Pa 800 koma verme

sibemol2

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Yok
merhaba arkadaşlar pa 800 ü yeni aldım da yavaş yavaş çözmeye çalışıyorum öncelikle komaları tuşlara nasıl veriyoruz onu açıklarsanız çok sevinirim bir de az önce siteden şubat 2011 tarihli CEVO seti indirip yükledim fakat bazı sesler açılmıyor bunun nedeni ne olabilir acaba org dan mı yoksa yüklediğim sette mi sıkıntı var ?
Çok teşekkür ederim hepinize.Selamlar...

Cevap: Pa 800 koma verme

pa800 de koma verme pitchbender ın üstündeki 2 swiçten oluyo hangisiydi tam olarak unuttum ikisinide dene basılı tut vermek istediğin tuşlara bas ses gelirse eğer bastığında verememişsindir digger swiçi dene 2 sinden biriydi unuttum. digger sorun ise orgda sıkıntı yok sette vardır bi sorun tam yüklememişdir ondan eksiktir başka güzel bi set indir yükle bisürü settler var piyasada kafana yatanı dene kolay gelsin

Ekranın alt kısmında "sub scale" yazar.Eğer yazmıyorsa "track select"e bas.bu defa görünür.

sub scale en mantıklısı... pitch benderin üstündeki tuşlar ayarlardan değştireilebiliyor. o yüzden başka bi özellikde kayıt yapılmış olabilir.... ekranın altında sub scale var ordan ekrandan da verebilirsin hem daha kolay ve çalarkende koma değiştirebilirsin.....

ustam
menü>pad assign.switch>switch>switch1>Quarter tone öğesini bul, tıkla>sonra ekranın sağ üst köşesinde bi ok var aşagıya dogru.orayı tıkla>Write current style perf. tıkla>
ardından pitchbenderin üstünedki 1 tuşundan istedigin sese koma verebilirsinn..

Arkadaşlar öncelikle tüm yardımseverliğinizi göstererek verdiğiniz yararlı cevaplar için çok teşekkür ederim hepiniz sağolun var olun.Birşey daha soracam szrcikpotter, francesco85, kadr, piyanist0606 rumuzlu arkadaşlar.Şimdi o dediğiniz pitchbender in üzerindeki iki tuş şu an bende ritim çaldığı anda ritimin içindeki bazı öğeleri kesiyor tekrar basınca geri veriyor her iki tuş böyle programlanmış.Benim isteğim pitchbender in üzerindeki 1. tuşu komalar için kullanmak bunu yapabiliyorum ama o her iki ritimi değştiren tuş özelliğini PAD 1 ve 2 ye atmaya çalıştım ordan ayarlayabileyim diye ama olmuyor bunu nasıl yapabileceğimiz açıklarsanız çok sevinirm.Kısacası ritimlerin bazı öğelerini kesen iki tuşu PAD 1 ve 2 ye nasıl taşıyabilirim ? çok teşekkürler, selamlar...

kardeş sub scale var ana ekranın altında gir o yazıya ekranda orgun 1 oktavı gönecek oradada küçük bir kutu var onuda işaretlemeyi unutma komalarını oradan ver kolay gelsin

kardeşim global e kaydet komaları daha iyi o pitchbend üzerinden yine aynı işlemleri yapabilirsin.

ustam padlere öyle şeyler atayamazsın.onlar pa80 devrinde kaldı..sadece pitchbenderin üzerindeki iki tuşu kullanabilirsinn...yani pa80-60-55-50 deki pad tuşlarını pitchbenderin üzerindeki iki tuşa atamışlar..

teşekkür ederim.. ALLAH işlerinizde başarı versin..