Org'u Sol Elle Çalabilir miyim?

• Konbuyu başlatan M.Uzun
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 23
  • Görünümler : 10K
Cevap: Org'u Sol Elle Çalabilir miyim?

kardes benım ben kayserıden yakup burda senn konumunda bır arkadasımız vardı solak onun sag elınde problemde yoktu pa 80 aldı pıtch bend ı sag tarafa kendı ımkanlarıyla montaj yaptı sadece akor basmıyor ama gayet guzel calıyor sende calarsın problem olamaz akor dısında ama tabıkı klavyeler solaklar ıcın tasarlanmamıs tavsıyem yınede pa 800 den zıyade daha ekonomık bır alet alıp basarılı olursan daha sonra pa 800 almandır gecmıs olsun basarılar dılıyorum.... sevgıyle kal...
teşekkür ediyorum :) bu yorumunuz gerçekten mutlu etti beni, alacaksam iyi alet olsun istiyorum zaten orkestracılık yapıyorum babam ile solistim normalde ama orgu öğrenmek istiyorum babaya sordum pek olurmu falan bilemedi sol elle :) ondan siz üstadlara sormak istedim, peki ayarı nasıl yapılıyor her orgda var mı o solda çalma ayarı ? onu öğrenebilir misiniz? size zahmet olmıycaksa..

sol elle çalamassınız çünki 1 pich bend sol tarafta 2 sol taraftan sol elle akor veriosunz.Ben de gördüm solak olan kişi org aynı ama hem pich bend hemde akor sağ taraftan yani solaklara özel olarak üretilmiş org gördüm tşkkrler..

soldaki akoru sağa alan birisi gördüm facebookda oradan esinlenip açtım konuyu :) pich bend kullanmayan ustalarda var videoda izlediğimde o şekildi belkide o şarkıda kullanılmıyordu bilmiyorum.

bak kardeşim bütün cevapları okudum ve aydınlatan bi cevap yok benm küçük biraderimdede çocukluktan kalan sağ el sorunu var....x9 plus kullanıyor orgların klavye kısmı 2 bölümden oluşur akor ve çaldığın kısım içerden klavyenin akor ve çaldığın kısımın kablolarını değiştirdiğinde olay tamamdır sadece pitch bendde sıkıntı yaşarsın onada xd9 disketin üstünde sigara paketi kadar boşluk olduğundan rolandın pitch bendini yine 2 sigara paketi büyüklüğünde bi kitin içerisine yerleştirdim ve orjinal ib modifikasyon olmuştu uzun lafın kısası sol ellede çalabilirisin

mümküm tabi sol elle çalmak bunun için teknikler var piyano çalma teknikleriyle bunu yapabilirsiniz ama gayret çok önemli

bak kardeşim bütün cevapları okudum ve aydınlatan bi cevap yok benm küçük biraderimdede çocukluktan kalan sağ el sorunu var....x9 plus kullanıyor orgların klavye kısmı 2 bölümden oluşur akor ve çaldığın kısım içerden klavyenin akor ve çaldığın kısımın kablolarını değiştirdiğinde olay tamamdır sadece pitch bendde sıkıntı yaşarsın onada xd9 disketin üstünde sigara paketi kadar boşluk olduğundan rolandın pitch bendini yine 2 sigara paketi büyüklüğünde bi kitin içerisine yerleştirdim ve orjinal ib modifikasyon olmuştu uzun lafın kısası sol ellede çalabilirisin

teşekkür ediyorum :) peki bu işlemleri çankaya yani org bağlama satan çarşılarda yaparlar mı ? durumu anlatsam

Efesblue'ya bir ekleme yapmak istiyorum. Söylediği şey oluyor mu, bilmiyorum ama oldukça mantıklı. Yani klavyenin akor kısmıyla solo kısmını yer değiştirebilirsen bu iş çok normal olur. Ben işin başka bir boyutuyla ilgili söyleyeceğim. Aslında akor olarak eşlik seslerini kullanmadan, yani klasik sistem kullanacağını düşünürsek, bu iş kesinlikle olur. Yani tek elle klasik piyano rahatlıkla çalabilirsin. İster sol ister sağ, farketmez. Geçen gün kanalın birinde klasik müzik konseri vardı ve piyano çalan adamın sol eli yoktu. Öyle bir çalıyordu ki inanamadım. Gerçi o sağ elini kullanıyordu ama ne farkeder. Gerçekten izlemeni isterdim. Sen de rahatlıkla çalabilirsin. Elbette biraz daha fazla çalışmak koşuluyla. Kolay gelsin.

yorumlarınız için çok çok teşekkür ediyorum :) bu işi bu hafta araştırıcam inşallah üstadlarım kadar iyi bir org çalıcam ilerleyen zamanlarda.. çok sağolun tekrardan.. :)

Efesblue arkadaşın söylediklerini dikkate almanızı öneririm.Teknik olarak bu olabilir.

Gw 8 de split bölümünü sağ sol olarak değiştirebiliyorsunuz ancak diğer klavyelerde bu mümkünmü bilemiyorum. pitch bend. için modifikasyon gerekir.