Cevap: Org ile ilgilenen herkes baksın !
Can kardeşim, Rıza Silahlıpoda' nın kim olduğunu bile bilmeyen insanlar var. Ben ilk kez Ortaokul 3. sınıftan (8) mezun olurken okulumuz, o zamanlar Fatih, Vatan caddesinde bulunan Luna park gazinosunda çay partisi (bir nevi kokteyl) vermişti. Yanılmıyorsam sene 1970' ti. Rıza' yı ilk kez ayakta ellerini arkasında kenetlemiş vaziyette o haşmetli burnu ile org çalarken görmüştüm. Alkışlara boğulmuştu. O zamanlar magazinde de çok popülerdi. Benim kuşak onun bir numara olduğunu şüphesiz çok iyi bilir. Her şey bir ilk iken çok muazzam. Asıl senin ne demek istediğini ben çok iyi anladım. Daha sonra türeyen piyanist şantörler, bir taverna müzik sevdası diye arabeskin çok farklısını yarattılar. Hepsi kendi branşlarında popüler oldular, tartışmasız. Türk müziğinin baş tacı oldular. Benim gönlümde açık arayla' da Ümit Besen' dir. Julio Iglesias gibi bir kadife sese sahipti, özellikle slow parçalarda. Bu kadar takdir etmeme ve haz almama rağmen. İçim buruktu. Neden? Hadi ben ev çalıcısı hobi olarak takılıyorum. Be kardeşim çok güzel mekanlarda bir yığın ek madde (alet edevat) kullanmaktasın. Hazır löp. Senin sanatçılığın minibüs kaptanlığımı? veya modern tabirle bir nevi DJ' mi. Önüne gelen sözüm ona sanatçı. Gıdalar dada olduğu gibi hiçbir katkı maddesi olmayan doğal gıdalar tercihimiz olmalı. Ben bile CUSTOM la ne ritmler yaratmıştım. Benim çocukluğumda düğün salonlarında orkestra olarak batı çalar arada lütfen olsun diye 15-20 dakikaya sığdırılıp davul zurna getirtilir, çaldırtılırdı. dedelerimiz mutlu olsun diye. Şimdi batı, aralara koymayı bırak nefretle bakılmakta. Ahhhhh ! Can kardeşim, müzik seviyemiz her konuda olduğu gibi o kadar düştüki resmen ayaklar altında. Senin gibi müzik kalitesi yüksek bir insanın Almanya' ya gitmesi şart. Kafan batı, ekmek yiyeceğin yegane yer. Kopmanı asla istemem ama sende arada da olsa kopamayacağın belli. Hey be millet, tavuk gibi ritimdi şuydu buydu gibi yem arayacağınıza, arada da olsa nostaljiye takılıp bazı gerçekleri ortaya koysanız, katkıda bulunsanız nasıl olur? En azından orgla ilgilenmeniz adına..............Org konusunda ilgilenen herkes baksın demiştim demekki gerçek anlamda fazla kişi ilgilenmiyormuş.
![]()