pa1x pa800 pa2x pa3x kısaca korg

Cevap: pa1x pa800 pa2x pa3x kısaca korg

Kişi şayet gerçek bir org cu ve çalanı ise en basit klavyeyi bile deyim yerinde ise konuşturur kişinin her zaman kendi marifeti bence ön plandadır. Çalamıyor ise, habire böyle şu alet nasıl bu alet nasıl hangisi pahalı hangisi ucuz hangisinin nevalesi çok arar da arar. Sonunda gene bişeyler beceremeyince de bir anlık sinirini binlerce üyeli bir ailesi ile paylaşmak isteyince de böyle ortamı karıştırır. Sizlere tavsiyem ustalardan gördüğünüz aletlerden önce onların marifetlerini bazalmanızdır. O sergilenen güzelliği orgun yaptığına ve sadece Org güzelliği olarak algılarsanız vay halinize, Öyle çok eğitimsiz arkadaşımız varki almış olduğu aletin %10'unu dahi kullanamadan vay bu alet kaka deyip arar durur. Her şeyin antikası var. Miyadını doldurmuştur artık dünyada yok denecek kadar azdır ve buna paha biçilemez, malesef Org için bunu söyleyemiyoruz neden? kendi suçumuzu alete yoruyoruz da ondan. Nacizane görüşlerimdir. Herkese kolay gelsin Saygılarımla,

bende düsüncelerimi dile getireyim saygi deger arkadaslar korg aslinda cok iyi bir org baze arkadaslarimizin sorunlari sadece alt yapilardan kaynaklaniyor veyada orgu tam olarak kulanamiyorlar ben isterdimki korg firmasi kendi bizler icin alt yapi üretsin studioda yapilsin bak ozaman herkes cok memnun kalir.
arkadasimiz baze konularda hakli bence cünkü aldigimiz orglar cokta ucuz degil bu is bana öyle geliyorki bir bilgisayar alirsin icinde hic bisey yok ama son sistem.
alt yapi yazan arkadaslarima sözüm yok olamaz zaten fakat cokta ucuz degil satilan usb ler onlarda hakli emek ediyorlar.
ben pa500 tr nin orjinal ritimlerini pa800 yükledim inanmiyacaksiniz ama pekte fena degil
bide memnun kalmayan arkadasimiz orjimal seslerini kimse kulanmiyor diyorfakat ben kulaniyorum mesela clarnet piano macun sesler veyada yaylilar icinde gercek cok güzel sesler var bide arkadaslar herseyin hazirini beklemiyelim kendimiz yapalim setimizi hazirliyalim bir set sectigimizde onu canlandiralim efeklerle herseyinle sürekli o seti dende bu seti dene yaparsak kafamiz karisir biseyleri almak istiyorsak birazda emek vermek gerekir

bence korg güzel bir org saygilarimla

Moderatör tarafında düzenlendi:

dostum söylediklerinin bazıları doğru..ama randuman alamamışsın belli.. doğru pa800 hoşumada gitmedi ilk başta ama setlerimi kendim hazırlayıp düzenledikten sonra herşey değişti.. önemli olan orgun pragramlarıdır o olmada zaten bi işe yaramaz hiç biri..korg baya baya abartmıi bu ara 2x miş 3x miş hepsi saçma aslında isteler bu pa 800 ü daha da ilerleirler ama şişlerine geliyor mallarını satmak.bana göre fuzuli birşey x2 ve x3 becerdikten sonra pa800 hayli hayli iş görür..saygılar bütün orglar için geçerli

senin müzik seviyeni merak ettim...

Selam arkadaşlar bende biraz yorum yapmak istedim yaklaşık 27 yıllık elektronik teknisyeniyim 1986 dan beri klavye kullanıyorum önceleri yamaha ile başladım cihaza bakıyorum sequencer yok sonra soltonlar rolandlar denemediğim ürün kalmamıştır synt i arranger her türlü aleti kullanma şansım oldu
sonra korgu inceledim korg ta ne var biliyormusunuz synthesizer yani korgu alan synth de almış olur resmen cihazın içinde ses mühendisi gibi ses yazabiliyorsunuz 2 cisi 16 kanal studio kaydı 3 cüsü sample örnekleme 20 yıllık korg m1 de bile ses fabrikasyon mühendis gibi ses yazıp ve oluşturuyorsun ayrıca her korg ta swich mode yapısı vardı yani şehir şebekesi 70 volta düşse bile cihaz çalışır diğerleri gibi hala 30 yıllık trafo kullanmaz hangi cihazda bu var söyleyin korglarda joistick bile ileri geri sağa sola 128 seviyede programlanabiliyor rolandın pich bendini itiyorsun bir tane swich var ona basıyor millet buna hasta oluyor kullanıcılar ben pich bendi için roland alıyorum diyor gülmekten ölüyordum :) cihaz alırken teknolojik yapısına özelliklerine sample khz yapısına 48 yada 44.1 gibi bunlara bakılır korg kronosu inceleyin varmı böyle bir alet dünyada yoktur oasys i inceleyin varmı böyle dizayın yada ses 2-3 tane ritimle klavye değerlendirilmez diye düşünüyorum korg babamın oğluda değil tanımam bile sahiplerini ama burda bazen rekabet firmaların bu tarz yazılar yazdıklarını biliyoruz ürün kötülüyeceğine marka karşılaştırması yapsalar herkes ürün satar korg satıyorsa iyi olduğu içindir mercedes gibi yani bunlarda 100 lerce mühendis çalışıyor ar-ge yapıyorlar bir tane türk firması varmı klavye üreten ? daha chip üretecek teknoloji bile yok ben yabancı hayranıda değilim ama adamlar gece gündüz çalışıyorlar bizdeki gibi evde yatıp gece gündüz çocuk yapmıyorlar bir elektronikçi olarak teknolojide korgun üstüne tanımam her studioda her sahne konserinde korg vardır mutlaka sesleri ritimleride işi bilenler yazıyor zaten bu arada korgla alakam bile yoktur ama teknolojisi bir numaradır
hepinize iyi çalışmalar dilerim

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri