Pa80 Bank dosyalarını kaydetme ?

RossMax*

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg pa80
Ustalar ben orgun kendi ritimlerinin yerine farklı ritimler ekledim onları diskete kaydetmek istiyorum nasıl yapıcam ?

normal seti kaydeder gibi olmuyor

Cevap: Pa80 Bank dosyalarını kaydetme ?

yedekleme yaparsan sıkıntı olmaz,
düzenlediğin şekilde diskte kalır,

orgun üzerindeki düzenlemiş olduğun seti ritim ses kısaca hepsi diskete kopyala,
diskete kopyaladığın zaman silinmez,
orgun üzerinden diske kopyalama işi en sağlıklı olanıdır bence,
ilerde setin silinirse kopyaladığın disketten direk yükleme yapıp tekrar kullanabilirsin

orgun üzerindeki düzenlemiş olduğun seti ritim ses kısaca hepsi diskete kopyala,
diskete kopyaladığın zaman silinmez,
orgun üzerinden diske kopyalama işi en sağlıklı olanıdır bence,
ilerde setin silinirse kopyaladığın disketten direk yükleme yapıp tekrar kullanabilirsin

hocam siz sanırım yanlış anladınız beni user1,2,3 bölümlerini zaten diskete attım benim amacım hani Jazz1 Jazz2 diye banklar var ya ben orayada ritimler atmıştım orgun kendi ritimlerinin üstüne yükledim onları nasıl kaydederim diye soruyodum ben :)

hocam siz sanırım yanlış anladınız beni user1,2,3 bölümlerini zaten diskete attım benim amacım hani Jazz1 Jazz2 diye banklar var ya ben orayada ritimler atmıştım orgun kendi ritimlerinin üstüne yükledim onları nasıl kaydederim diye soruyodum ben :)

yok arkadaşım ne kaydedersen kaydet nereye kaydedersen kaydet,yedekleme yapın diyorum,

kısaca komple yedeklemeden bahsediyorum bakupları alın,diskete saveleyin kopyalayın yani aynı olay

Bank dosyalarını diske bas ulilitiy bas sonra bir sayfa atla page + tuşlarıyda factory style protecti of yap sonra save bölümüne gel diskten sonra open'e bas style gir sonra hangi bank dosyasıysa kopyala ama tek tek kopyala

en kolayı sadece sanırım diske bas ordan menü tuşuna pgup tuşu ile 8. sayfa olacak sanırım orda restore data backup data yazar backup dataya bas sana sorar FD kaydedeceksen enter HDD ye kaydedeleksen exit a bas diye artık isteğine kalmış ister enter yapıp flopy diske isterseniz exita basıp harddiske yedekleyebilirsiniz kolay gelsin

sanırım benim anlatmak istediğimi anlamadınız rossmax

fabrikasyon ritimler dahil setin ritimleri sesleri herşey dahil bakup olarak diske çekmekten bahsediyorum,
bakupları komple diske kopyalama yedekleme yaparsan setle birlikte fabrikasyon ritimlerde ve değiştirdiğin fabrikasyon ritimleride diske atılır,normal yedekleme yaparsan sadece seti yedekler,komple bakup olarak yedeklediğinde hem fabrikasyon ritimler hem seti komple yedeklemiş olursun,
komple bakup olarak yedekle,

yok ben bi kaç tanesini alacam derseniz,factorsin style kilitini kaldırıp
disk tuşuna basın,save seçip ALL yazısı çıkınca open seçerek banklara ulaşın,

alacağınız ritim hangi bankta ise o ritimi bulun,bu arada tempo tekerleğinide kullanarak ritimleri gezebilirsiniz,
ritimi bulduğunuzda seçin ve enter bastığınızda ritim diske yedeklenecektir,
not, sayfaları açarken open sayfalardan geri gitmek için close seçiniz,

sanırım benim anlatmak istediğimi anlamadınız rossmax

fabrikasyon ritimler dahil setin ritimleri sesleri herşey dahil bakup olarak diske çekmekten bahsediyorum,
bakupları komple diske kopyalama yedekleme yaparsan setle birlikte fabrikasyon ritimlerde ve değiştirdiğin fabrikasyon ritimleride diske atılır,normal yedekleme yaparsan sadece seti yedekler,komple bakup olarak yedeklediğinde hem fabrikasyon ritimler hem seti komple yedeklemiş olursun,
komple bakup olarak yedekle,

yok ben bi kaç tanesini alacam derseniz,factorsin style kilitini kaldırıp
disk tuşuna basın,save seçip ALL yazısı çıkınca open seçerek banklara ulaşın,

alacağınız ritim hangi bankta ise o ritimi bulun,bu arada tempo tekerleğinide kullanarak ritimleri gezebilirsiniz,
ritimi bulduğunuzda seçin ve enter bastığınızda ritim diske yedeklenecektir,
not, sayfaları açarken open sayfalardan geri gitmek için close seçiniz,
Detaylı bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim hocam yaptım elinize sağlık allah razı olsun :)