Cevap: pa 80 yavaş yavaş bitiyomu ?
bence ses kalitesi ve sound önemli olan hangi orgun soundu canlı enstruman sounduna ne kadar yakınsa o alet iyidir ve dinleyene bir o kadar zevk verir bu durumda işi bilenlerin esas hedefi budur iş sadece düğün işi olsa pa80 idare eder fazla bile ama müzik sadece düğün değildir o yüzden bende geçen günlerde 2500 liraya sx3000 aldım istesem pa80 alabilirdim ama sx3000 nin soundu daha iyi canlı müziğe daha yakın param olsaydı pa2x alırdım o ayrı konu
hocam sx 3000 pa 80 den iyi değildir,,pa 80 göre çok eksik bi org,sampler yok,phaser yok,,pa 55 de de sampler yok ama phaser var,,xd9 dada yok,,sizce sx 3000 ın xd9 dan farkı ne bi açıklarmısınız,,benim gözümde pa 500 tr pa 55 or 700 tr sx 3000 xd9 exr 46 bunlar aynı sınıf aletlerdir,,hepsinin ortak özelliği sampler yüklenme yok,,ketronların phaseri yok,,yaw işte phaser bu kadarmı önemlimi falan filan evet önemli önemli değil diyen müzisyen varmı sorun bakalım,,
burada pa 80 le sadece düğün yapılır tarzı konusuyosunuz pa 80 le her tarz yapılır,,pa 80 le yapılmayan başka bişeyle yapılmaz,pa 80 kolay kolay eskimez,,
ben ne calanlar gördüm e 40 falan filan,,kardeşim piyanistin parmakları kadar orgta önemli,,org iyi olmazsa istediğin kadar çal,süper çalabilen e 40 dan baska org almasın o zaman,,murat 124 otobanda istediğin gibi gaza basıp yüklenemezsin,onu kullanmak seni tatmın etmez,,ama mercedese bindiğin zaman istemediğin kadar dayan gitsin,,davul çalmakla teneke çalmak bi olurmu yaw,,davulu çok güzel çalan o zaman gitsin teneke çalsın ,,çalmasını biliyoya ondada güzel çıkar

saygılar