Olayı abarttm:S ses kartı acil öneri!

• Konbuyu başlatan cihan
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 9
  • Görünümler : 3K

cihan

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
casio at1 , cort x2(gitar) ,prelude
Ses kartında bütçemi 200-300 belirlemişken işime yaramicak ses kartlarını almak yerine 1 kere alim iyisinden olsn die düşündm ve en sonunda M-AUDIO Fasttrack Pro USB linki: COMPEL | Ses Kartları | M-AUDIO Fasttrack Pro USB
almaya karar verdm bunun yanında behringer c1 mikrofon alacam. yorumlarınızı bnm için çok önemli . saygılar

Cevap: Olayı abarttm:S ses kartı acil öneri!

Güzel bir ses kartı. Sorun yaşadığınızda nette size yardımcı olabilecek bir çok kullanıcı var. Tabiki bu kartın yanında referans monitör ya da geçici bir çözüm kaliteli referans kulaklık ihtiyacınız var.
Hayırlısı olsun...

eet kulaklık alacam bi de 5+1 işimi görür die düşünüyorum yorumnz için teşekkürler

5+1 işinizi görmez. Referans monitör olarak pek kullanışlı olmaz.

marka ve model olarak uygun fiyatla işimi görebilecek ne önerebilrsnz. ayrıca roland prelude orgum-cort x2 gitarm+boston amfim bi de klasik gitarm var. bilgilerim bunlar

Bu işte en önemli unsur referans monitör. Kaydettiğin sesi sağlıklı bir şekilde duyamıyorsan, yaptığın kayıt hiçbirşeye benzemyor. Miks aşamasında bu durumu gayet net bir şekilde anlıyorsun.

Chordsolo arkadaşımız bu işte hayli aşama katetti. O Behringer referans monitör kullanıyor. Kendisiyle irtibata geç istersen.

Ama benim önerim M-AUDIO BX5a Deluxe. Aşağıdaki linki incele istersen.
Aktif Monitörler | BATI MÜZİK MARKET’e Hoş Geldiniz

Moderatör tarafında düzenlendi:

Chordsolo abinin başını o kadar ağrıttm ki bu konuda artk çekiniyorum soru sormaya:) saolsn çk yardımcı oluyor. yalnz kısa bi süre idare etmez mi bni 5+1ler bütçemi zaten aşmış olacam. kulaklıkla sesi duyulan ses yeterli olmaz mı?

Chordsolo abinin başını o kadar ağrıttm ki bu konuda artk çekiniyorum soru sormaya:) saolsn çk yardımcı oluyor. yalnz kısa bi süre idare etmez mi bni 5+1ler bütçemi zaten aşmış olacam. kulaklıkla sesi duyulan ses yeterli olmaz mı?

Kesinlikle 5+1 ses sistemiyle sağlıklı bir miksleme yapamazsın. Aslına bakarsan şu anda ben de philips kulaklık kullanıyorum. Bütçem elvermediği için şu anda iyi bir referans monitör almam imkansız. Bütçe konusunda sıkıntın varsa, AKG K 77 KULAKLIK işini fazlasıyla görür. 100 tl civarında.

Yinede bütçeni aşıyorsa biraz daha ucuz bir ses kartı alıp, elinde kalan parayı kulaklığa ayırabilirsin.

ses kartına karar verene kadar zaten bttm daha fazla araştrmak istemiorm. Bu ses kartına işte uygun sesi net alabileceğim uygun fiyatlı monitör veya 5+1 neler olablr. kulaklık olarak da farklı modellere açığım

yalıtım da yapmayı düşünüyorm ayrıca. O konuda da yardm lazm