Ruhi
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
- Enst.
- YAMAHA OR700 TR V2 - YAMAHA DSR 200
Merhaba arkadaşlar. Biliyorum ki, profesyonel olarak bu işlerle uğraşan arkadaşlarımız dışında, amatör olarak ses ve ritm yapmayla uğraşan arkadaşlarımız da var. Bazen bazı serzenişlerde bulunduğum zaman, bazı arkadaşlarımız istemeden de olsa üzerlerine alıp alınıyorlar. Bir ara bir konu hakkında tartışmamızda "Yamaha'nın profesyonel anlamda açıklayıcı bilgiler eksikliğinden bahsetmiştim." Yine onunla ilgili bir konudan bahsetmek istiyorum.
Ritm yazmayla ilgili başta Salim olmak üzere bir kaç arkadaşımız bilgilerini paylaşmıştı. Hatta bu konuda bazı videolar da var. Öncelikle bu bilgiler gerçekten çok işimize yaradı. Paylaşanlara ve emek harcayan herkese teşekkürler. Yinede kafama takılan bir çok soru var. Aslında bu hem ses editleme hemde ritm editleme konusunda var ama şimdilik sadece ritmler konusunda sormak istiyorum.
1. Ritm editlerken 'GROOVE' bölümünde, dynamics ve groove arasındaki gerçek fark nedir? Neden ritmlerin büyük bir çoğunluğu 'Groove' olarak yapılıyor.
2. Orijinal beat 8 ile 24 arasında ne değişiyor? Neden genelde hep 8 kullanılıyor?
3. Push A ya da B uygulanırsa nasıl bir fark oluşuyor?
4. Channel - Remove event başlığı altında bir sürü ayar var. Bunlar tam olarak ne gibi değişiklikler yaratıyor?
5. Edit Bölümü. Bence en önemlisi de burası. Sanırım buradan adım adım kayıt yapılabiliyor ve her türlü düzeltme ve ekleme yapılabiliyor, ama tam anlamıyla özelliklerini ve nasıl kullanacağımızı bilmiyoruz.
Bu bölümle ilgili bilgilendirme yapabilecek ya da bu bölümün detaylı anlatımının olduğu bir kaynak bilen varsa paylaşabilir mi?
Şimdiden teşekkürler.