Or700 v1 - Gw-8 Hangisi ?

Cevap: Or700 v1 - Gw-8 Hangisi ?

bu GW8'in fiyatı ne kadardı?

kullandığım dönemde Zuhal müzik 1500 ytlye kadar bırakıyordu.Dolar yükselince fiyatta artış olmuş demekki.....

evet bende 1,600e almıştım şimdi siteye baktım 1,813tl yapmışlar.

sitemizde bir arkadaş bana not bıraktı.zuhal müzikten alalı üç ay olmuş...askere gideceğimden dolayı satıyorum abi dedi.fiyat olarak 1350tl istiyor .bilginiz olsun arkadaşlar.. arkadaşımızın notunu aynen aktarıyorum:
"slm süleyman abi benım rolandı satmamdan yardımcı olurmusun biliyosunuz zuhal müzikten daha yenı aldım 3 ay oluyor faturası herşeyi duruyor 1350 satıyorum askere gidiyorum telefonum evde duracak annemden alıs verısı yapablır isteyen ama alırken kişinin yanında senınde durmanı isterım numara bu 0539 834 20 32 ayın23 de gidiyorum ben askere abi lütfen yardımcı ol"

Moderatör tarafında düzenlendi:

ben şu an ikisinide kullanıyorum. ikiside güzel ama or700 kesinlikle her yönü ile gw8 den daha üstün bir alet. gw8 daha çok ev kullanıcıları için yapılmış zaten, workstation olmasınsanda bunu anlayabiliriz. ben şu an 3 aylık gw8 imi sıkıştığım için 1200 tl ye vericem. sadece evde kullandım piayano çalışmak için, gw8 düşünürsen benim klavyeyi düşünebilirsin dostum...

ustalar o kadar set yazılmış mürhen set v.s güzel geldi bana ama önermiyorsanız cihazı çok zorlarsak 1100 liraya alabilirim diye düşünüyorum, or700 ise 1500-1700 arası yani illamı or700 diyorsunuz nevale sorunu olmaz or700de olduğu gibi gw8dede oturur yazarım

ritim yazmasını biliyorsan başka aletlerede bakabilirsin.

Aşağıdaki videoları inceleyin.GW8 orkestra, stüdyo aletidir. or 700 ise arenje org. GW8 in yamahada karşılığı MM6 dır.
YouTube - ??????? Roland GW-8 x Roland EH-10 on PALM Show 2008
YouTube - Blame it on the Bossa Nova
YouTube - Paul Stanga & Maricanu - Demo FR7x & GW8
YouTube - Can't Take My Eyes Off You

Şonuç olarak or 700 ün birçok üstünlüğü var ama GW8 inde or 700 den birçok üstünlüğü var. Aradaki artı eksi farkı değerlendirilip müzisyenin önceliklerine göre karar vermek gerekir diye düşünüyorum. Böyle olmasaydı herkes ikinci el 1750 tl ye or 700 alır ve işi bitirirdi. Ama görüldüğü gibi kimisi roland g600 , GW8 alırken kimisi yamaha or 700, s 900 veya a1000 alıyor ve de büyük çoğunlukta korg pa 50-55-80 -500 alıyor.

Arkadaşlar sokak düğünlerinde çalıcam, or700 kullandım tatmin ediciydi.Ritim yazmaktı v.s kullanım basitti.Ama bi değişiklik yapıp gw-8 almak istiyorum sizce hangisi gw-8dede ritim ve ses yazmak bu kadar basitmi bilginizi bekliyorum aciliyetim yüksek..

kardeşim yanılmıyorsam halen or700 kullanıyorsun.Or700 için çok sağlam çalışmalar var.:sana tavsiyem Roland GW8 istiyorsan gidip çalman denemen ve
öyle karar vermen daha iyi olur.burda herkes sana bir fikir verecektir.önemli olan senin içine sinmesi....bence 2 klavyede çok güzel.....:D