Pa800 ve Pa3X ???

Cevap: Pa800 ve Pa3X ???

Yaşar abi ne derse kefilim. Bende 3x kullanıyorum ama Yaşar abi ne derse odur :)
Farkları ögrenmek istiyorsanız 3x in başına gectiginizde ses ve ritimler bakmadan once işletim sistemindeki yeniliklere bir bakın. Kötüleyenler ise siz 800 setlerinizi yükleyip ondan sonra ritim ve seslerde fark arayın. belki bulursunuz.

daha geçen ay arakdaş 800 getirdi.. düzgün bir set atalım dedi.. istediğin seti seç benım 3x yukleyelık daha çabuk yukler onda dınlersın begenırsen senın orguna yuklerız..
800 set yuklemek işkence 64 mb seti 6 dk suruyor fazlada olabiliyor.. 256 mb hesap etmeyin..
araların bır set seç dı bun güzel tonlar sağlam rıtımler ses ler ıyı gelıyor..
o seti tekrar 800 yukledık.. alınan sonucc husrann ..
800 kullanıcısı kendi ağzıyla söyledi.. az önceki setten eser yok..

arkadaşlar ben 8000 kötü bir alet demiyorum ama at ıle deveyı yarıstırmayın..
bizde o yollardan geçtik.. keyfiye almadık bu aletii..
tyros 4 pa 3x desen tamam tartışalım .. çünkü ikiside ayrı bir özellikde baba aletler.. birbirlerine artısı eksisi olan aletler. ama 800 ile tartışması yapılamaz..

Pa800'ün kitleri ile kullanıldığında Pa3x ile çok bir fark olmadığını ilk mesajda belirtmiştim. Aksi görüşler de mevcut. O zaman ben bir yerlerde mi ayar hatası yapıyorum, çözemedim.

Pa800'ü Ersin Eren Set ile kullanıyordum. Pa3x'i alınca, cihazı USB ile desteklemek gerektiğini düşünerek Ce(exb) usb aldım. Kulağımda alışkanlık yaratan ritm ve sesleri de Pa3x'e yükledim doğal olarak.

Pa3x'in detaylı ses ayarı, mix, edit gibi profesyonel ayarları da var ama Pa800'de olduğu gibi bunları default olarak kullanıyorum. Sadece Pa3x'in kullanıcıya kolaylık sağlayan ve pa800'de olmayan Maxx Master Eq ayarları ile kendime göre bir ses yakalamaya çalıştım.

İki cihaz da evde kaliteli sayılabilecek anfilerle kullanıldı. Hatta Pa3x ile beraber anfi Pioneer'ın orta-üst sınıf 5.1 Anfisini aldım. Ayrıca aktif sub ile destekleniyor.

Korg karakteristiğini değiştirecek ses farkını ben bu ortamda parasız olan setlerde eq ayarı haricinde farkedemedim. Ce Usb'yi Pa800'de denemediğim için farkını da bilemiyorum.

Üzerinde gelen batı ritmleri ise Pa800 ile farklı tınılar veriyor, bunu gayet kolay hissedebilirsiniz.

Pa3xPro çok farklı ve güzel dizayn edilmiş bir cihaz. Hareketli ekran hem estetik hem de contrast açısından işlevsel. Harddisk olması kullanışlı. Kasanın metal olması, Pa800'ün alışamadığım ve cihazı sınıfına göre hafifleştiren mavi renkli kasasına göre de fark yaratıyor. Tuşları zaten önceden belirtmiştim. Hatta Pa800 aldığım gün yeni çıkan Pa3x'i almaya geken kişiler denemek için yanımda açtılar. Tuşlarındaki gerçekçilik o gün aklıma girdi ve ilk fırsatta değiştirme kararı almamda çok etkili oldu. Ev kullanıcısı olarak aslında çok profesyonel olacak Pa3x'i tercih etmeden önce Yamaha A2000'i de inceledim ama gerçekten klavye çok önemli bir konu ve Korg'un klavye tuşları Pa800'de bile rakibinden öndeyken Pa3x'te bambaşka.

Pa3x epey eleştirilen OS sorunlarını birbirine yakın tarihte verilen 2 güncelleme ile aşmış gözüküyor. ÖZellikle USB kullanımında 7-8 dakikaya varan açılış süresi 2 dakikaya kadar geriledi ve Pa800'ün 256mb ramli hali ile aynı zamana denk geliyor gibi.

Son sürümle ritmle beraber ses hafızasındaki her tuşa atanan katman 4'ten 5'e çıkarıldı. Ben 1 kere kilitlenme yaşadım sadece, son sürümlerde hiç bir sıkıntı olmadı bu konuda.

Daha önce okuduğum konular nedeni ile ücretsiz eski setlerde kullanıldığı taktirde devrimsel bir ses farkı beklentim yoktu ama bu konuda yazılanlar nedeni ile bir beklentim oluştu diyebilirim. Bu ses farkını hissedebilmek için, ince ayarlar dışında genel ayarlarda bir kaç detayı, arkadaşlar paylaşırsa bir başlık altında hepimiz faydalanmış oluruz. Böylece yanlış anlaşılmalar varsa ortadan kalkar.

Not: Aslında siteye 2006 yılında Pa80 alırken üye olan, birçok üyeyi yakından takip eden, bir süre foruma uzak kaldıktan sonra eski üye adıyla giriş yapamadığım için daha sonra yeniden üye olan bir kullanıcıyım. Burası Roland E40'dan Pa80'e geçerken benim için en değerli bilgileri aldığım yegane forumdu. O bilgiler doğrultusunda Pa55tr yerine Pa80'i seçip eve geldiğimde saatlerce deneme yaparken ağzım kulaklarıma varmıştı.

Saygılarımla.

Korg firması her geçen gün ses kütüphanesini geliştiriyor. 2007 yılında çıkan Pa800 batı demolarında nylon gitar, sax, e.gitar sesiyle kaç demo duydunuz ?... Yamaha ise her demoda sax, nylon ve e.gitarla demolar sundu. Zira bu sesleri gerçeğe yakındı. Bu akşam Pa600 ün batı demolarını siteye ekledim. Videolarda nylon gitar, sax, yaylı ,e. gitarla ayrı ayrı demo yapılmış. Düşünün nereden nereye gelindiğini ki yeni alet pa800 ün yarı fiyatı....

Son söz gelişmeler batı davul ve seslerinde....Onlarla işi olmayanlar için bencede ahım şahım fark yok......

Moderatör tarafında düzenlendi: