////org piyasasında rekabet arttı////

Cevap: ////org piyasasında rekabet arttı////

söylediğiniz de haklısınız Salim bey.

ancak ben yamaha pitch bender'ini tasarımı yüzünden hiç sevmiyorum. tasarım da en iyi roland bu konuda. sizde yanlış hatırlamıyorsam roland pitch bender i takıyorsunuz or700lere..

şunu söyleyebilirim ki, özellikle grafikle uğraşan biri olarak, yamaha'nın daha iyi tasarımlara ihtiyacı var. ayrıca şu arap modellerindeki sarımtırak gümüş renkte ayrı bir sinir ediyor beni.

psr1000 siyah olarak harika görünürken, psra1000 sarı olarak karizmadan tamamen yoksun kalıyor. aynı şey pa500 ün türkiye versiyonunun iğrenç bir lacivert renge sahip olması ve pa500 musikant'ın çok etkileyici bir siyah tonunda olması gibi. pa500 ün rengi siyah olsaydı satışı da kat kat artardı emin olun.

tasarım çok ama çok önemli orglar üzerinde, atlanmaması gereken önemli bir konu. nasıl e86 nın tasarımı o sesleri ritimleri eski gösteriyor da, e-96 tasarımı aynı sesleri ritimleri çok daha modern gösteriyorsa, bu konuda da büyük bir ilgi alakası mevcut.

aslında her iki markada kendi kulvarında yarışıyor desek fena olmaz. korg'a göre yamaha yamahaya göre korg'un eksik yada fazla yanları olabilir. bugün ne yamahayı v2 plus'la nede korg'u pa 80 den ibaret görebiliriz..

yamahanın tyrosları, korg'un pax leri almış yürümüş hocalarım...

maharet cihazda olduğu gibide yüreğin dili olan ellerdede var...

bir yamahacı olarak bugüne dek örneklendirme dinlemelerini youtube dan korg uzantılarıyla aradım. birçok parçayıda aramaya devam ediyorum. korg'un piyasası epey bir fazla... yamahada keşfedildiğinde vazgeçilmez oluyor...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ama şimdi tasarım var tasarım var...

Burda tasarımdan kasıt, ergonomi mi? yoksa göze hitap mı? yoksa görsellikten etkilenerek kulağın açılması mı?

Bir orgun rengi,o orgun kullanılabilirliğini nekadar etkiler?

Görsel olan ya da simetri hastalığı olan bir insan için bunlar problem gibi görülebilir ama bir insanın işitsellği ve ön plandaysa, renk, koku, tasarım (ergonomi harici) okadar mühim diil bence...

alttan alta sen çalamıyorsan renk önemli değil gibi laf atmaya gerek yok.

o kadar para yatırdığımız aletlerden neden sadece ses ve ritim güzelliği beklemek gibi bir zorunluluk olduğunu çözemiyorum. sonuçta kime sorarsanız sorun, herkes pa60, pa80 den daha iyi görünür diyecektir. çünkü rengi koyu. daha iyi gösteriyor, göze hitap ediyor.

tam tersi

pa800 pad kayıt ekranında 3 seçenek var, ölçü başı, vuruş başı ve real-time başlatma şeklinde, mantıklı düşünülmüş

or700'de ise ritime oturmasını istiyorsak loop işaretlemek durumundayız, ancak loop işaretlersek ritime oturuyor otomatikman ama o zaman da kendi kendine hep çalıyor, durdurmak gerekiyor

ayrıca sanıyorum ki pad olayını YAMAHA'dan gördü KORG :) çünkü a1000 ve psr3000 gibi modellerde pad özelliği varken, korg pa80-pa55 ve ya daha alt korg i30 modellerinde pad olayı yoktu. pa800 ile birlikte geldi korg'a ama harbiden de çok iyi geldi, geniş çaplı düşünülmüş pad olayı pa800 ve üst modellerinde

ah be canım kardeşim dediğim gibi bildiğim kadarıyla....
ben pa 800ü alalı tam olarak 11 gün oldu...

alttan alta sen çalamıyorsan renk önemli değil gibi laf atmaya gerek yok.

o kadar para yatırdığımız aletlerden neden sadece ses ve ritim güzelliği beklemek gibi bir zorunluluk olduğunu çözemiyorum. sonuçta kime sorarsanız sorun, herkes pa60, pa80 den daha iyi görünür diyecektir. çünkü rengi koyu. daha iyi gösteriyor, göze hitap ediyor.

Ben laf atmadım, uslubumu da değiştirmedim... Genel anlamda konuştum şahıs ta göstermedim.

Ha görüyorum ki bazı kesimlerde okadar parayı renk ve görüntü için veriyo bu yazıdan da bu anlaşılıyor...

Yani sahnede artistlikten başka bişi diil demekki... görüntü önemliymiş... ya uzay mekiği gibi olsa neee sade olsa ne! kırmızı olsa nee sarı olsa ne! Sen Grafikçiysen banane! Al eline bi org boya pembeye o senin zevkin.

Benim anlatmak istreidğim nee senin bana anlattığın ne!

Grafike - Görüntü - Tasarım önemliyse benim or700 ü görmeniz gerekiyor :D

Kırılmadığım yeri kalmamasına rağmen (kargoda yaşadıkları dahil) göze hitaptan yoksun olmasına rağmen bana paramı kazandırıyor :D :D

Tahminim piyasada 10.000 e yakın pa50-80 grubu, 10.000 tanede pa2x-pa800-pa500 var. Korg pa3x in, 800 ün yerini alacak olmasından ileriki aylarda fiyat baskısı dahada artacak. Bu baskı aşağıya doğru korg,yamaha ,ketron ve roland marka orgların hepsini etkiler. Bazıları 250 Tl civarında bazıları daha fazla ucuzlayacaktır. Bu cümleden or700 v1- s700 ün, or 700v2 -v1 in, v2 plusda- v2 kullanıcılarına maddi zarar ettirmiştir. Bu nedenle zarara uğrayanlardan çok farklı sesler çıkacaktır ve çıkmaya başlamıştır. İşin temelinde pianist arkadaşların sigortasız, gelecek korkusu altında komik ücretletle çalışmak zorunda olmaları yatmaktadır.

evet haklısınız sayın Keşanlı Mustafa,

yanlız bir konu atlandı bu sayfalarda.
piyasa kızışacak dendi ama kızışan bir piyasa göremiyorum.bütün dünyada 700 dolara satılan bir pa500 bizim ülkemizde zaten fahiş pahalı.
şimdi 1050 euro perakende olmuş ve yine pahalı.
aslında beni düşündüren 2000 dolara alan yaklaşık 500 kişi.
şimdi satmaya çalıştıklarında kaça satacaklar acaba?sıfırı 1450 dolara artık olan bir model.demek ki 1000 dolar civarında veya 900 dolar civarında satabilecek.siz zarara
bakın.or700 den zarar edilenler konuşuluyor ama demek ki korg da zarar ettiriyormuş.
hatta çok acımasızca.
en azından yamaha bu güne kadar en az sattığı dönemlerde bile fiyat kırmadı.

ayrıca,

a1000 almak istedim bir arkadaşıma ve aslan han'da araştırdım.
1300-1400 tl arasında satılıyor.
şimdi bir düşünelim.2002 model yamaha 850 dolar.bu alet çıktığında zaten 1100 euro civarında satıldı.hala 850 dolar ediyorsa demek ki bazı şeyler değişmeye başlamış demektir.
burada cihaz sahiplerine de biraz dikkatli olmak düşüyor çünkü fırsatçılar hala iş başında.

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri