe var ve aftertouch özelliği 800 ve 900 de var. :)

Konu hakinda bir ilave etmek gerktigini düsünyorum

arkadaslarim ustalarim bilmiyorum kac senedir orglarla piyasaya cikiyorsunuz (sözüm herkes icin degil)
fakat su yillarda ben kendi düsüncemle hic bir orgu kötülüyemiyorum suan piysada bizlere yapilan orglar ve icindeki calismalar tek kelimeyle herkulade (tüm orglar icin söylüyorum)

bir konu hakinda bilmeden konusamak ve bilgiclik taslamakla karsinizdaki insani yanlis yollara yönelndirmis olabiliriz o nedenle konulara bilgimiz var ise cevap vermemiz daha saglikli oldugnu düsünyorum

saygilarimla

Moderatör tarafında düzenlendi:

ya millet tutturmuş bi saund da saund ben anlamıyorum o saund dedikleri şey nerde ne işe yarıyor sen 5000-10000 liralık orgu 500 liralık ses sistemine bağlarsan duyacagın ses odur ha sen 500 liralık orgu 10.000 liralık ses sistemine bağla işte duyacağın ses budur gelelim 600 ile 900 arasındaki farka ikisinden de aynı ses çıkıyor ama özelliklerinde fark var 96 ram-192 ram tek soung player çift soung player mp3 rec daha geniş ekran tuş takımı 900 bence daha iyi mikrafon takılabilir vs. şimdi arkadaş demiş 600-900 den uzak dur ne alaka 64 mb 800 al demiş görüşüne saygı duyarım ama 900 ü kaç sene kullanmış da uzak dur diyor burası paylasım ve yardımlasma sitesi bilgi öneri sitesi 900 de uzak durması için tek bir neden sebeb yazsaydı arkadasımız ona göre kararını verip uzak durur yada durmazdı onun tercihi lütfen arkadaşlar yanlış bilgi vermeyelim sonuç olarak bizler sadece parasını verip bu aletleri alan tüketiciyiz hiç biri babamızın fabrikasından çıkmıyor saygılar

valla ya saund ne ya. bildiğin türkçedeki ses kelimesinin ingilizcedeki hali. saund deyince sanki böyle çok enteresan bişeymiş gibi söylemekte bi tuhaf. ses sistemin iyi olduktan sonra sisteme tenekeyi bağlasan o bile kral gib ses çıkarır. ses sitmeni kötü olduktan sonra ferrari alıp önüne at bağlayıp arabayı çektirmekten farkı olmaz. ayrıca setlerdeki kitlerin sesleri kalitesiz olduktan sonra org isterse tyros5 olsun yinede dandik set çıkarır.

Arkadaşlar pa900 almak ıcın pa800'ümü sattım, İyki satmışım PA900 bambaşka bir cihaz , PA800 cıktıgındada PA80 daha iyi gerek yok denılıyodu ama bu bız muzısyenlerın dogasında var galba :) Sonucta yeni teknoloji daha pratik ses prosesörü cok farklı işime yaramaz dediğiniz çift mp3 ve microfon girişi gün gelıyo bi köy düğününde öyle işe yarıyo kı :) Kısacası sıralama şu şekılde olabılır PA3X - PA900 - PA800 - PA600 vs. vs. ^ŞUAN PA3X SETİ VAR CIHAZIMDA EKSIKSIZ OKUYO ALCAK ARKADAŞLARA PA900 Ü KESINLIKLE TAVSIYE EDERIM.

sevgili üstadım ben 600 kullanıcısıyım geçen kafama takıldı gittim 900 ü inceledim inan 600 den bir fark bulamadım tek fark nedir biliyormusun mikrafon takılabilmesi ve mp3 800 gibi çift kanaldan çalıyorsun onun haricinde bende on numara ritim mevcut şu anda benim orgum 900 ü döver önemli olan içine ne koyduğun o yüzden 900 alıp 1500 tl fazla verme 800 e gelince evet saund güzel onuda anfi ayarı ile ortadan kaldırıyorsun ve 600 ayarında bir 800 yine 1500 tl gibi farka neden oluyor o neden ile hem güncel hem ucuz diğer orglara oran ile iyi günler dilerim

vala şaşi bakarsan fark göremezsin rem in ne olduğunu bilmezsen tabiki fark yok dersin 2kat fazla rem var buda kulanıcı için daha fazla durumkit sample vs.. demek ekran farklı mikrofon takılabilme özelliği farklı çift mp3 okuma var kayıt alma özelliği kendi höperlöründe mid özliği var dnc sesler var var ha var şimdilik bu aklıma geliyor ben 900 övmek açısından da yazmak istemiyorum ama dövme işine gelincede pek aklım almıyor döver derken neyi kastetmiş bu arkadaş onuda anlamış deyilim ha siz bir alet almak istiyorsanız korgun kendi sitesine girin özelikler kısmına bakın sizin için madi yönden ve özellik yönünden hangisi uygunsa ona karar verin sistem olarak korgun hepsi aynı bunuda unutmayın :eek:

vala şaşi bakarsan fark göremezsin rem in ne olduğunu bilmezsen tabiki fark yok dersin 2kat fazla rem var buda kulanıcı için daha fazla durumkit sample vs.. demek ekran farklı mikrofon takılabilme özelliği farklı çift mp3 okuma var kayıt alma özelliği kendi höperlöründe mid özliği var dnc sesler var var ha var şimdilik bu aklıma geliyor ben 900 övmek açısından da yazmak istemiyorum ama dövme işine gelincede pek aklım almıyor döver derken neyi kastetmiş bu arkadaş onuda anlamış deyilim ha siz bir alet almak istiyorsanız korgun kendi sitesine girin özelikler kısmına bakın sizin için madi yönden ve özellik yönünden hangisi uygunsa ona karar verin sistem olarak korgun hepsi aynı bunuda unutmayın :eek:

sevgili arkadaşım önce yaşıma bakacaksınız şaşı bakan ben değil sizsiniz müzisyen olsanız zerafetiniz olur ben 30 yılımı müziğe vermiş inşanım evet rem bende 96 çok çok fazla bile kaç tane ritim ile düğün yapıyorsunuz kaç tane ritim ile proğram yapıyorsunuz rem sizin için neyi ifade ediyor üstün mü kılar aleti sizce ben bütün ritimleri kendim yapıyorum 96 bile fazlası ile yetiyor mikrafon girişini ve mp3 farkını zaten söyledim ama 1500 tl fazla verecek fark yok ekran 600 ile aynı sadece cerceve konmuş etrafına döver derken de 3000 tl lik org ile 4500 tl lik hizmeti alabiliyorum onu kast ediyorum mikrafon girişi olmayınca düğün yapamıyormuyuz aynısını anfiden yine veriyoruz ben iyi okuyabiliyorum böyle desteğe ihtiyacım yok benim gidip çalıp dinlediğim kadarı ile sadece pa600 e biraz ilaveler yapılmış hali 900 ....pa 800 için öyle ifade kullanmıyorum pa3x için asla öyle ifade kullanmıyorum onlarda ses çıkışları çok farklı

bence senden bi cacık olmaz arkadaşım ben 900 kullanıcısıyım pa3x -2x-1x pa800 pa600 hepsinin setini banamısın demeden çalar efectler soundlar gerçekten çok başarılı tasarımı şöyle şuyu böyle sen 600 iyi klavye diyosan kumda oyna yerin bu site değil arkadaşım böyle boş muhabbetlerde açmayın bişey biliyosunuz sanıp fikrini değiştirip pişman olabilecek yeni arkadaşlarımızda var neticede

Adam pa600 ile pa900 farkını sormuş, bakıyorum da iş resmen kavga boyutuna gelmiş.bu forumun amacı bilgi paylaşımıdır,bunu unutmamalıyız.
Olması gereken budur : pa600 ve pa900 kullanmış olanlar aradaki farkları belirtirler, birbirleriyle fikir alış-verişinde bulunurlar ve bu tür soruları soran kişileri aydınlatmış olurlar... sonuç olarak belki bu soruyu soran arkadaşımız pa-600 ile pa-900 arasında kalmış olabilir,ya da buradaki öğreneceği özellikleri de göz önünde bulundurarak kendi seçimini yapabilir...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...