Org çalıyorum; çünkü...

francesco85

https://egitimaskina.com
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Web sitesi
www.egitimaskina.com
Enst.
KORG pa800
Org çalıyorum; çünkü kulağımın farklı sesler duymasını istiyor ve bu seslerle istediğim tarzda ezgiler elde edip kendimi mutlu edebiliyorum.Bence hepimizin ortak noktası bu.Ekşisözlük'te org için "fakir piyanosu" demişler.Bir yandan doğrudur da piyanoyu bir kere alırsın, biz iki senede bir org, USB, kulaklık, kablo, mikrofon, set vb. parçalarla uğraşıyoruz.Nasıl fakir piyanosudur bu arkadaş ya :)

Cevap: Org çalıyorum; çünkü...

Çünkü: Bu işten para kazanıyorum. Benim bu işlere ilk hastalığım 1980 li yıllarda başladı, o yıllarda saz grupları vardı; bağlama, ritimciler, nefesli.
Tabi ki daha lezzetliydi ancak, kimse artık o kadar elemanla uğraşamıyor.
Düşünsenize! Saz grubunuz var işe gideceksiniz ve ritimcinin annesi hasta ya da dayısı vefat etti. Her eleman ayrı problem ve ekstra maliyet. Org bunun için var. Davulcusu, akorcusu hepsi içinde. Ancak şu konuda eminimki; hiçbir elektronik enstruman akustik bir enstrumanın lezzetini vermez-veremez. Ne kadar iyi çalınırsa çalınsın akustik akustiktir.

org'a fakir piyanosu diyen zatı muhteremin sıfır tyros 4 fiyatından haberi varmı acep.?

öyle bir fakir piyanosu ki 10 bin tl seviyesinde...

Güzel bir konu başlığı seçilmiş.

Benim, enstrüman olarak org tercihinde bulunma sebebim; beste çalışmalarında geniş imkanlar vermesinden kaynaklanıyor olmasıdır.

Hepimiz müzik dünyasında farklı kulvarlarda bulunuyor olsak da; ortak ihtiyaçların birleştiği hususlarda sanırım adres olarak elektronik keyboard tercih etmemizin bir sebebi de; ses ve altyapı imkanları açısından zengin kaynaklara sahip olmasıdır bu aletlerin.

Çünkü;bolca enstrüman ve ritimi biarada bulundurup arzu ettiğim şekilde çalıp ortaya birşeyler çıkartarak mutluluk hissedebiliyorum.Ayrıca org bence bir tutkudur duyguyu ona yüklemek ve yansıtmaktır.Bu güzelliği keşke çok daha küçük yaşlarda tatsaydım.Dışardan kimin nasıl baktığı beni ilgilendirmez bizi bizden iyi kimsede anlamaz arkadaşlar..:)

org'a fakir piyanosu diyen zatı muhteremin sıfır tyros 4 fiyatından haberi varmı acep.?

öyle bir fakir piyanosu ki 10 bin tl seviyesinde...

Doğru dedin arkadaşım.Nasıl bir fiyattır o öyle!!!

Zenginin parası züğürtün çenesini yorarmış.Burada züğürt müzik enstrumanı çalmasını bilmeyen oluyor :)

O sözün doğrusu gitar için söylenmiştir.Gitardan için züğürt piyanosu derler :D

Zenginin parası züğürtün çenesini yorarmış.Burada züğürt müzik enstrumanı çalmasını bilmeyen oluyor :)

O sözün doğrusu gitar için söylenmiştir.Gitardan için züğürt piyanosu derler :D

Sözlük sitelerinden birinin yalancısıyım :)

org çalıyorum çünkü
1- org kendi başına bir orkestradır.
2- orgda olan kabiliyet başka hiçbir enstürmanda yoktur.
3- kendime yada başkalarına tek bir enstürmanla hertürlü konseri verebiliyorum.
4- daha ne olsun.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cunku bırcok enstrumanı tek bır enstrumanın ıcıne yerlestırmısler cunku bence org cok buyuk ıcat sample ıse tam bır cılgınlık cocuklugumdan berı dınlıyorum orgu 14 yıl once roland e40ta tanıdım hıc aklıma gelmezdı bır zurnayı neyı orgun ıcıne koysunlar