Pa 500 Tr Aldım, Sizde Alın :)

Cevap: Pa 500 Tr Aldım, Sizde Alın :)

arkadaşlar pa500 alırken dikkat edin bazı ilanlara göz attım pa500tr ilanı vermişler fiyat 1500tl yazmışlar ama resimlerin üzerinde koma scala yok düz versiyonunu tr diye satmaya çalışabilirler bi anlık boşluğunuzdan faydalanabilirler çok dikkatli olun

pa500trnin ses açısından çok yavan olduğunu yazmış bazı arkadaşlar. Arkadaşlar ben ses açısından oldukça zengin olduğunu düşünüyorum. Çünkü efektler ile sesler çok değişik şekillere giriyor. Mükemmel macun ve elektrolar yazıyorum. Fabrika keman sesi çok iyi değil ama kendi oluşturduğum keman sesi harika oldu. Genellikle kronos kullanıyorum ama pa500tr mi satmadım. Vazgeçilecek gibi değil. Pa500 ile pa500tr arasında çok fark var. Bu ayrıntıya dikkat edin. Orgun çok hafif olduğunu söyleyenleri ciddiye almayın. Pa500tryi taşırken zorlanıyorum

Volkan Ben pa500 flash rom datalarini pa2x e yukleyip seslerde degisiklik yapmayi deneyecegim ama bunu yapabilmem icin pa2x in beynine 500 un dosyalarini tek tek atmam lazim yani normal sekilde okumaz Bana datalari beckup yapma birebir kopyala , saygilar

Hocam ben 10-12 sene sonra yeniden korga geçtim ve ne demek istediğinizi tam anlayamadım. Backup değilse, set değilse nedir? Sesleri tek tek kopyalamaktanmı bahsediyorsunuz acaba? :)

bende de pa 500 tr var ama hızından şüpheliyim bir problemim var sqencer 1 ve sqencer 2 ye md parça atma esnasında çok bekliyorum ekran donuyor md geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum ilk aldığımda böyle değildi ama hafıza kartımda da az md parça vardı . Daha 7 aylık org acaba hafıza kartımda çok fazla md parça olduğundan dolayımı kasıyor ekran donuyor anlamadım . Yardımcı olurmusunuz .

Parçalarınızı klasörlere bölerseniz rahatlatabilir. Hız açısından verileri kartın ana dizinine kopyalamayın diye bir uyarı okumuştum, sanırım kullanım kılavuzunda.

pa500trnin ses açısından çok yavan olduğunu yazmış bazı arkadaşlar. Arkadaşlar ben ses açısından oldukça zengin olduğunu düşünüyorum. Çünkü efektler ile sesler çok değişik şekillere giriyor. Mükemmel macun ve elektrolar yazıyorum. Fabrika keman sesi çok iyi değil ama kendi oluşturduğum keman sesi harika oldu. Genellikle kronos kullanıyorum ama pa500tr mi satmadım. Vazgeçilecek gibi değil. Pa500 ile pa500tr arasında çok fark var. Bu ayrıntıya dikkat edin. Orgun çok hafif olduğunu söyleyenleri ciddiye almayın. Pa500tryi taşırken zorlanıyorum

Seslerin %80'i güzel bence. Özellikle legatolu sesler oldukça başarılı.

Klarnet sesleri nasil? Klarnet solo demo beklerim sizden. Selamlar

Cevap: Re: Pa 500 Tr Aldım, Sizde Alın :)

Tabiki pa500 diğer pro modellerden alt seviyede tutulmalıydı yapılırken, ancak atlanılan bir detay var.

pa55tr çıktığında ses ve ritim olarak pa80 ile aynıydı. hiçbir farkı yoktu. çünkü, pa55tr zaten amatör seviyede bir alet olduğu için ses ve ritimlerde kısıtlamaya gerek kalmamıştı. yani pa80 ile arasındaki farkın ne olduğunu herkes zaten biliyordu.

ancak pa500 düşünüldüğünde bu durum çok farklı.

hepimiz biliyoruz ki pa500 çoğu anlamda pa800 ün altında. yani o alete dünyanın en iyi sample'ını da koysan, yenileyemediğin için en fazla 1 yıl tahammül edip zamanla sıkılacaksın; bu kesin. basitçe, ses ve ritimde kısıtlama tamamen aptalcaydı, yanlış politikaydı. ellerinde patladı zaten, hakettiklerini buldular.

e16tr yi göz önüne alın, üzerinde 16 tane türk ritimi vardı. (ritim sayısını arttırmak adına ritimleri basic ve advanced olarak ikiye bölüp türk ritimi sayısını 32 ye çıkarmak ancak aptalların işidir, orası ayrı) e86 nın üzerinde türk ritimi kaydedebilecek kalıcı hafıza bile yoktu hatırlarsanız. ancak e16tr asla e86 yı geçemedi, geçemezdi de. ritimler aynıydı, sesler aynıydı ama nedense kimse e86 yı satıp e16tr almadı doğru mu? hmm. o zaman hepimiz anladık burda neyin döndüğünü..

Hocam söyledikleriniz doğrudur fakat fazlada işin ticari strateji boyutuna girersek içinden çıkamayız. Mal ortada, herkes denesin, dinlesin alsın, tüm cihazlar için konuşuyorum. Sıkılınca değiştirmekte üstümüze yoktur. Diyardan diyara org gönderip takas eden milletiz biz. Eminim her şehire giden kargo araçlarında takaslı cihazlar vardır şuan :) Biz müzik istiyoruz aslında hepsi bu.

Saygılar.

Klarnet sesleri nasil? Klarnet solo demo beklerim sizden. Selamlar

Elimden geldiğince bir şeyler hazırlayıp gönderirim müsait bir zamanda savaş hocam.
Saygılar.

Re: Cevap: Re: Pa 500 Tr Aldım, Sizde Alın :)

Hocam söyledikleriniz doğrudur fakat fazlada işin ticari strateji boyutuna girersek içinden çıkamayız. Mal ortada, herkes denesin, dinlesin alsın, tüm cihazlar için konuşuyorum. Sıkılınca değiştirmekte üstümüze yoktur. Diyardan diyara org gönderip takas eden milletiz biz. Eminim her şehire giden kargo araçlarında takaslı cihazlar vardır şuan :) Biz müzik istiyoruz aslında hepsi bu.

Saygılar.

benim derdim emin olun sizlere gereksiz bilgiler vermek değil. bunları buraya yazmanın bir sebebi var.

bu kendilerini çok akıllı sanan bazı aslan han esnafları, her gün bu forumlara girip eşşek gibi herşeyi okumak zorundalar. piyanistleri ahmak yerine koyup yıllarca para aldılar. sıfır kutudan çıkmış e86ların disketlerini söküp "disket sürücü yok istersen takalım abi" diyecek kadar düşük ve iğrenç insanlar var aralarında. bunların aptal olmadığımızı, neler döndüğünü sapına kadar bildiğimizi artık o odun kafalarına sokmalarını istiyorum.

Üstad ben 12 sene ara verdikten sonra müziğe kendi çapımda geri döndüm. Bu dönüşten sonra ilk cihazımı esnaftan aldım ve şuana kadar 1 sene içinde 8 cihaz değiştirdim. İlk cihazın dışındakileri kullanıcılarla takas ederek edindim. Bunun bir sebebi var. Esnafatan mal almak istemiyorum. Artık insanlar daha bilinçli emin olun. İletişim gelişti, herkesin her şeyden haberi var.
Bir topicte yurt dışından bir arkadaş sormuş; " S650 yi mağazaya veriyorum, pa600 alıyorum, burada üzerine 200 euro istiyorlar, nasıl iyimi" diye. Bende cevaben "hiç düşünme, türkiye'de s650 nin üzerine 200 euro verirsen, sana geri yine ancak s650 verirler" dedim. :) Şimdi bu yarı mizah ama durumu özetliyor aslında.

Şimdide ara cihazlar ve cihazların işlenmesi üzerinden bir sürü dolap dönüyor anlaşılan. Bizim ülkemizin gerçeği bu, her sektörde durum aynı emin olun.

Ama pa500tr parasına göre çok güzel alet :) ses editten filter\mod bölümünde Y parametreleriyle oynuyorum, kemanlar breath control etkisi alıyor, süper.