Öneri Almak İstiyorum...

• Konbuyu başlatan Silver
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 13
  • Görünümler : 3K
Cevap: Öneri Almak İstiyorum...

Bilgileriniz için teşekkür ederim MehmetB aslında benimde olayım ritm değil yani sadece o an için ritm dedim.Ben 6 senedir müzikle uğraşıyorum ilk başlarken bile direk bilgisayarla başladım çeşitli bankalar vs yukarıda da dediğim gibi ama yaş geçtikçe vintage sound ve daha çok analog sounda merağım oldu tabiki bu cihazları edinmek hakikatten zor ve pahalı cihazlar şuandada var olan ekipmanımla çalışmalar vs yapıyorum en son güzel sanatlarda okuyan bir arkadaşıma doktorası için yardm etmiştim sesler ve analog üzerine şuanda da araştırmalarım devam ediyor kendi adıma bazı konularda paslaşabilirsek sevinirim saygılar

Analog sound dediğiniz zaman orada tabii ki işler değişir. :) Analog sound'u vsti'lardan hakkı ile alabilmek tam anlamı ile mümkün değil biliyorsunuz. Dolayısıyla analog sound için özellikle 2. el vintage analog cihazları kovalamak lazım. Ancak dediğiniz gibi iyi analog cihazlar eski ve 2. el bile olsa hem nadir hem de oldukça pahallıya bulunabiliyor.

Örneğin Oberheim Cem ( Türkiye'de en büyük analog synth kolleksiyonuna sahip iki kişiden birisidir ) ; kendi kolleksiyonundan bir Roland Juno-106'yı bundan bir hafta önce internette satılığa çıkardı. Cihazın devrelerinden birisinin bozuk olmasına ve iki adet tuşunun çalışmamasına rağmen cihaza 2900.-TL fiyat istedi ve cihaz 4 saat içerisinde satıldı. :)

Yani demek istediğim ; bu tarz satışlar için , sahibinden.com ve bir Facebook grubu olan " 2. El Synthesizer Dünyası" nı takip etmek lazım. Oberheim Cem ; genellikle senede 4-5 kez bu şekilde kolleksiyonundan bazı synth'leri satışa çıkarır ve satış için çoğunlukla " 2. El Synthesizer Dünyası" nı kullanır.

Bu arada her ne kadar dijital tabanlı synth olsalar da ; 80'li yıllara ait olan Yamaha DX7 ve Roland D-50'yi de incelemenizi öneririm. Bu cihazlarla da analog cihazlara çok yakın ve gayet güzel sesler üretmek mümkün.

eski org almanin malesef hic bir anlami yok, yeni teknoloji daha kolay ve pratik, roland orglar güzel ama konu ses bankasiysa roland'in integra 7 sana ilac olur onun disinda ben senin yerinde olsam KORG TRITON EXTREME bakardim eger illaki eski bi cihaz istiyorsan ama son tavsiyem tabiki yeni teknoloji

MehmetB oberheim cemi biliyorum daha önce inceledim röportajlarını okumuştum analog soundu vstlerden almanın mümkün olmadığını biliyorum bununla ilgili sürekli çalışmalar devam ediyor hatta son zamanlarda iRCAM in çıkan makalelerini arkadaşa çevirttirip okumuştum adamların dedikleri teknoloji ile analog soundu yakalıycaz ama bana kalırsa hikaye çünkü bişiler eksik.Demek istediğim herkes artık elinin altında bilgisayar ve müzik yapabiliyor bu bana çok ama çok yalın sade geliyor çünkü fabrikasyon sample lar bankalar günden güne yayılıyor buda insanların üretkenliğini düşürüyor eskiden yapılan şeylerde hakikaten emek vardı geçmişte bu kadar fazlalık yoktu ama üretkenlik vardı şimdi ise tam tersi bu her anlamda geçerli bununla ilgili bende ileride bi makale tarzı bişiler yazmak istiyorum kısmet olursa. Yamaha DX7 Roland D50 yi kullandım gerçekten bi devrin imzasını taşıyolar. :) tombikadam tavsiyelerin için teşekkürler dediklerini inceleyeceğim.