Org çalmanın en güzel kuralları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

karanfil

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg Pa1x
Kimse aynı düşünceye katılmak zorunda değil tabikide sadece org ve müzik aletleri hakkında içimden gelen düşüncelerimi belitmek istedim, herkesin düşüncesine saygım var elbette

Org çalmanın en güzel kuralları

- Org eğlencelik gibi görünsede eğlence niyetiyle çalınmamalı
- Zaman zaman stresimizi üzerimizden atmak için çalınabilir
- Org' kullanıldığı ortamda dinimize göre na-mahrem hanımlar varsa ve onları eylendiriyorsak başlı başına caiz olmadığı gibi ondan edinilen kazançta risk taşımaktadır.
- Erkekler kendi araların aşırıya kaşmamak suretiyle org ile eğlenmeli
- Kesinlikle org la gerektiğinden fazla vakit geçirerek ailemize olan ilgimizi azaltmamalıyız
- Aksi taktirde aile huzursuzluğu verecektir
- Org la fazla zaman da harcamamalıyız yoksa belli süre sonra bıtkınlık verecektir
- Namaz kılan bir kişi ise asla org için namaz vaktimizi geçirmemeliyiz
- Aksine eğlenceli gibi görünen o ânımız içimizde bir kasvet olacaktır
- Derdimiz sıkıntımız olduğunda orgu bir teselli olarak görüp dertli şarkılar çalmaya kalkışmamalıyız, sıkıntılarımızı farklı yollarla gidermeye çalışmalıyız, hatta öyle anlarda orgu hiç elimize almamalıyız.
- Apartman içinde çalıyorsak komşularımızı rahatsız edici şekilde çok sesli çalmamalıyız
- Aynı şekilde aile fertlerinide rahatsız etmemliyiz
- Maddi sıkıntımız varsa ailemizin rızıklarından keserek org hiç gereksiz masraf yapmamalıyız
- Toplu eğlencelerde çalınacaksa kadın ortamının olmadığı ortamları tercih etmeli
- Çalınan parçaların içeriğin şehvet uyandırıcı, ahlak dışı kelimelerin bulunduğu parçalar seçilmemeli
- Org çalınacak ortam alkole meyilli ise erkekler arasındada olsa asla çalınmamalı o ortamda bulunmamalıdır
- Org çalarken sıkıntı gelirse üzerimize asla direnmemeli ve o an orgu kaldırmalı ve başka şeylerle vakit geçirmeliyiz
- Meslek seçimi yapılırken org aletini bir meslek olarak seçmemeye dikkat etmeli
- Tasavvuf müziğide çalsanız yukarıdaki maddelerin hepsi tasavvuf içinde geçerlidir
- Müzik aletlerinin şeytanın bir silahı olduğunu unutmamalıyız
- Müzik aletlerini ne kadar az ve kurallara uygun kullanırsak o kadar daha çok haz alırız

Saygılarımla
Karanfil

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Org çalmanın en güzel kuralları

Bazı konularda size katılmıyorum ben 3yıldır pendikte yasıyorum 3yıldır komşularım yüzünden kimseyi rahatsz etmdm şimdiye kadar sıra bende galiba.. Tabi bu espirisi işin düşünceleriniz çok hoş

bune yaaaa kimin kuralı bu sakın buna dinimizi alet etmeyin fetbanın gereği yok

- Toplu eğlencelerde çalınacaksa kadın ortamının olmadığı ortamları tercih etmeli
ozaman kadinlar olmasa bu is nasil olacak cunku dugunlerde en onemlisi kadinlarin oynamasi ve begenmesi erkeklerden cok oynuyolar cunku

- Meslek seçimi yapılırken org aletini bir meslek olarak seçmemeye dikkat etmeli
madem piyanistlik diye bir meslek olmazdi

bu kurallara gore org kullanmak kötü bir iş düğün çalmak günah orgla vakit geçirmek günah müzik dinlemek günah gibi bi sonuç çıkıo lütfen ....

cevat abi dinimize alet etmedim aksine bu gibi aletleri dinimize mani olmaması için yazdım :) bende org kullanıyorum, ama bu konulara dikkat etmeliyiz cennet ucuz değil :) ama tabikide günümüzde düğünlerde çalgı çalınmakta bir gelenek haline geldi hatta çevremde var ama en azından bazı konulara dikkat etmemiz gerektiğini düşündüm, bu size sakın org çalmayın çok günah şöyledir böyledir demek istemedim, fetva vermekte bizlere düşmez :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

ortaya bir nifak atıyorsun,Kimse aynı düşünceye katılmak zorunda değil diyorsun..olur mu
kardeşim?..biz bu sanatla koyu ilgilenen arkadaşlar doğal seslerin ne olduğunu biliyoruz...ne yani bu sesleri bu sistemi şeytan mı yarattı?şeytanın yaratma gücü mü var?
sonra ne o kadınlarımıza böyle iğrenç yakıştırmalar(mahrem yerleriymiş filan)teessüf ederim doğrusu...seni bir ana doğurma dımı?kız kardeşin olmadı mı?bence moderatör arkadaşlara rica et bu konuyu kapatsınlar...bu konuda şeyhülislamlar bile fetva veremediler...bize hiç düşmez...

bu nesaçmalık

şeytan yarattı diyen yok zaten, şeytan herşeyle aldatır, sadace yarattığıyla aldatıyor diye birşey duymadım, ki zaten şeytan yaratamaz....

kadına da asla iğrenç yakıştırma yapmadım, namahrem demek iğrençlik anlamına gelmez.

benim anlatmak istediklerimi anlayamamışsın abi,
bende org çalıyorum ama bu gerçekleride gözden kaçırmamalıyız en azından bunu doğru olduğunu kabul etmeliyiz. bu bilgileride bu konuda yazılan hadislerden örnek alarak yazdım. Herkes herşeyi yapmakta özgür ama bir kadını meydanda oynatmak asla dinimizce doğru bir şey değildir, buna katılanda olur katılmayanda.

Hocam ben bir duble rakı içmeden çalamıyorum cezası nedir bu işin acaba.

Arkadaşım kendi düşüncem diyosun ama kesin ağızla konuşup kaynak göstermiyosun bazı söylediklerin mantıklı olabilir ama bazıları bana saçma geldi yazdığın yazılar da sanki müzik haram bişeymiş gibi yansıtılmış saygılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...